Outlander II GEN Techniczne - KOS
skaut - 18-01-2011, 09:16
13zbyszek13 napisał/a: | Więc nie bardzo rozumie twoje porównanie. |
Zbyszek, ja nie porównuję tych aut. Zwróciłem uwagę na Twoje sformułowanie dotyczące "rodzinności". I teraz tak możemy ciągnąć wątek co to znaczy rodzinność. Jeżeli uznamy, że w przypadku auta rodzinność to przestrzeń to możemy porównywać różne grupy i klasy aut. SUV to jak sama nazwa wskazuje samochód sportowo użytkowy. Gdzie tu rodzinność?
Dajmy spokój wgłębiania się w ten temat. To nie ma sensu Każdy ma subiektywne podejście do "wielkości", funkcjonalności i oczekiwań.
Pzdr
13zbyszek13 - 18-01-2011, 09:24
skaut napisał/a: | Dajmy spokój wgłębiania się w ten temat. To nie ma sensu Każdy ma subiektywne podejście do "wielkości", funkcjonalności i oczekiwań.
Pzdr |
Masz racje .
DJ Fazi - 18-01-2011, 09:46
Cytat: | Kolego, w wersji 7 miejscowej nie można wozić dzieci wymagających fotelika na dodatkowym rzędzie siedzeń. |
Cytat: | ????? |
To wreszcie jak jest ? Można czy nie można, moje mi żyć nie dają.
Pozdrawiam
13zbyszek13 - 18-01-2011, 10:04
DJ Fazi napisał/a: | To wreszcie jak jest ? Można czy nie można, moje mi żyć nie dają. |
Ja nie słyszałem o takim zakazie.
AndrzejKrok - 18-01-2011, 10:48
trzeba mieć wyobraźnie , skoro jedziemy w terasie i dzieciaki siedzą ostatnie to wiadomo że przy uderzeniu z tyłu giną pierwsze , ja bym nikogo w tym bagażniku nie posadził , nawet teściowej
Muciek - 18-01-2011, 16:44
AndrzejKrok napisał/a: | trzeba mieć wyobraźnie , skoro jedziemy w terasie i dzieciaki siedzą ostatnie to wiadomo że przy uderzeniu z tyłu giną pierwsze , ja bym nikogo w tym bagażniku nie posadził , nawet teściowej |
To jest prawda. Zresztą co za wygoda wchodzenia i jeżdżenia na tej ławeczce, gdzie 2. rząd siedzeń wolny jest. U mojego taty nie ma takiego problemu, bo jest kratka Chociaż na upartego można i za nią się zasiąść
mitsu00 - 18-01-2011, 16:58
Muciek napisał/a: |
To jest prawda. Zresztą co za wygoda wchodzenia i jeżdżenia na tej ławeczce, gdzie 2. rząd siedzeń wolny jest. U mojego taty nie ma takiego problemu, bo jest kratka Chociaż na upartego można i za nią się zasiąść | A ja wywaliłem tą bezużyteczną i beznadziejną ławeczkę. Przez 3 lata ani razu jej nie uzywalem i tylko mnie denerwowała b telepało nia po wertepach. Żelastwo z30kg ważyło, bo jak wymontowałem to tył jakies 2 cm sie podniósł 10 śrub i po sprawie. Teraz zrobiłem sobie tam dodatkowy schowek.
Komandor - 18-01-2011, 23:36
Mam zamiar zrobić to samo. Zakryłeś jakoś wnękę po fotelikach?
mitsu00 - 18-01-2011, 23:50
Komandor napisał/a: | Mam zamiar zrobić to samo. Zakryłeś jakoś wnękę po fotelikach? | Wykorzystałem tył oparcia laweczki. To dykta przymocowana do obicia ławeczki 3 czarnymi nitami, które po prostu wypinasz. Potem jeszcze kilka bialych klipsów i tyle. Dorobiłem 2 zawiasy i wyglada idealnie. Musisz tylko ta dyktę podbić deską, bo nie jest ona za twarda.
michu300 - 19-01-2011, 09:07
A ja wywaliłem kratę i wstawiłem ławeczkę . Ławeczka i krata ważą pewnie podobnie, więc różnicy w przysiadzie nie ma. Tak średnio raz w miesiącu rozkładam tę ławkę, jak mam do przewiezienia większą brygadę... Natomiast miejsce po ławce, jak jej nie ma, można wykorzystać na fajny schowek, których w Outku niestety brakuje w bagażniku.
13zbyszek13 - 19-01-2011, 09:24
mitsu00 napisał/a: | Teraz zrobiłem sobie tam dodatkowy schowek. |
Ja mam go tam od nowości jest bardzo pojemny.
[ Dodano: 19-01-2011, 09:25 ]
Komandor napisał/a: | Mam zamiar zrobić to samo. Zakryłeś jakoś wnękę po fotelikach? |
Ja ma idealnie dociętą sklejkę , jak będę przy autku to zrobię zdjęcie i wrzucę
joachim69 - 19-01-2011, 10:09
jeżeli rozmawiamy juz o wielkości Outlandera to nie bardzo rozumiem czemu w prospektach reklamowych pojemność bagażnika jest podawana jakaś z kosmosu , w życiu tam nie mam 770 litrów tylko ciekawe skąd się biora te bzdury w Polsce , mojej żony grand scenik ma ogromny bagażnik przy Outku a wielkość jego to 650 litrów
a tak przy okazji witam się serdecznie
13zbyszek13 - 19-01-2011, 11:10
joachim69 napisał/a: | 770 litrów tylko ciekawe skąd się biora te bzdury w Polsce |
Ups
Popełnili oszibkę w MMC przy opracowywaniu reklamy .
lexus - 19-01-2011, 11:31
Nie pamiętam ile dokładnie miał outek w teście gdzie goscie dokładnie układali litrowe pudełka do 7 suv-ów,ale na pewno miał największy bagażnik.Większy od,grand vitary,crv-ki,itp.wszyscy tu mają poniekąd racje bo;zależy jaką wersję auta sie mierzy.,czy z chowaną ławeczką (ok 50l mniej),czy z subbuferm,schowkami,kieszeniami ,jak ustawione siedzenia i oparcia(ok 100l),no i co najważniejsze czy do linni okna i którego,Zwykle producenci, i to wszyscy, liczą każdy zakamarek do pojemności auta. Są tacy którzy liczą nawet wnękę z kołem zapasowym .Napewno sa auta z większym bagażnikiem ,ale to auto jest dość wysokie ,ma napędy,7 miejsc i wygodne w środku,a przy tym bagażnik napewno ma ponad 600l Co tu więcej wymagać.
13zbyszek13 - 19-01-2011, 11:37
lexus napisał/a: | Co tu więcej wymagać. |
Podzielam twoje zdanie , mój jest SUPER .
|
|
|