Nasze Miśki - Mój biały pancernik :)
Hubeeert - 16-11-2010, 09:30
Krzyzak napisał/a: | norma przy kiepskiej uszczelce i LPG... - właśnie w tym miejscu się palą | Bartek ma na ten temat inne zdanie - nie może być ubogo, tylko wprost przeciwnie i problem nie występuje.
IMHO w momencie gdy spalanie LPG = Pb x 1,2/1,3 jest OK, poniżej to loteria.
Misiek :) - 16-11-2010, 09:40
ja mam lpg, bo nie stać mnie na jazde na pd w tej chwili.
Układ jest taki, że na jazde codzienną zarabiam sam, a w naprawach a raczej doprowadzeniu do stanu używalności pomagają rodzice
rosomak1983 - 16-11-2010, 10:23
Krzyzak napisał/a: | norma przy kiepskiej uszczelce i LPG... - właśnie w tym miejscu się palą |
ale zeby po 4 tysiach ??? Jesli LPG jest dobrze wyregulowana to nie sadze ze po tak krótkim czasie ma to jakies znaczenie.
To nie sa jakies rumuńskie silniki zeby nie wytrzymywały gazu chyba nie ???
Cos musi byc nie tak moim zdaniem.
rosomak1983 - 16-11-2010, 10:31
Hubeeert napisał/a: | IMHO w momencie gdy spalanie LPG = Pb x 1,2/1,3 jest OK, poniżej to loteria. |
takie powinno byc własnie to jest norma przy dobrze ustawionej instalce.
Misiek :) - 16-11-2010, 10:32
jedyne do czego się przyznał AutoR to nie sprawdził długości śrub od głowicy.
Pozatym jak rozrząd był na odwrót poskładany to nie wiadomo co z uszczelką...
Trzymał autko 2 tygodnie pomimo, że wiedział że Macia ma kupca, i źle poskładał rozrząd...
może była jakaś wada uszczelki, może wtryski albo cuś innego, albo poprostu źle poskładany silnik.
Misiek :) - 16-11-2010, 10:35
rosomak1983 napisał/a: | takie powinno byc własnie to jest norma przy dobrze ustawionej instalce. |
mnie na beznynie pali 15l/100km a na gazie 13l/100km
ale to może być lambda.
I ciekawostka, mam 2 silniki korkowe. Przedlift i polift jeśli można tak to nazwać
rosomak1983 - 16-11-2010, 10:51
Misiek napisał/a: | jedyne do czego się przyznał AutoR to nie sprawdził długości śrub od głowicy. |
Misiek napisał/a: | i źle poskładał rozrząd... |
mkm - 16-11-2010, 10:55
Misiek , musisz także pamiętać, że masz stare auto, a z tego co czytam zapominasz...
Niedługo po zakupie:
Misiek napisał/a: | jak próbowałem na zamkniętym odcinku drogi, to do 200 dojechał bez problemu a potem zero, i ni więcej |
Teraz po powrocie:
Misiek napisał/a: |
Całą droge jechał aż miło, załadowany (4 osoby+bagaż+3 skrzynki napojów z czech i kilkanaście kg mięsa) i objechałem bmw 320d kombi z kierowcą tylko
|
Albo go doinwestujesz i będziesz mógł upalać, albo każde objechanie najsłabszego diesla będzie się kończyć przymusowym postojem w warsztacie.
Anonymous - 16-11-2010, 12:46
Misiek napisał/a: | jedyne do czego się przyznał AutoR to nie sprawdził długości śrub od głowicy.
Pozatym jak rozrząd był na odwrót poskładany to nie wiadomo co z uszczelką...
Trzymał autko 2 tygodnie pomimo, że wiedział że Macia ma kupca, i źle poskładał rozrząd...
może była jakaś wada uszczelki, może wtryski albo cuś innego, albo poprostu źle poskładany silnik. |
Witam,
Jak z tym rozrządem? Pasek trzeba odwrócić o 180 stopni? Znaczy na odwrót?
Tak, nie mierzyłem śrób to fakt - zakładacie zawsze nowe z serwisu?, auto zakupione przez Macię z pewnych rąk, uszczelka ori była, itp. lecz jeżeli byłaby to wada montażu lub uszczelki(Erling)wyszłaby ona nie po kilku tysiącach kilometrów... nie wróciłbyś do Wa-wy...
Poza tym silnik w naszym Colcie 2.4 miał 3 razy rwaną głowicę i cały czas skręcany na tych samych śrubach...sprężanie pod 12...tylko nowa uszczelka Erling...lecz...
my robiliśmy silnik od podstaw czyli płaszczyzna robiona była również bloku, nie tylko głowicy(kto ją z Was robi przy wymianie uszczelki pod głowicą?)...możliwa przyczyna...
Macia przed wymianą uszczelki miał awarię wtrysków, zaraz przed - co się dzieje jak któryś nie da paliwa ile trzeba?
Dodatkowo autem zrobił tyle co Ty lub mniej...kupił od osoby, która nawet nie wiedziała do czego służy ten silnik i napis GTI...
Uruchomiłeś gaz, czy sprawdzałeś AFR? tam jest najprostsza instalacja gazowa...
miesiąc tamu robiliśmy kompletny układ wydechowy w S4 z 2004 - 1000km na gazie i katalizatory powiedziały papa(niestety skończyło się na remoncie silnika), dzisiaj oddaję A6 z 4.2 pod maską - tam silnik żyje - katy powiedziały papa - ...instalacje wtrysku za $$$- i co z tego jak nie wystrojone jak należy...
to mogą być przyczyny...
znajdźcie przyczynę a nie szukacie winnego...
paliwo dalej może kuleć - mierzyliście wydajność wtrysków po wymianie? - ja tego nie robiłem bo nie wymieniałem...
Panowie poruszacie się starym autem...co z tego,że GTI na klapie - może i jedzie lepiej niż reszta lecz lata już swoje ma..
Misiek :) - 16-11-2010, 13:36
po pierwsze witam Cię autoR, i nie obwiniam. Jeśli bym miał dowód w ręku że źle założona uszczelka to bym napisał, że Twoja wina.
Misiek napisał/a: | może była jakaś wada uszczelki, może wtryski albo cuś innego, albo poprostu źle poskładany silnik |
Napisałem moje domysły i tyle. Maretzky85 Może się dokładniej wypowiedzieć co do rozrządu. Ja tam nie zaglądałem, więc nie mam pojęcia co było.
mkm napisał/a: | Albo go doinwestujesz i będziesz mógł upalać, albo każde objechanie najsłabszego diesla będzie się kończyć przymusowym postojem w warsztacie. |
Zamierzam go doinwestować, a co do upalania, to z natury szkoda mi silnika i paliwa. Z przyspieszenia korzystam na ogół do 5,5 tyś obr/min, chyba że mam mało miejsca na wyprzedzanie (rzadko się zdarza, nauczyłem się coltem rodziców co to odległość potrzebna wyprzedzania). Jak brałem bmw to 1 - 6,5tyś 2 - chyba 6 tyś i luz bo zjazd na stacje paliw.
Misiek napisał/a: | jak próbowałem na zamkniętym odcinku drogi, to do 200 dojechał bez problemu a potem zero, i nic więcej |
Od tamtej pory zdarzyło mi się chyba ze 3 razy przekroczyć 160 (na niemieckiej autostradzie )
autoR napisał/a: | Panowie poruszacie się starym autem...co z tego,że GTI na klapie - może i jedzie lepiej niż reszta lecz lata już swoje ma.. |
mkm napisał/a: | musisz także pamiętać, że masz stare auto |
Ja to wiem, i nie wymagam aby samochód trzymał katalogowe wartości.
Możliwe że przez lata kilka kucyków uciekło.
I na koniec autoR, krązy po tym świecie dobra opinia o Tobie jak o mechaniku, i dopóki nie chce wydawać osądów zanim nie dowiem się przyczyny.
Teraz najważniejsze aby Biały szybko wrócił do zdrowia.
Pozdrawiam
Anonymous - 16-11-2010, 13:49
Odebrałem to jako atak....
Jak rozmawiałem z kolegą sprawdźcie wtryski i gaz jeżdżąc z sondą - zmierzcie AFR - podstawa +
cały układ chłodzenia...
Misiek :) - 16-11-2010, 13:59
Cytat: | Odebrałem to jako atak.... |
wybacz, nie miałem tego na celu.
Pozatym jak robię wycieczki po kimś, lub mam do kogoś problem/pretensje to ta osoba dowiaduje się pierwsza, może potem ktoś inny. Wyjątek stanowi temat w stylu opinie i komentarze o... ale to raczej nie takie miejsce.
W mazowieckim jest takie cuś:
¤ Polecane warsztaty/mechanicy Warszawa.
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=1501
Piwor - 16-11-2010, 21:17
Misiek , gdzie serwisujesz gazownie?
Misiek :) - 16-11-2010, 22:15
gaz... Powergas System ul. Burakowska 14
Misiek :) - 16-11-2010, 22:17
przed wyjazdem w góry była regulacja po 800 km
|
|
|