Outlander II GEN Techniczne - [II 2.0 DID] Klocki / tarcze hamulcowe
androzek - 26-01-2011, 21:45
Mam pytanie.Czy wymiana klocków poza serwisem w samochodzie na gwarancji jest przestępstwem karanym przez naczalstwo Mitsu ?
Muciek - 26-01-2011, 22:18
Zależy jakie ASO. Chociaż ogólnie wszystkie wymiany itp. powinny być wykonywane w ASO jako iż jest gwarancja.
gold123 - 26-01-2011, 22:33
Muciek napisał/a: | Zależy jakie ASO. Chociaż ogólnie wszystkie wymiany itp. powinny być wykonywane w ASO jako iż jest gwarancja. |
A jak ASO w pobliżu nie ma, a klocki zdarte ?
Eksploatacja nie musi być wymieniana w ASO.
Muciek - 26-01-2011, 22:40
Nigdy nie jest tak, że klocki zdzierają się od razu i auto w ogóle nie hamuje. Zawsze da się zauważyć wcześniej, że niedługo nadejdzie czas. Nie wiem jak jest dokładnie, ale właśnie gwarancji się nie straci jak eksploatacyjne przedmioty będzie się wymieniać w autoryzowanym warsztacie z certyfikatem i pieczątką, którą ci podbije.
mitsu00 - 26-01-2011, 23:46
Muciek napisał/a: | Nigdy nie jest tak, że klocki zdzierają się od razu i auto w ogóle nie hamuje. Zawsze da się zauważyć wcześniej, że niedługo nadejdzie czas. Nie wiem jak jest dokładnie, ale właśnie gwarancji się nie straci jak eksploatacyjne przedmioty będzie się wymieniać w autoryzowanym warsztacie z certyfikatem i pieczątką, którą ci podbije. | No to sie usmialem..... Klocki jak i olej miedzy przegladami wymieniam sam, albo jak nie mam czasu to np w Norauto. A gwarancja na auto i jej utrzymanie ma sie do tego jak gruszka do jablka. Jak kola wymienisz sezonowo poza ASO to tez niby w/g ciebie gwarancja przepada? Podsumowujac, smialo wymieniajcie czesci takie jak klocki tarcze gdzie taniej, a dobrze.
gold123 - 26-01-2011, 23:47
myślełem, że chodzi o ASO mitsu.
w serwisie (aso mitsu) rzekli ostanio, że tarcza sie odkształci, albo piasku dostanie i klocki się zryją szybko, sugerując, że po 55 tys tarcze do wymiany u mnie
a nogę mam nieciężką, ekologiczną bym powiedział.
mitsu00 - 26-01-2011, 23:53
gold123 napisał/a: | myślełem, że chodzi o ASO mitsu.
w serwisie (aso mitsu) rzekli ostanio, że tarcza sie odkształci, albo piasku dostanie i klocki się zryją szybko, sugerując, że po 55 tys tarcze do wymiany u mnie
a nogę mam nieciężką, ekologiczną bym powiedział. | I dobrze ci powiedzieli. tarcze bardzo latwo zwichrowac. przebieg nie ma nic do tego.
Gunner - 27-01-2011, 02:11
Hej mitsu
Ty masz zalozone ashiki?
Jak one sie sprawuja? Mi moje green stuffy(klocki) wytrzymaly 30tys a tarcze byly złobione,chyba sie juz lekko zwichaistrowaly(EBC).Czyli ogolnie padlina.
Chyba tez teraz zaloze tansze i lepsze
mitsu00 - 27-01-2011, 14:10
Gunner napisał/a: | Hej mitsu
Ty masz zalozone ashiki?
Jak one sie sprawuja? Mi moje green stuffy(klocki) wytrzymaly 30tys a tarcze byly złobione,chyba sie juz lekko zwichaistrowaly(EBC).Czyli ogolnie padlina.
Chyba tez teraz zaloze tansze i lepsze | Klocki ASHIKA i tarcze BluePrint. Wspolczynnik jakosci do ceny nie do pobicia.... Za komplet tarcz i klockow na obie osie dalem jakieś 600zl plus wymiana około 250zl np w Norauto. Spisuja sie idealnie. Nie piszczą, nie pierdzą jak ori i hamuja bd. Polecam.
rezon - 29-01-2011, 08:36
gold123 napisał/a: | A jak ASO w pobliżu nie ma, a klocki zdarte ? | wymień sam. 30 minut roboty wliczając dwa piwa po pracy
gold123 - 29-01-2011, 12:21
wtedy gwarancji nie stracę ?
mitsu00 - 29-01-2011, 12:24
gold123 napisał/a: | wtedy gwarancji nie stracę ? | Proszę cię...... Jak możesz stracić gwarancję na podzespoły które nie są nią obięte?
gold123 - 29-01-2011, 12:26
mitsu00 napisał/a: | Klocki ASHIKA i tarcze BluePrint. Wspolczynnik jakosci do ceny nie do pobicia.... Za komplet tarcz i klockow na obie osie dalem jakieś 600zl |
Zarzuć jakiś link tudzież adres.
mitsu00 - 29-01-2011, 12:29
gold123 napisał/a: | mitsu00 napisał/a: | Klocki ASHIKA i tarcze BluePrint. Wspolczynnik jakosci do ceny nie do pobicia.... Za komplet tarcz i klockow na obie osie dalem jakieś 600zl |
Zarzuć jakiś link tudzież adres. | Allegro/Mitsubishi Outlander/Klocki tarcze hamulcowe i wszystko jasne....
13zbyszek13 - 29-01-2011, 19:16
androzek napisał/a: | Mam pytanie.Czy wymiana klocków poza serwisem w samochodzie na gwarancji jest przestępstwem karanym przez naczalstwo Mitsu ? |
A skąd będą niby wiedzieli o tym fakcie ?
Chyba że im sam o tym powiesz.
Ja wymieniłem klocki i tarcze z przodu poza ASO .
|
|
|