[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Ubezpieczenie
pekaes - 19-06-2011, 15:37
To ja też wrzucę trzy grosze, a właściwie zapytam o Wasze zdanie/poradę. Dopiero zaczynam przymiarki do poszukiwań ubezpieczyciela (ubezpieczenie wygasa na początku sierpnia), ale już - po przeczytaniu Waszych postów - włos jeży mi się na głowie. Czytałem o wzrostach stawek w TU, ale żeby były aż tak wysokie? Skontaktowałem się z głupia frant z Aviva - oddzwonili i od razu przygotowali ofertę. Za cały pakiet, w wariancie z udziałem własnym (500 PLN), miałbym zapłacić ok. 1490 PLN. Za pakiet bez udziału własnego ok. 1700 PLN. I teraz pytanie do zorientowanych - czy warto skusić się na całkiem korzystną (na papierze) ofertę, czy szukać droższej, ale pewniejszej (w razie sytuacji problemowych)?
Bonassia - 20-06-2011, 09:58
Cytat: | I teraz pytanie do zorientowanych - czy warto skusić się na całkiem korzystną (na papierze) ofertę, czy szukać droższej, ale pewniejszej (w razie sytuacji problemowych)? | [/list]
Poczytaj szczegółowe warunki umowy! Mnie AVIVA także przygotowała najtańszą ofertę ale okazało się, że nie mogę naprawiać samochodu w wybranym przeze mnie ASO i jest amortyzacja części na roczne auto 25%. To znaczy, że AVIVA zwróci tylko 75 % kosztów minus 500 zł udziału własnego!
gringo66 - 20-06-2011, 10:37
Mnie jak do tej pory podoba się oferta PZM-tu ale szukam dalej, bo nikt jeszcze nie określił mi czy w razie .....bedę miał transport nie do najbliższego ASO ale tam gdzie ja będę chciał ( nie serwisuję w Łodzi ) PZM-przedstawił mi 49 wartość pojazdu-przez cały okres ubezpieczenia ,AC- rozszerzone,auto zastępcze i opiekę prawną.Ale jak wyżej szukam jeszcze
Aiva -centrala łódzka poda mi ofertę dopiero tydzień przed końcem polisy.
Generali oraz Warta ma zwyżkę za nasze miśki...
porta - 31-08-2011, 15:19
Jeśli ktoś szuka zniżek na OC lub AC w Liberty, to proszę sprawdzić ten kod promocyjny Liberty Direct : 90982389.
Daje on 50 zł zniżki na OC i 100 zł zniżki na AC. Mi wyszło 456 zł na cały rok za OC
Zbigi - 31-08-2011, 15:59
porta napisał/a: | Jeśli ktoś szuka zniżek na OC lub AC w Liberty, to proszę sprawdzić ten kod promocyjny Liberty Direct : 90982389.
Daje on 50 zł zniżki na OC i 100 zł zniżki na AC. Mi wyszło 456 zł na cały rok za OC |
Wszystko fajnie tylko, że w Liberty Direct zawsze jest udział własny w przypadku kradzieży auta!!!!!. Owszem jest w formularzu on line możliwość wyboru "bez udziału własnego" ale dotyczy to wszystkich szkód oprócz kradzieży samochodu (O.W.U). Dla mnie jest to nie do przyjęcia.
zdzicho - 31-08-2011, 21:15
Zbigi napisał/a: | porta napisał/a: | Jeśli ktoś szuka zniżek na OC lub AC w Liberty, to proszę sprawdzić ten kod promocyjny Liberty Direct : 90982389.
Daje on 50 zł zniżki na OC i 100 zł zniżki na AC. Mi wyszło 456 zł na cały rok za OC |
Wszystko fajnie tylko, że w Liberty Direct zawsze jest udział własny w przypadku kradzieży auta!!!!!. Owszem jest w formularzu on line możliwość wyboru "bez udziału własnego" ale dotyczy to wszystkich szkód oprócz kradzieży samochodu (O.W.U). Dla mnie jest to nie do przyjęcia. |
Bzdury piszesz oto cytat z Liberty:
"Odszkodowanie za kradzież pojazdu
§ 21
1. Odszkodowanie z tytułu kradzieży pojazdu jest równe wartości pojazdu ustalonej na dzień powstania szkody, pomniejszonej
o ustalony w umowie ubezpieczenia udział własny, jednakże jeżeli w umowie ubezpieczenia ustalono zastosowanie gwarantowanej sumy ubezpieczenia, wówczas odszkodowanie z tytułu kradzieży pojazdu jest równe gwarantowanej sumie ubezpieczenia pomniejszonej o ustalany w umowie ubezpieczenia udział własny"
czyli jak nie masz udziału własnego to dostajesz full jak w umowie wartość ustalona pojazdu w dniu kradzieży lub suma gwarantowana w zależności czy AC standard czy też premium.
Zbigi - 31-08-2011, 21:39
zdzicho napisał/a: | Zbigi napisał/a: | porta napisał/a: | Jeśli ktoś szuka zniżek na OC lub AC w Liberty, to proszę sprawdzić ten kod promocyjny Liberty Direct : 90982389.
Wszystko fajnie tylko, że w Liberty Direct zawsze jest udział własny w przypadku kradzieży auta!!!!!. Owszem jest w formularzu on line możliwość wyboru "bez udziału własnego" ale dotyczy to wszystkich szkód oprócz kradzieży samochodu (O.W.U). Dla mnie jest to nie do przyjęcia. |
Bzdury piszesz oto cytat z Liberty:
"Odszkodowanie za kradzież pojazdu
§ 21
1. Odszkodowanie z tytułu kradzieży pojazdu jest równe wartości pojazdu ustalonej na dzień powstania szkody, pomniejszonej
o ustalony w umowie ubezpieczenia udział własny, jednakże jeżeli w umowie ubezpieczenia ustalono zastosowanie gwarantowanej sumy ubezpieczenia, wówczas odszkodowanie z tytułu kradzieży pojazdu jest równe gwarantowanej sumie ubezpieczenia pomniejszonej o ustalany w umowie ubezpieczenia udział własny"
czyli jak nie masz udziału własnego to dostajesz full jak w umowie wartość ustalona pojazdu w dniu kradzieży lub suma gwarantowana w zależności czy AC standard czy też premium. |
Fakt. Źle to zrozumiałem
Trik - 31-08-2011, 22:35
No Panowie jak Wy czytacie? Tak czy siak jest to pomniejszane o udział własny. Różnica jest tylko w wariancie ubezpieczenia, tzn. Wartość ustalona na dzień powstania szkody (utrata wartości do dnia powstania szkody) lub wartość gwarantowanej sumy ubezpieczenia (przez 12m-cy wartość pojazdu jest równa wartości "startowej"). Zbigi, dobrze zrozumiałeś, zawsze jest pomniejszenie o udział własny.
Luk - 31-08-2011, 23:39
Trik, Jak Ty czytasz?? Zawsze jest pomniejszane o udział własny, ale jak ten udział wynosi 0 to jest pomniejszane o zero, prawda? Czyli full
Trik - 01-09-2011, 01:18
Zbigi napisał/a: | Owszem jest w formularzu on line możliwość wyboru "bez udziału własnego" ale dotyczy to wszystkich szkód oprócz kradzieży samochodu (O.W.U). | A co tu jest napisane? Przecież mowa jest o ofercie LD, a nie ofertach innych firm.
zdzicho - 01-09-2011, 18:33
Trik napisał/a: | No Panowie jak Wy czytacie? Tak czy siak jest to pomniejszane o udział własny. Różnica jest tylko w wariancie ubezpieczenia, tzn. Wartość ustalona na dzień powstania szkody (utrata wartości do dnia powstania szkody) lub wartość gwarantowanej sumy ubezpieczenia (przez 12m-cy wartość pojazdu jest równa wartości "startowej"). Zbigi, dobrze zrozumiałeś, zawsze jest pomniejszenie o udział własny. |
Nie mogę
Trik - 01-09-2011, 22:05
No co? Jak udział własny może wynosić 0? Albo on jest albo go nie ma.
lichy - 02-09-2011, 12:52
Trik napisał/a: | Jak udział własny może wynosić 0? Albo on jest albo go nie ma. |
A jak go nie ma, to ile go jest? Bo mi się wydaje, że dokładnie 0 (zero)
Już starożytni wymyślili, że jak czegoś nie ma to jest go nic czyli zero.
BRUNNER - 02-09-2011, 13:45
A mi dealer zaproponował bardzo korzystne ubezpieczenie OC+AC w GENERALI. Cenowo zabija i PZU i Wartę, wariant właściwie full, bo i niezmienna wartość auta przez okres ubezpieczenia itp.
Zastanawiam się tylko jak w praktyce wygląda obsługa szkody w tym Generali.
Do tej pory byłem w PZU i problemów nie było.
Macie jakieś w miarę aktualne doświadczenia?
mjsystem - 02-09-2011, 14:26
BRUNNER napisał/a: | Zastanawiam się tylko jak w praktyce wygląda obsługa szkody w tym Generali.
Do tej pory byłem w PZU i problemów nie było.
Macie jakieś w miarę aktualne doświadczenia? |
Brunner to wróć do PZU. Generali osobiście nie polecam, mialem z nimi naprawdę złe doswiadczenia.
|
|
|