To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

L200 Techniczne od 2006r - CB w L200

Anonymous - 15-02-2008, 19:59

a jak jest z oswietleniem wszystko pasuje i działa
zapalają ci sie świtała wewnetrzne z pilota i czy mozna dowolnie zapalać lampki wewnątrz

Anonymous - 15-02-2008, 20:24

Wszystko działa tak jak przed montażem konsoli,
włączanie, wyłączanie masz identycznie
Róznice stanowi światło na ledzie które fajnie świeci a nie ledwo bździ jak poprzednie lampki

wezyr.pl - 16-02-2008, 11:45

Konsola zakrywa schowek na okulary.Czy jest w niej coś w zastępstwie?
Anonymous - 16-02-2008, 12:16

W starym modelu masz schowki od strony kierowcy i pasażera oraz schowek na mapy
W nowej z oświetleniem led takiej jaką mam ja, jest tylko schowek na mapy ale jest tak duży że możesz ukryć tam kilka przedmiotów

Anonymous - 16-02-2008, 16:03

Herkules13 napisał/a:
Wszystko działa tak jak przed montażem konsoli,
włączanie, wyłączanie masz identycznie
Róznice stanowi światło na ledzie które fajnie świeci a nie ledwo bździ jak poprzednie lampki

Ejże...a możesz całkiem wyłączyć oświetlenie (tak żeby było ciemno po otwarciu drzwi)?
wezyr.pl napisał/a:
Konsola zakrywa schowek na okulary.Czy jest w niej coś w zastępstwie?

Jest duży schowek w konsoli: zmieszczą się mapy i okulary też. Ale okulary będą latać...

Anonymous - 16-02-2008, 18:39

elili napisał/a:
Ejże...a możesz całkiem wyłączyć oświetlenie (tak żeby było ciemno po otwarciu drzwi)?

Oczywiście. Pstryczkiem przy radiu

Anonymous - 16-02-2008, 18:46

Herkules13 napisał/a:
elili napisał/a:

Oczywiście. Pstryczkiem przy radiu

Mam inną konsolę?
Herkules13 napisał/a:
dzisiaj zamontowałem jeszcze głośnik zewnętrzny od góry nad lusterkiem wstecznym i naprawde jest super

Mój president johnson ma głośnik z przodu więc dodatkowego nie potrzeba.

Anonymous - 17-02-2008, 12:04

Ja swoje CB zamontowałem w schowku pod podłokietnikiem. Dobrano mi model idealnie pasujący wymiarami. W schowku chowam też gruszkę (ma możliwość przełączania kanałów) i niepozostaje żaden ślad że radyjko jest w aucie. Antena zamontowana na stałe na dachu kabiny (nic nie podcieka) z możliwością demontażu. Jak załapię jak dodawać zdjęcia to pokażę.
Anonymous - 17-02-2008, 21:02

elili napisał/a:
Mam inną konsolę?

najwyraźniej tak

zadaj fote swojej

Anonymous - 17-02-2008, 22:46

Witam!

Również się noszę z zakupem konsoli bo mam dość plątaniny kabli na tunelu środkowym, tylko Panowie Herkules 13 i elili powiedzcie czy skomplikowany jest montaż samej konsoli tzn. czy jest jak piszą że pasuje w fabryczne mocowania i jak poprowadziliście kable od CB tzn. zasilający i antenowy.

Pozdrawiam

Anonymous - 18-02-2008, 15:47

Macky napisał/a:
Również się noszę z zakupem konsoli bo mam dość plątaniny kabli na tunelu środkowym, tylko Panowie Herkules 13 i elili powiedzcie czy skomplikowany jest montaż samej konsoli tzn. czy jest jak piszą że pasuje w fabryczne mocowania i jak poprowadziliście kable od CB tzn. zasilający i antenowy.

No, niestety nie dokońca peawdą jest że wszystko pasuje do fabrycznego mocowania
Z tyłu murzyni źle coś obliczyli i dali za krótkie śruby i bez dystansu
Co do montażu to mi montowali wszystko ok. 2,5 h
zasilający poszedł prosto z akumulatora przejściem technicznym z prawej strony, słupkiem i pod tapicerką
antena podobnie ale wyjście mam przy słupku śrokdkowym
Niewiem czy elili miał podobnie bo z tego co juz ustaliliśmy nasze konsole troche się różnią

pozdrawiam

Anonymous - 18-02-2008, 16:50

Herkules13 napisał/a:

No, niestety nie dokońca peawdą jest że wszystko pasuje do fabrycznego mocowania
Z tyłu murzyni źle coś obliczyli i dali za krótkie śruby i bez dystansu
Co do montażu to mi montowali wszystko ok. 2,5 h
zasilający poszedł prosto z akumulatora przejściem technicznym z prawej strony, słupkiem i pod tapicerką
antena podobnie ale wyjście mam przy słupku śrokdkowym

U mnie podobnie.
Dwie śrubki za krótkie (M6 oryginalne 30 mm - zamontowałem 40 mm). Taki drobiazg; reszta pasuje idealnie.
Montażem bawiłem się trzy popołudnia ale montowałem sam :mrgreen: (długo bo rozgryzałem demontaż plastików i podsufitki). Może montować jedna osoba ale nie polecam - potrzebna druga osoba do podtrzymania w czasie montażu.
Przewody: z komory silnika (antenę mam zamontowaną na kangurze z przodu samochodu), przejściem technicznym, po prawym słupku, nad tapicerką sufitową.
Ale końcowy efekt - bomba.
Jedyny minus to fakt zamontowania radia CB na stałe: w dużym mieście tylko parkingi strzeżone albo miejsca mocno publiczne. :lol:

Herkules13 napisał/a:

Niewiem czy elili miał podobnie bo z tego co juz ustaliliśmy nasze konsole troche się różnią

Nie różnią się tylko pstryczek od wyłączania "znalazłem" dopiero po przeczytaniu Twojego postu :oops:

Anonymous - 18-02-2008, 18:22

Czyli tradycyjnie trochę kombinatoryki być musi. Ale jakoś się nie zniechęciłem. Dzięki Panowie za wyczerpujące odpowiedzi. Jak założę do siebie to dam znać, ale to będzie chyba za jakieś 10 tys. km bo będę miał przegląd na 40 kkm. Prędzej nie dam rady bo "mało casu kruca bomba, mało casu. :biggrin: Jeszcze raz dzięki

Pozdrawiam

Anonymous - 18-02-2008, 20:36

elili napisał/a:
Nie różnią się tylko pstryczek od wyłączania "znalazłem" dopiero po przeczytaniu Twojego postu

:finga:

Anonymous - 18-02-2008, 20:52

Herkules13 napisał/a:
elili napisał/a:
Nie różnią się tylko pstryczek od wyłączania "znalazłem" dopiero po przeczytaniu Twojego postu

:finga:

:oops: :oops: :mrgreen: