Zloty i Spoty - ZLOT 2011 - co poprawić, czego brakuje?
Mr V - 11-10-2010, 01:43
jacek11 napisał/a: | Blondi napisał/a: | Kończą się wtedy wakacje i krwi brakuje w bankach. Możnaby poprosić żeby przyjechał na zlot ich autobus do poboru krwi jeśli byłoby troche chętnych. |
Pomysł jak najbardziej dobry |
Dobry, ale trzeba pomyśleć o tym, ze przed oddaniem krwi nie można:
-Pić parę dni wcześniej.
-brać leków typu apap, ibuprom (nie żeby reklama) około tygodnia wcześniej
-to samo się tyczy antybiotyków ~1 miesiąca przed.
oczywiście krew wezmą od każdego, ale ile z tego się przyda nikt nie wie. Dlatego trzeba to będzie zrobić z głową... Wiadomo, że nikt się nie napije wieczorem a rano pójdzie oddać krew...
Moje propozycje to:
Jakieś małe wyścigi na przysłowiowe 1/4 mili, jeśli byłyby do tego warunki ( wiadomo, trzeba się wyposażyć w karetkę i zadbać o bezpieczeństwo )
oraz coś podpatrzonego ze zlotu civiców, moja ulubiona konkurencja:
Ustawia się stos (ścianę) kartonowych pudelek. Kierowca swoim samochodem rozpędza się do powiedzmy 50 km/h i ma za zadanie wyhamować jak najbliżej tych pudełek, oczywiście nie przewracając ich. Konkurencja bezpieczna, zabawy sporo, prędkość do uzgodnienia. Tylko przydałaby się suszarka do pomiaru prędkości...
akbi - 11-10-2010, 03:46
Mr V, przed oddaniem krwi wypelnia sie ankiete w ktorej sie wypisuje leki pobrane w ostatnich dniach, wiec w przypadku gdy ktos lykal proszki to od takiej osoby krwi nie pobiora aby ja wylac, gdyz z badan krwi moze nie wynikac, ze ktos 10 dni temu bral "to czy owo".
Co do 1/4 mili to odpada zdecydowanie .... poczytaj blizej nasze forum.
Misiek :) - 11-10-2010, 08:08
można by zaprosić kilku policjantów aby zrobili (np pierwszego dnia wykład o bezpiecznej jeździe.
Co do wyścigów na 1/4 mili jak zrobione z głową i bezpiecznie to jestem za ale niestety pewnych rzeczy i osób nie przeskocze
Mr V - 11-10-2010, 10:44
Ale jak na razie nie wypowiedzieliście się na temat mojej propozycji z kartonami
To może zamiast 1/4 zrobić na 200m - 100m, zawrotka i 100m.
W trosce o bezpieczeństwo można zorganizować 2 niezależne tory. Najlepiej by było na jakimś lotnisku czy coś. Nie wiem jak tam w łodzi, czy są miejsca na takie rzeczy.
Anonymous - 11-10-2010, 10:54
Misiek napisał/a: | Co do wyścigów na 1/4 mili jak zrobione z głową i bezpiecznie to jestem za ale niestety pewnych rzeczy i osób nie przeskocze |
Zdecydowanie jestem przeciw.
Są fora i kluby które takie rzeczy organizują, ale lubią też stać godzinami pod marketem.....żadna frajda zmarznąć......
Poza tym...... "Mitsumaniaki mówią STOP WARIATOM DROGOWYM..."
A taki wyścig nie zachęca do bezpiecznej jazdy.
Blondi - 11-10-2010, 10:58
Mr V, myśle, że nie da rady żeby każdy jechał swoim autem bo logistycznie to jest niewykonalne.
Co do samych kartonów to podobną konkurencją jest jazda z piłeczką na masce po torze czy L200 z kubkiem za oknem.
Ja proponuję jeszcze wyścigi na orientacje (takie z zadaniami po drodze) na tych śmiesznych gokarto-rowerkach
Mr V - 11-10-2010, 11:43
Blondi napisał/a: | Mr V, myśle, że nie da rady żeby każdy jechał swoim autem bo logistycznie to jest niewykonalne.
|
Dlatego to będzie konkurencja, na którą jak na każdą inną trzeba się będzie zapisać. Jeśli ktoś nie da rady, to są przecież inne, prawda ?
koszmarek - 11-10-2010, 12:53
moim zdaniem, po tym co widziałam na 3 zlotach na których byłam, że niektórzy by się zabili na takich 1/4 mili. a Zabronić nie idzie... bo trzeźwi...
Mr V - 11-10-2010, 13:25
koszmarek napisał/a: | moim zdaniem, po tym co widziałam na 3 zlotach na których byłam, że niektórzy by się zabili na takich 1/4 mili. a Zabronić nie idzie... bo trzeźwi... |
Może 1/4 mili to rzeczywiście nie najlepszy pomysł, bo nie ma pewności, że komuś coś nie odbije. Ale na ścianę z kartonów będe się upierał
mkm - 11-10-2010, 17:20
Mr V napisał/a: | Ale na ścianę z kartonów będe się upierał |
Mr V poczytaj spokojnie nasze Forum, a dowiesz się jaki jest lament z powodu słabego lakieru Mitsubishi.
Czy z tak słabym lakierem można sobie pozwolić na jakieś kartony na masce
Misiek :) - 11-10-2010, 18:35
kwestia kartonu i prędkości, jak mokry delikatnie położony to ujdzie, a jak suchy czyli twardy to nie P
Mr V - 11-10-2010, 22:35
ojj to rolki papieru toaletowego
Misiek :) - 11-10-2010, 23:11
Cytat: | ojj to rolki papieru toaletowego |
ale tego velvet, miękki jak aksamit
kordiank2 - 14-10-2010, 09:42
...ostatnio, to wszystko co trzeba było... tylko mnie brakowało
pamar - 14-10-2010, 09:52
Kordian, trzymam kciuki za twoją obecność w Bełchatowie
|
|
|