Outlander II Ogólne - Przegląd po czterdziestce
Grzesq - 27-09-2010, 15:07
dab napisał/a: | Grzesq napisał/a: | czy to prawda |
nie prawda, przy 40 sie go "ustawowo" nie wymienia...chyba ze sobie zazyczysz
Ja Wlasnie wrocilem w sobote z przegladu z opisywanego wczesniej ASO u Lisa w Kaliszu, wszystko OK, zgodnie z zapowiedziami.
Wymienilem olej+filtr, filtr powietrza (na wlasna prosbe) filtr paliwa, przy okazji wyszlo ze przednie klocki zniknely i musialem brac to co mieli i drogo i nie wiem czy dobrze ale coz....Przynajmniej mieli do wyboru jakies odpowiedniki za120zl
dodatkowo zakupilem chlapacze przod i tyl, ktore akurat maja co robic przy obecnej aurze Uwazam je za bardzo udany zakup, tyl auta nie jest kjuz tak uwalony blotem i piachem. |
A jakie były koszty przeglądu za robociznę, czy robili jakieś dodatkowe czynności ?
Ile zapłaciłeś za komplet chlapaczy z montażem ?
No i najważniejsze pytanie, czy polecasz ich odwiedzić ?
dab - 27-09-2010, 15:44
Juz ppisalem obszernie w tym watku o Lis'ie i o czesciach jakie zakupilem i gdzie (l0knij kilka stron wstecz) W skrocie powiem ze sama robocizna kosztowala mnie ok 340zl.
Komplet chlapaczy 350zl (montaz gratis ale to sam spokojnie mozesz sobie zrobic - przykladasz i przykrecasz dwoma wkretami). Dodatkowo niespodzianie doszla mi wymiana klockow na przod (myslalem ze jeszcze na troche ich starczy, jednak ostatni wyjazd z 7osobami na pokladzie i z outkiem zapakowaym po dach i z boxem rowniez zaladowaym na maxa , wykonczyl klocuszki przed czasem
Z czynnosci dodatkowych to wykonali akcje serwisowa na zawiasy tylniej klapy.
Dodatkowo po przegladzie outka umyli, dywaniki wytrzepali, o czym w ASO we Wroclawiu mozna jedynie pomarzyc Niewielka sprawa a cieszy, jak dostaje sie autko po trasie umyte z much
Tak ze, polecam. Cenowo i podejsciem do klienta (co wazne) sa OK!
Choc jednaa mala skuha na koniec byla chcialem kupic zaroweczki podsufitkowe do lapki bagaznika i kierowcy ale Pan z obslugi "wykrecil sie" mowiac ze musialby po katalogach lub zdejmowac kloszki i sprawdzac... Nie bylo to profesjonalne i zabralo jedna z przyznanych gwiazdek ale ze to temat banalny a lampki kupie przeciez u siebie bez problemu wiec podziekowalem i pa pa.
Grzesq - 27-09-2010, 16:15
dab - dzięki za obszerną recenzję
Mnie nurtuje jeszcze kwestia tej potencjalnej wymiany płynu hamulcowego... Piszesz, że przy 40000 się go nie wymienia, ale ja musze zrobić przeglądu nie z powodu przejechanych 40000 a z powodu upływu 2 lat. Z tego co wiem zaleca sie wymianę płynu co 2 lata...
dab - 27-09-2010, 17:03
Skoro zalecenie serwisowe Mitsubishi przewiduje wymiane plynu hamulcowego dla outlandera po 60kkm to mysle ze nie masz po co klopotac sie tym teraz.
Jesli jezdzisz jak kazdy cywil i nie masz zylki sportowca - nie doprowadzasz przy kazdym hamowaniu do przegrzewania plynu to poczekaj z wymiana jeszcze te 20kkm lu na nastepny przeglad. Zalecenia sa rozne, wiadomo, ze strasza, ze plyn ten ma higroskopijne wlasciwosci itp itd...ale nie dajmy sie zwariowac.
Grzesq - 27-09-2010, 23:04
Ktoś wie ile dokładnie wchodzi płynu hamulcowego do Outka przy całkowitej wymianie ?
To może inaczej, jako że w intrukcji jest napisane wg potrzeby, to czy 1litr płynu wystarczy, czy za mało ?
michula - 25-11-2010, 18:33
Witam Wszystkich Mam pytanko dzisiaj chciałem sie umowic na przeglad po 20.tys.,dzwonie do Auto Wache Poznan mowie ze chce zrobic przeglad ale z własnymi filtrami olejem itd.A gosc mi na to ze takich klientow nie obsługuja.A rok temu na przegladzie zerowym nie widzieli z tym problemu.Czy sie cos zmieniło czy tylko u nich tak jest.Pozdro
lexus - 25-11-2010, 19:17
Zmień serwis ,przeczytaj ostatni post ;opony do outlanderaII
mitsu00 - 25-11-2010, 19:25
michula napisał/a: | Witam Wszystkich Mam pytanko dzisiaj chciałem sie umowic na przeglad po 20.tys.,dzwonie do Auto Wache Poznan mowie ze chce zrobic przeglad ale z własnymi filtrami olejem itd.A gosc mi na to ze takich klientow nie obsługuja.A rok temu na przegladzie zerowym nie widzieli z tym problemu.Czy sie cos zmieniło czy tylko u nich tak jest.Pozdro |
4 przeglądy gwarancyjne, każdy z własnymi częściami i olejem w 3 różnych serwisach warszawskich i ostatni w Białymstoku: zero jakichkolwiek problemów i fochów ze strony ASO
rezon - 25-11-2010, 20:09
michula napisał/a: | dzwonie do Auto Wache Poznan mowie ze chce zrobic przeglad ale z własnymi filtrami olejem itd.A gosc mi na to ze takich klientow nie obsługuja | KOlejne SUPEEEER ASO Mitsubishi. Jeszcze trochę to zmienią w PL nazwę na Mitowisi. Zaraza na południu to już od granicy do Katowic, a teraz to jeszcze do Poznania dotarło?
michula - 25-11-2010, 20:19
Jutro dzwonie do innego ASO w Poznaniu POLODY ciekawe co tam powiedza !!!!!
bonito - 26-11-2010, 08:25
Zaraza dotarła aż do północy - dlatego (jestem już po gwarancji) ostatnio "przeglądy" (czytaj wymianę oleju, filtrów itp) robiłem w serwisie Hondy w Gdyni - panowie przy wymianie oleju umyli mi nawet dekielek od silnika! Gdyby Honda robiła ciekawe samochody, następny na pewno kupiłbym tej marki, wyłącznie ze względu na jakość serwisu.
bonito
13zbyszek13 - 26-11-2010, 09:35
michula napisał/a: | Witam Wszystkich Mam pytanko dzisiaj chciałem sie umowic na przeglad po 20.tys.,dzwonie do Auto Wache Poznan mowie ze chce zrobic przeglad ale z własnymi filtrami olejem itd.A gosc mi na to ze takich klientow nie obsługuja.A rok temu na przegladzie zerowym nie widzieli z tym problemu.Czy sie cos zmieniło czy tylko u nich tak jest.Pozdro |
Co najmniej dziwna sytuacja , a jak to uzasadnili ?
Mariusz4 - 26-11-2010, 13:03
bonito napisał/a: | Zaraza dotarła aż do północy - dlatego (jestem już po gwarancji) ostatnio "przeglądy" (czytaj wymianę oleju, filtrów itp) robiłem w serwisie Hondy w Gdyni - panowie przy wymianie oleju umyli mi nawet dekielek od silnika! Gdyby Honda robiła ciekawe samochody, następny na pewno kupiłbym tej marki, wyłącznie ze względu na jakość serwisu.
bonito |
a możesz napisać które ASO ma "problem" z użyciem cześć / materiałów klienta
pozdrawiam,
Mariusz
bonito - 26-11-2010, 18:33
Trochę nieprecyzyjnie napisałem - nie jedżę do autoryzowanych serwisów Mitsubishi nie dlatego że nie akceptują moich części, ale dlatego że nie jestem zadowolony z poziomu usług i ich stosunku do ceny.
bonito
michula - 26-11-2010, 19:04
Witam ASO ktore miało problem to AUTO WACHE POZNAN.A uzasadnienia zadnego nie podali poprostu BO NIE i kwita usmiałem sie i odłozylem słuchawke.
[ Dodano: 26-11-2010, 19:08 ]
Ale jest i dobra wiadomosc np.ASO Mitsub. w Pile nie ma żadnego problemu jesli przyjade ze swoim olejem filtrami itd.Wiec umuwiłem sie u nich, a ASO AUTO WACHE poprostu ZENADA
|
|
|