To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II Ogólne - Pochwalcie sie przebiegami i wasze sugestie !!!

androzek - 06-12-2011, 20:40

Za dwa miesiące mijają 3 lata,przebieg 78000 i zero napraw tylko przeglądy wg.grafiku.
Dario_W - 10-12-2011, 15:24

Mi właśnie stuklęło 70 000 km na liczniku, zrobione w 13 miesięcy.
nephilim - 10-12-2011, 19:01

4 lata.
105 000 km.

Trzeba zrobić remoncik :(
- amortyzator
- ginie płyn chłodniczy
- wymiana paska (standard)
- podokręcać kokpit bo skrzypi
- nowe opony
- niedługo będzie pewnie sprzęgło :/

13zbyszek13 - 11-12-2011, 10:17

2 lata - 70000 km bez najmniejszych problemów.

:lol: :lol: :lol:

jaceksu79 - 11-12-2011, 10:43

nephilim napisał/a:
ginie płyn chłodniczy

...hoho drogi interes...

mitsu00 - 11-12-2011, 13:54

13zbyszek13 napisał/a:
2 lata - 70000 km bez najmniejszych problemów.

:lol: :lol: :lol:
A nie wymieniales czasem przeplywomierza, amortyzatora i czegos tam jeszcze na gwarancji?
tomko - 11-12-2011, 19:16

2 lata, 40 kkm. Serwis na biezaco, zadnych powaznych usterek. Jedyne problemy z chinskim wynalazkiem audio z ROF zamontowanym na wlasne zyczenie, od czasu jak wymienilem na fabrycznego MMCS problem nie wystepuje. Zlego slowa nie powiem, auto sprawuje sie super.
lexus - 11-12-2011, 20:33

NO NO panowie i panie pokażmy że tych zadowolonych jest dużo więcej :lol:
Gunner - 12-12-2011, 04:54

Czas plynie...
Kilometry tez.U mnie od ostatniego wpisu przybylo 20 tys.
Teraz ma w sumie 130tys/km
Z napraw dokonanych servisowo -
Wymiana pompy paliwa-gwarancja/akcja
Odswiezenie programu sterujacego-gwarancja
2 tyg temu wymienilem uszczelniacz na dyfer/polos bo sie pocil + 2 dwie sruby na zaciskach przednich hamulcow(rdza).
Po za tym smiga jak talala i to jeszcze podkrecony.
Made in Japan -poprostu nie w Holandii :P

mitsu00 - 12-12-2011, 08:02

Gunner napisał/a:
Czas plynie...
2 tyg temu wymienilem uszczelniacz na dyfer/polos bo sie pocil + 2 dwie sruby na zaciskach przednich hamulcow(rdza).
I bardzo dobrze, tak ma byc, tzn auto ma dzialac i cieszyc jezdzca.... :wink: Ja ze swojego tez bylem zadowolony pomimo wielu rzeczy naprawianych w ramach gwarancji. A sprzedac, sprzedalem z powodu zbyt niskiego przeswitu jak na moje obecne potrzeby. Gdyby nie ten fakt, pewnie jezdzilbym nim dalej.
-WALDOR- - 12-12-2011, 08:32

mitsu00 napisał/a:
Gunner napisał/a:
Czas plynie...
I bardzo dobrze, tak ma byc, tzn auto ma dzialac i cieszyc jezdzca.... :wink: Ja ze swojego tez bylem zadowolony pomimo wielu rzeczy naprawianych w ramach gwarancji. A sprzedac, sprzedalem z powodu zbyt niskiego przeswitu jak na moje obecne potrzeby. Gdyby nie ten fakt, pewnie jezdzilbym nim dalej.

ja swoim już 30 tys. przemknąłem...niby niewiele ale narazie śmiga aż milo...

a z ciekawości mitsu00 jak tam się sprawuje Pojarka, jak ze spalaniem bo mnie to interesuje...zwłaszcza w nielukrowanej opinii..

mitsu00 - 12-12-2011, 13:20

-WALDOR- napisał/a:
mitsu00 napisał/a:
Gunner napisał/a:
Czas plynie...

ja swoim już 30 tys. przemknąłem...niby niewiele ale narazie śmiga aż milo...

a z ciekawości mitsu00 jak tam się sprawuje Pojarka, jak ze spalaniem bo mnie to interesuje...zwłaszcza w nielukrowanej opinii..
A dziekuje Pajero sprawuje sie jak na razie wysmienicie, szczegolnie teraz w sniegach i na oblodzonych nawierzchniach. Zafundowalem mu zimowki na kolcach, wiec jezdzi prawie jak na letnich na suchym:-) Co do spalania to roznie: w trasie 9-10l, miasto do 15. Srednio wychodzi okolo 10l. Jak na gabaryty i mase, wydaje mi sie ze jest OK.
sound_designer - 12-12-2011, 22:22

3 letni (u mnie od lipca) juz prawie 50tyś i poza wymiana przycisków do podgrz. foteli (gwarancja) oraz wymianą tarcz i klocków (to juz moja prywatna inicjatywa) nic się nie dzieje i Outek dzielnie znosi codzienna eksploatację.
Jedyny mankament to taki że ku mojemu zdumieniu co jakis czas prosi o dokladke paliwa... Da się to jakoś obejść???

regon - 13-12-2011, 18:35

2 lata, 35.000 km - wymiana na gwarancji:
- włącznik podgrzewania fotela,
- „tajemnicza” :biggrin: część o nr katalogowym 3570A007 (droga) – wyciek oleju.
Ostatnio zaczęło skrzypieć lusterko podczas otwierania a po wymianie hamulców skrzypi przy manewrach parkingowych (skręt np w prawo i podczas skręcania delikatnie zwalniam).
Więcej grzechów (jak na razie) nie pamiętam i mam nadzieję, że to będzie wszystko tym bardziej, że gwarancja wygasa za rok :(

13zbyszek13 - 14-12-2011, 23:54

mitsu00 napisał/a:
A nie wymieniales czasem przeplywomierza, amortyzatora i czegos tam jeszcze na gwarancji?

Od tego jest gwarancja,
odbyło się to zupełnie bezboleśnie.