Outlander II Ogólne - [II 2.0 DID] Słaby lakier Outlander po liftingu!!!
sylb - 15-09-2010, 09:13
Ja usuwam smołę, benzyną ekstrakcyjną i płatkami kosmetycznymi z rossmana.
13zbyszek13 - 15-09-2010, 09:33
Wszystkie sposoby są dobra aby były skuteczne , masło sprawdzałem na własnym lakierze zdaje egzamin
dab - 15-09-2010, 12:39
U mnie pewnie bedzie problem z tymi chalupniczymi metodami na maslo czy tez sok z grapefruta bo te opryski smolne sa juz troche stare, mocno zaschniete jak mowilem, wczesniej dwa rozne plyny nawet ich nie liznely..ale poprobuje wszystkiego po kolei..a jak nie to wymienie cale drzwi a moze i auto
mitsu00 - 15-09-2010, 12:48
dab napisał/a: | U mnie pewnie bedzie problem z tymi chalupniczymi metodami na maslo czy tez sok z grapefruta bo te opryski smolne sa juz troche stare, mocno zaschniete jak mowilem, wczesniej dwa rozne plyny nawet ich nie liznely..ale poprobuje wszystkiego po kolei..a jak nie to wymienie cale drzwi a moze i auto |
Przyjedzie do mnie to wszystko ci usunę Nawet to zaschnięte.... Za mlodu chciałem byc magikiem i teraz częściowo sie spełniam
13zbyszek13 - 15-09-2010, 13:07
mitsu00 napisał/a: | Za mlodu chciałem byc magikiem |
dab - 15-09-2010, 14:20
mitsu00 napisał/a: | dab napisał/a: | U mnie pewnie bedzie problem z tymi chalupniczymi metodami na maslo czy tez sok z grapefruta bo te opryski smolne sa juz troche stare, mocno zaschniete jak mowilem, wczesniej dwa rozne plyny nawet ich nie liznely..ale poprobuje wszystkiego po kolei..a jak nie to wymienie cale drzwi a moze i auto |
Przyjedzie do mnie to wszystko ci usunę Nawet to zaschnięte.... Za mlodu chciałem byc magikiem i teraz częściowo sie spełniam |
mitsu00...od momentu kiedy sie odkryles i ujawiniles publicznie swoje zdolnosci to planuje najazd na wawe ...jak nie dam rady sam z tym co obecnie mam to bede jeszcze bardziej zdopingowany
A co do magii to moze organizuj jakies grupowe przedstawienia, moze cos z kapelusza zamiast zajaca, do outka da sie wyszarpnac?
skaut - 15-09-2010, 20:17
Słany lakier w Outlanderze?? A widział ktoś dzisiaj Turbo Kamerę? Jak odłaził lakier z Hyundaia bodajże IX35SW, albo perypetie klientki z Fordem Kuga?
To dopiero jazda
Albo zarzuty innych malkontentów - trzeba było zobaczyć Range Rovera za kilkaset tysięcy i zarzuty niezadowolonego klienta.
mitsu00 - 15-09-2010, 20:37
skaut napisał/a: | Słany lakier w Outlanderze?? A widział ktoś dzisiaj Turbo Kamerę? Jak odłaził lakier z Hyundaia bodajże IX35SW, albo perypetie klientki z Fordem Kuga?
To dopiero jazda
Albo zarzuty innych malkontentów - trzeba było zobaczyć Range Rovera za kilkaset tysięcy i zarzuty niezadowolonego klienta. |
Odkąd producenci zaczęli używać ekologicznych bazujących na wodzie lakierów samochodowych, wrażliwość i podatność na zarysowania stała się niestety normą.
13zbyszek13 - 16-09-2010, 08:31
[quote]Słany lakier w Outlanderze?? A widział ktoś dzisiaj Turbo Kamerę? Jak odłaził lakier z Hyundaia bodajże IX35SW, albo perypetie klientki z Fordem Kuga?
To dopiero jazda
Albo zarzuty innych malkontentów - trzeba było zobaczyć Range Rovera za kilkaset tysięcy i zarzuty niezadowolonego klienta.
Nie ma takiej opcji żeby wszyscy byli zadowoleni
rezon - 16-09-2010, 11:37
skaut napisał/a: | Słany lakier w Outlanderze?? A widział ktoś dzisiaj Turbo Kamerę? Jak odłaził lakier z Hyundaia bodajże IX35SW, albo perypetie klientki z Fordem Kuga?
To dopiero jazda
Albo zarzuty innych malkontentów - trzeba było zobaczyć Range Rovera za kilkaset tysięcy i zarzuty niezadowolonego klienta. | Problem nie jest w jakości, ale w sposobie reagowania na zgłaszane niezgodności. Jak pokazuje przykład Mitsu usterki gwarancyjne w jednym ASO, są z założenia odrzucane w innych (casus sprzęgła w 2.2). Jeśli chodzi o lakier - Outek nie odbiega jakoś od średniej. Lakier jest słaby, łatwy do zarysowania - cena "ekologii". Outek też kosztuje ponad 100kzł i też mógłby być lepiej wykonany - jak chociażby ASX. O żenującej kulturze rozpatrywania reklamacji przez niektóre ASO i MMC to już nie wspomnę
skaut - 16-09-2010, 11:51
rezon napisał/a: | Problem nie jest w jakości, ale w sposobie reagowania na zgłaszane niezgodności........ O żenującej kulturze rozpatrywania reklamacji przez niektóre ASO i MMC to już nie wspomnę |
Mam nadzieję, że będę należał do tej zadowolonej części użytkowników. A tak swoją drogą, czy ktoś spróbował kiedyś ocenić procentowo, jak wygląda proporcja tych niezadowolonych, nieprofesjonalnie obsłużonych do całości? Bo Ci niezadowoleni, zawsze przebiją się "krzykiem" ze swoim zdaniem, a Ci, którym "dobrze" cicho siedzą
13zbyszek13 - 16-09-2010, 11:52
skaut napisał/a: | jak wygląda proporcja tych niezadowolonych, nieprofesjonalnie obsłużonych do całości? |
chyba nik tego nie próbował
rezon - 16-09-2010, 16:24
skaut napisał/a: | Mam nadzieję, że będę należał do tej zadowolonej części użytkowników. | I tego Ci szczerze życzę, bo głupio wydając ~150kzł dowiedzieć się po roku, że jesteś kolejnym jeleniem, którego można olać, oszukać i posłać na drzewo - bo już kupił i jak mu coś się nie podoba to niech załatwia przez Sąd. Ale na szczęście są w sieci Mitsu ASO, które szanują klienta również po zakupie.
janekzpolic - 17-09-2010, 10:14
dzisiaj zmierzyłem czujnikiem lakieru dach i jak ten lakier ma być nie podatny na zarysowania itd jak sa nałożone jego minimalne ilości o ile na karoseri jest 120 to na dachu chyba jedna warstwa mniej bo 50
bonito - 17-09-2010, 10:42
Powód jest prosty - Japończycy są niscy i nigdy dachu nie oglądają (trzeba się cieszyć że go w ogóle polakierowali)
bonito
|
|
|