To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Colt GTi :)

mirc23 - 05-01-2011, 20:20

Rafal_Szczecin napisał/a:
idzie zejsc do 10/11 l
powiedzmy że to jest norma w tym aucie, a te 16 l u pawła to przez wydech i inne problemy.

Rafal_Szczecin napisał/a:
zara napisze, ze tylko zartowal, i badal rynek,

To może i ja swojego wystawię zobaczymy ilu będzie chętnych :P ale wtedy to już nie będzie rarytas :P

Anonymous - 05-01-2011, 20:34

rosomak1983 napisał/a:
PS wiem za ile poszlo to auto bo sam je licytowalem,

Auto nie zostało zakupione za 1875 czy ile tam było. To ja "wygrałem" licytację, a właściwie to dogadałem się ze sprzedającym na konkretną cenę i zakończył aukcję. Cena końcowa na allegro to na dobrą sprawę było 50% ceny faktycznej...

Morfi - 05-01-2011, 22:24

Szkoda, że autko okazało się za małe na potrzeby Pawła, zwłaszcza, że uprawnienia ma niecałe 2 miesiące. :|

16 litrów to chyba coś z silnikiem, CRX-ą można zejść poniżej 8 l. Koszty utrzymania zależą w duzym stopniu od sposobu użytkowania.

Paliwo to tylko część wydatków, jakie ponosi się przy samochodzie, aby był w pełni sprawny.

j-rules - 05-01-2011, 22:42

No, taki Gal 2.0 v6 to wieksze auto a wieksze auto to wg mnie wieksze wydatki..
Ja osobiscie chyba bym wolal zostawic colta i go jakos ujarzmic, coby dał sie utrzymywac taniej. Cała masa ludzi na forum w tym pomoze :)

Blondi - 05-01-2011, 22:55

To ja mam pomysl dla szanownwgo kolegi. Skoro go nie stac a autko bylo prezentem od kilku mitsumaniakow niech je wystawi na sprzedaz. Moze przeznaczyc pieniazki tez na Mitsumaiaka (Kordiana) a nie zarabiac na tym, ze ktos chcial mu zrobic przyjemnosc.
My sie nie dokladalismy do tego prezentu bo podejrzewalismy ze tak sie to skonczy ale.. Ta sprzedaz to niezbyt ladne zachowanie moim zdaniem.

idas - 05-01-2011, 22:57

Morfi napisał/a:
Paliwo to tylko część wydatków, jakie ponosi się przy samochodzie

Wiesz jak bym miał auto za darmo to też interesowałaby mnie tylko cena benzyny;)
Zastanawia mnie tylko gdzie się podział sam sprawca zamieszania :mrgreen:
j-rules napisał/a:
wieksze auto to wg mnie wieksze wydatki..

To akurat nie jest wyznacznik, ale w tym przypadku zapewne tak jest... głupia wymiana świec w takiej vałce poprzecznej to ściąganie kolektora dolotowego:-)
Blondi napisał/a:
Skoro go nie stac a autko bylo prezentem od kilku mitsumaniakow niech je wystawi na sprzedaz. Moze przeznaczyc pieniazki tez na Mitsumaiaka (Kordiana)

Szczerze to chciałem to samo zaproponować...albo jakiś inny cel charytatywny. No dobra mógłby sobie ewentualnie odebrać te koszty co poniósł;-)

rosomak1983 - 05-01-2011, 23:06

kuzi napisał/a:
a właściwie to dogadałem się ze sprzedającym na konkretną cenę i zakończył aukcję.

moja pamiec mi mówi inaczej, w archiwum allegro mozna znalesc :wink:
Zreszta jak Paweł chce sprzedac to jego sprawa tylko moze poza forum niech takie ceny daje i szuka szcescia ze ktos tyle da...
Ja moge mu sonde lambda wysłac za free bo na bank spalanie jest za duze

Rafal_Szczecin - 05-01-2011, 23:21

rosomak1983 napisał/a:

wuj rosom zawsze poratuje :D to moze mlody nie sprzeda auta :D

jacek11 - 05-01-2011, 23:32

rosomak1983 napisał/a:
Zreszta jak Paweł chce sprzedac to jego sprawa

Właśnie :) ,i tutaj powinna się zakończyć dyskusja na ten temat :)

pawliku - 05-01-2011, 23:34

sprawca już jest :P

i wiece co napisze jedno żal mi was bo nie wiecie ile dla mnie to auto znaczy i smieszą mnie te wase wypowiedzi

od zawsze wolałem duże auta po prostu takimi lepiej mi się jezdzi

co do spalania tylko przez kilka dni jezdziłem tak aby zobaczyc co auto potrafi potem jezdziłem spokojnie po drugie zima= ślisko po trzecie nie należe do tej częsci młodzieży że nie respektują praw innych oraz jak mają auto co ma w moc to muszą ją wykorzystać. nie chcecie nie musicie wierzyć

a jak sie sprzeda to napewno częsc z tej kasy wpłace dla kogoś kto jej potrzebuje

i nie życze sobie wypowiedzi typu "dostyał i chce zarobić" chce sprzedać za tyle ile mi sie podoba a wam sie to podobać nie musi

szkoda mi colta żeby stał i marnował bo jazdę nim zasługuje tylko osobom które chcą żeby ich zawiezc itp tylko w tedy mam kase na paliwo...

tyle!!!

dobranoc!!!

P.S może waszym zdaniem napisać na aukcji "oddam za free" hmm?

zrobimy tak osoby które się skłądały na auto i zrobiło się im przez to głupio niech sie do mnie zwrócą o zwrot kasy :) może być ? :)

pyjte - 05-01-2011, 23:56

16 litrów to musiałeś nieźle poginać....a prawko od niedawna... potem statystyki, to nasz regulamin coś mówi.. Nie ma to jak zarobić na aucie w którym sie jeszcze wyjeło droższe części ;) ))
idas - 05-01-2011, 23:59

pawliku napisał/a:
i wiece co napisze jedno żal mi was bo nie wiecie ile dla mnie to auto znaczy i smieszą mnie te wase wypowiedzi

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: bez komentarza ten pojazd :roll:
co do tego ile znaczy w sumie wiemy - podałeś cenę :mrgreen:

Anonymous - 06-01-2011, 00:00

rosomak1983 napisał/a:
kuzi napisał/a:
a właściwie to dogadałem się ze sprzedającym na konkretną cenę i zakończył aukcję.

moja pamiec mi mówi inaczej, w archiwum allegro mozna znalesc :wink:
Zreszta jak Paweł chce sprzedac to jego sprawa tylko moze poza forum niech takie ceny daje i szuka szcescia ze ktos tyle da...

Rosomak1983, cena końcowa na allegro wynosiła 1875 zł. To ja ugadywałem się ze sprzedającym i to ja byłem przy podpisywaniu umowy. Cena z allegro nie miała dla nas znaczenia. Aukcja została zakończona przed czasem tylko dlatego, że zaproponowaliśmy cenę równą tej z opcji "kup teraz" (3000 zł). Do tego były opcjonalne felgi 15'' oraz wzmiacniacz z tubą. Jednakże nie czuję się zobowiązany zdradzania reszty szczegółów finansowych związanych z zakupem przezentu dla Pawła.

Myślę, że na temat oczekiwań finansowych powinien wypowiedzieć się także Mirc23, który oglądał samochód godzinę przede mną. Jego słowa mogą być potwierdzeniem moich słów. 3000 zł to było minimum za ten samochód.

pawliku - 06-01-2011, 00:01

pyjte napisał/a:
16 litrów to musiałeś nieźle poginać
pyjte poczytaj to co napisałem powyżej spalanie jest takie przy normalnej jezdzie a nie pry jakims sciganiu czego ja nie uznaję
pyjte napisał/a:
Nie ma to jak zarobić na aucie w którym sie jeszcze wyjeło droższe części
a możesz napisać jakie częsci ? bo ja żadnych nie wyjmowałem
pawliku - 06-01-2011, 00:02

idas napisał/a:
bez komentarza
a co myslisz tak jak inni że chce na nim zarobić? nie chcesz komentować to nic nie pisz :P