To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sport - Inne - Wisla Krakow & Legia Warszawa

Anonymous - 14-12-2006, 09:40

Ok, tylko schemat panujący w naszych ligach to - jak mamy dobrego kopacza to sprzedajmy go i zróbmy na tym jak najwięcej kasy. Polska liga właśnie dlatego jest słaba bo raz że dobry zawodnik nie ma szans się tutaj rozwinąć (i kasa nie ta co za granicą) i polityka klubowa jest taka a nie inna.
McDoune - 14-12-2006, 09:52

Dlaczego u nas na nie ma jakiś rozgrywek lig juniorskich (tak jak jest to na przykład w UK) wtedy młodzi w klubach mieliyb okazję się pokazać, konfrontować umiejętności z innymi :?
sruba - 14-12-2006, 10:08

McDoune napisał/a:
nie ma jakiś rozgrywek lig juniorskich

podobno od przyszlego sezonu ma wystartowac "mloda ekstraklasa" - dla pilkarzy 19-21 letnich...

poza tym, rozgrywkli juniorskie jak najbardziej istnieja - moj szwagier ostro kopie pile i w takiej lidze wlasnie gra :P :mrgreen:

McDoune - 14-12-2006, 10:39

Sruba napisał/a:
McDoune napisał/a:
nie ma jakiś rozgrywek lig juniorskich

podobno od przyszlego sezonu ma wystartowac "mloda ekstraklasa" - dla pilkarzy 19-21 letnich...

to bardzo dobrze :D

Sruba napisał/a:

poza tym, rozgrywkli juniorskie jak najbardziej istnieja - moj szwagier ostro kopie pile i w takiej lidze wlasnie gra :P :mrgreen:

to w takim razie są jakoś mało nagłośnione :P

Marcin-Krak - 14-12-2006, 12:44

McDoune, - ja się czepiac nie będę. Patrz na mój podpis ;)
Te ligi juniorskie to sa praktycznie w każdym większym mieście - ale to tyczy się ludzi do 15-16 roku - potem to już im seniorzy zostają tylko ;)

Poza tym to jest mi :evil: :oops: :cry: po tym meczu. W sumie mogli wygrać.
Teraz tylko kwestiaą jest co lepiej :
-Okuka buduje nową drużynę
-nowy trener zmienia mentalność tych co są
-nowy trener zaczyna budowę nowej drużyny :?:

I ten cytat za Interią :"Sam Błaszczykowski nie da awansu" :evil:

McDoune - 14-12-2006, 12:51

No właśnie, a mnie chodzi o młodych piłkarzy, takich do 21,22 roku życia którzy grzeją ławę między innymi w Legii :cry:

Zobaczcie Christiano Ronaldo, Rooney czy Arjen Robben w jakim wieku zaczynali ?? a u nas co, tacy siedzą na ławach.

Co do Wisły to Okuka jest dobrym trenerem, udowodnił to doprowadzając Legię, która wtedy miała na prawdę mocno przeciętny skład do mistrzostwa. ale na wszystko trzeba czasu...

Też zmieniłem podpiś :D pozdro

Marcin-Krak - 14-12-2006, 12:57

McDoune napisał/a:
Co do Wisły to Okuka jest dobrym trenerem, udowodnił to doprowadzając Legię, która wtedy miała na prawdę mocno przeciętny skład do mistrzostwa. ale na wszystko trzeba czasu...

No tak tylko Legia to Legia , a Wisła to Wisła.
Gdyby Cupiał rządził Legią to Wdowczyka już by tam dawno nie było ;)
McDoune napisał/a:
Zobaczcie Christiano Ronaldo, Rooney czy Arjen Robben w jakim wieku zaczynali ?? a u nas co, tacy siedzą na ławach.

Jest Błaszczykowski ;)
Ale u nas młodym piłkarzem jest Brożek - który ma tylko 23 lata :twisted:

McDoune - 14-12-2006, 13:48

no właśnie, Brożek tak jak Mila chyba do tej pory jest młodym talentem :evil:

u Was chociaż jest Błaszczykowski z młodych...

Marcin-Krak - 14-12-2006, 16:33

Jest jeszcze dwóch wg mnie piłkarzy który powinni dostawać o wiele więcej szans na grę i są młodsi od Błaszczykowskiego (21l):
Kokoszka- obrońa, powołany do reprezentacji na te ostatnie mecze,
Patryk Małecki- napastnik może nie Frankowski- ale zmysł strzelecki ma ;)
Zna ich ktoś kto nie interesuje się bliżej Wisłą ?? Wie jak grają ?? ;)
A niedawno kupili jeszcze jakiegoś reprezentanta młodzieżówki - lewy obrońca :mrgreen:

Anonymous - 14-12-2006, 17:59

Marcinowi zapewne chodzi o Mikołaja Kałude - dobrze ze Wisla sciaga mlodych zawodnikow bo to jest przyszlosc klubu , ale cos z tego skoro oni ich tylko wypromuja i za 2-3 sezony pozegnaja . Przeciez juz wszyscy pytaja o Blaszczykowskiego , Brozka .

Za to dzialacze dokonali kilku hitow transferowych jak np . Dawidowski ( nie wiem czy przez 3 lata zagral 5 meczy ) - ciagle leczy kontuzje biedak , Kryszalowicz - kupiony o 4 lata za pozno , Svietlica - ten sam przypadek co Kryszalowicz , Radovanowic - kompletny niewypal , Chiacu - mial byc gwiazda a kim jest ? , Varga - nastepca Sobola a jakos Sobolowi do piet nie dorasta .

Poza tym powiedzcie mi po co trzymaja w skladzie takich zawodnikow jak np Zienczuk ktory moze i cos gra ale w polskiej lidze a jak przyjda puchary to jest cieniem samego siebie , przeciez gdyby nie Blaszczykowski to Wisla wogole nie mialaby skrzydel.

Marcin-Krak - 14-12-2006, 20:07

Nie wiem czy pamiętacie jak z 2-3 lata temu było duże zamieszanie z panem Sochą z Odry, który miał sie zająć tranferami w Wiśle i co ?? Nie ma Go - jest Kapka człowiek zło w dużej mierze dla tej drużyny. Niestety tutaj jest ogromne kolesiostwo i jeden wielki układ menedżerski :(
Jak to się nie zmieni - lepiej nie będzie :!:
Dlaczego Zagłebie przebiło Wisłę w wyścigu po Grzelaka :?: Przecież większe perspektywy mimo wszystko ma w Krakowie niż w Lubinie.

Jutro zdecydują się losy Okuki - szczerze mam to w nosie - żaden trener nic wielkiego z Wisłą nie zrobi jak się nie zaczną zmiany organizacyjne w klubie.
Przepraszam za długi wywód :mrgreen:

Anonymous - 14-12-2006, 20:14

Swieta racja Marcin , Pan Kapka zajmowal w zarzadzie klubu juz chyba wszystkie mozliwe stanowiska i trzyma sie tam rekoma i nogami zeby tylko pozostac w klubie .

Chocby do Wisly sciagnelii Murinho to nic nie zdziala bo nie ma ludzi i organizacji , Kiedy Wisla zlapie dobry dzien a rywal kiepski wtedy jest udany wynik , ale nie mozna liczyc ciagle na slaba dyspozycje rywali caly czas .

Szczerze mowiac odkad Wisla zwolnila Kasperczaka i sprzedala swoj najlepszy sklad niewiele znaczy w Europie , a w Polsce .... hmm u nas jeszcze moze i cos znacza ale to juz nie jest ta druzyna ktora wygrywala po 4:1 , 3:0 , teraz mecza kazdy mecz .
Bedzie teraz okienko transferowe ... zobaczymy czy ludzie zarzadzajacy klubem przejrza wkoncu na oczy i zaczna dzialac , bo poki co od ladnych kliku lat tylko duzo obiecuja i na tym sie konczy.

Marcin-Krak - 14-12-2006, 20:26

Co do Kasperczaka mam mimo wszystko jedno ALE:
Otóż odpowiadał On też za transfery w czasie swojej bytności w Krakowie.
I w tej kwesti się zupełnie nie sprawdził :( Niestety taka prawda posprowadzała tabun piłkarzy których już dawno nie ma w Wisełce;)
Ale miał wyniki przynajmniej i to Go broni :D

sruba - 14-12-2006, 20:57

byl odpowiedzialny za transfery - pozwolil na to prezes i po kilku wpadkach powinien wziasc treneiro na dywanik i zapytac:
- Heniu, czy na pewno sie w tym sprawdzasz ?
a Heniu by odpowiedzial:
- Bogus, faktycznie zajme sie trenerka, a Ty skombinuj porzadnego scouta.
i byloby cacy.

ale, ze Bogus jest narwany, jest cholerykiem i oczekuje cudow, to Wiselka powoli odplywa.
szkoda troche bo 1. nasza zgoda, 2. potencjalny towar eksportowy...

McDoune - 14-12-2006, 21:03

Wisła ogłosiła listę transferową :lol:

Cytat:
Na liście znaleźli się: Branko Radovanovic, Paweł Kryszałowicz, Maciej Stolarczyk, Hristu Chiacu, Jacek Paszulewicz, Tomasz Kłos, Adam Piekutowski, Tomasz Dawidowski, Paweł Kaczorowski, Marcin Kuźba.