To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - PatricoWroc - CA4A 1.6 16V 93'

Wszyc - 02-07-2010, 11:52

No ale po dwóch latach jak przeżre dziurę to i tak trzeba będzie coś z tym zrobić :P no chyba że kolega aż na tak długo nie planuje się związać z samochodem :P
bieniak - 02-07-2010, 15:26

ja tam raczej był bym za przeszczepem całego poszycia dachu niż wycinanie i spawanie tego
Andrew - 02-07-2010, 22:12

W starym galu miałem ostrą korozję wokół antenki na dachu... Spec od dłubania przy moich autach wywalił antenkę, oczyścił i przylutował nowy kawałek blachy, podmalował i wyszło bardzo ładnie :D
robertdg napisał/a:
Mam na myśli to, że wycinanie i spawanie takiej powierzchni wymaga nie lada doświadczenia, bo jak pościąga blache, tak będzie masakra, trzeba jak najbardziej unikać sciagania blachy przez spawanie
Rozmawiałem o tym z w/w mechanikiem i właśnie potwierdził słowa robertadg. Spawanie dachu- raczej w przypadku colta PatricoWroc nie będzie zbytnio opłacalne wg mnie.
Wszyc - 02-07-2010, 22:16

No to swap dachu :D
PatricoWroc - 03-07-2010, 09:34

A ile gdzieś taka impreza może wynieść, gdybym zdecydował się na wymianę poszycia?
Wszyc - 03-07-2010, 13:57

ciężko powiedzieć to zależne czy ktoś będzie Ci chciał sprzedać np. sam dach czy całą budę i ile będzie chciał za to blacharz za wstawienie nowego
kombinuj i po pytaj osób które sprzedają colty na części czy w ogóle jest możliwość zdobycia samego dachu i popytaj też czy jakiś blacharz będzie chciał to robić :P

mkm - 03-07-2010, 16:06

Dach od 100zl w gore. (Uwazac trzeba, zeby "nowy" nie byl w podobnym stanie :mrgreen: ).
Z blacharzem gorzej, bo przekladka poszycia, zeby dobrze wyszla wymaga starannosci i dokladnosci, a co za tym idzie czasu, a... "czas to pieniadz".

Wszyc napisał/a:
ciężko powiedzieć to zależne czy ktoś będzie Ci chciał sprzedać np. sam dach czy całą budę

Znajdz zdrowa bude za male pieniadze :mrgreen:
Powodzenia. :mrgreen:

idas - 03-07-2010, 19:28

A to nie można powstawiać jakichś łat z innej blachy tylko trzeba przeszczepiać dach od tego samego modelu? Przecież ta ruda to wada fabryczna więc po co się w to ponownie pakować? Wstawiłby sprytny blacharz dwa pasy blachy i byłby spokój.
robertdg - 03-07-2010, 19:34

idas, to nie jest takie proste, ot taki prosty przykład, na zimnym dachu zobacz palcem jak pracuje poszycie dachu(tylko nie porób sobie dołów), pozniej zrób to samo na rozgrzanym dachu, dodatkowo spawanie usztywnia i wprowadza naprężenia w spawanym elemencie, przez co miejscowe łatanie dachu skonczy sie napewno jego zaklesnieciem, albo ewidentnymi odksztalceniami samego plata, dlatego jezeli juz ktos ma to spawac to wazne aby robil to ten ktos z głową.
PatricoWroc - 07-09-2010, 19:46

Colt sprzedany.