To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Zloty i Spoty - ZLOT 2011 - co poprawić, czego brakuje?

Mr V - 11-10-2010, 01:43

jacek11 napisał/a:
Blondi napisał/a:
Kończą się wtedy wakacje i krwi brakuje w bankach. Możnaby poprosić żeby przyjechał na zlot ich autobus do poboru krwi jeśli byłoby troche chętnych.

Pomysł jak najbardziej dobry :)

Dobry, ale trzeba pomyśleć o tym, ze przed oddaniem krwi nie można:
-Pić parę dni wcześniej.
-brać leków typu apap, ibuprom (nie żeby reklama) około tygodnia wcześniej
-to samo się tyczy antybiotyków ~1 miesiąca przed.

oczywiście krew wezmą od każdego, ale ile z tego się przyda nikt nie wie. Dlatego trzeba to będzie zrobić z głową... Wiadomo, że nikt się nie napije wieczorem a rano pójdzie oddać krew...

Moje propozycje to:

Jakieś małe wyścigi na przysłowiowe 1/4 mili, jeśli byłyby do tego warunki ( wiadomo, trzeba się wyposażyć w karetkę i zadbać o bezpieczeństwo )

oraz coś podpatrzonego ze zlotu civiców, moja ulubiona konkurencja:

Ustawia się stos (ścianę) kartonowych pudelek. Kierowca swoim samochodem rozpędza się do powiedzmy 50 km/h i ma za zadanie wyhamować jak najbliżej tych pudełek, oczywiście nie przewracając ich. Konkurencja bezpieczna, zabawy sporo, prędkość do uzgodnienia. Tylko przydałaby się suszarka do pomiaru prędkości...

akbi - 11-10-2010, 03:46

Mr V, przed oddaniem krwi wypelnia sie ankiete w ktorej sie wypisuje leki pobrane w ostatnich dniach, wiec w przypadku gdy ktos lykal proszki to od takiej osoby krwi nie pobiora aby ja wylac, gdyz z badan krwi moze nie wynikac, ze ktos 10 dni temu bral "to czy owo".

Co do 1/4 mili to odpada zdecydowanie .... poczytaj blizej nasze forum.

Misiek :) - 11-10-2010, 08:08

można by zaprosić kilku policjantów aby zrobili (np pierwszego dnia wykład o bezpiecznej jeździe.
Co do wyścigów na 1/4 mili jak zrobione z głową i bezpiecznie to jestem za ale niestety pewnych rzeczy i osób nie przeskocze

Mr V - 11-10-2010, 10:44

Ale jak na razie nie wypowiedzieliście się na temat mojej propozycji z kartonami ;)

To może zamiast 1/4 zrobić na 200m - 100m, zawrotka i 100m.

W trosce o bezpieczeństwo można zorganizować 2 niezależne tory. Najlepiej by było na jakimś lotnisku czy coś. Nie wiem jak tam w łodzi, czy są miejsca na takie rzeczy.

Anonymous - 11-10-2010, 10:54

Misiek :) napisał/a:
Co do wyścigów na 1/4 mili jak zrobione z głową i bezpiecznie to jestem za ale niestety pewnych rzeczy i osób nie przeskocze

Zdecydowanie jestem przeciw.
Są fora i kluby które takie rzeczy organizują, ale lubią też stać godzinami pod marketem.....żadna frajda zmarznąć......

Poza tym...... "Mitsumaniaki mówią STOP WARIATOM DROGOWYM..."
A taki wyścig nie zachęca do bezpiecznej jazdy.

Blondi - 11-10-2010, 10:58

Mr V, myśle, że nie da rady żeby każdy jechał swoim autem bo logistycznie to jest niewykonalne.
Co do samych kartonów to podobną konkurencją jest jazda z piłeczką na masce po torze czy L200 z kubkiem za oknem.

Ja proponuję jeszcze wyścigi na orientacje (takie z zadaniami po drodze) na tych śmiesznych gokarto-rowerkach :P

Mr V - 11-10-2010, 11:43

Blondi napisał/a:
Mr V, myśle, że nie da rady żeby każdy jechał swoim autem bo logistycznie to jest niewykonalne.

Dlatego to będzie konkurencja, na którą jak na każdą inną trzeba się będzie zapisać. Jeśli ktoś nie da rady, to są przecież inne, prawda ? :)

koszmarek - 11-10-2010, 12:53

moim zdaniem, po tym co widziałam na 3 zlotach na których byłam, że niektórzy by się zabili na takich 1/4 mili. a Zabronić nie idzie... bo trzeźwi...
Mr V - 11-10-2010, 13:25

koszmarek napisał/a:
moim zdaniem, po tym co widziałam na 3 zlotach na których byłam, że niektórzy by się zabili na takich 1/4 mili. a Zabronić nie idzie... bo trzeźwi...

Może 1/4 mili to rzeczywiście nie najlepszy pomysł, bo nie ma pewności, że komuś coś nie odbije. Ale na ścianę z kartonów będe się upierał :D

mkm - 11-10-2010, 17:20

Mr V napisał/a:
Ale na ścianę z kartonów będe się upierał :D

Mr V poczytaj spokojnie nasze Forum, a dowiesz się jaki jest lament z powodu słabego lakieru Mitsubishi. :mrgreen:
Czy z tak słabym lakierem można sobie pozwolić na jakieś kartony na masce :?:

Misiek :) - 11-10-2010, 18:35

kwestia kartonu i prędkości, jak mokry delikatnie położony to ujdzie, a jak suchy czyli twardy to nie :P P
Mr V - 11-10-2010, 22:35

ojj to rolki papieru toaletowego :P
Misiek :) - 11-10-2010, 23:11

Cytat:
ojj to rolki papieru toaletowego :P

ale tego velvet, miękki jak aksamit

kordiank2 - 14-10-2010, 09:42

...ostatnio, to wszystko co trzeba było... tylko mnie brakowało :D
pamar - 14-10-2010, 09:52

Kordian, trzymam kciuki za twoją obecność w Bełchatowie :thumbright: