To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Galant - Ogólne - wybór auta GALANT vs ACCORD vs ALMERA vs PRIMERA

Hugo - 23-04-2011, 09:50

robertdg napisał/a:
Nie wiem czy bym nie wolał Lexusa IS 200, Jednakże ja siedzisz w Volvo, to czujesz, że to Volvo
Dokładnie to samo czujesz siedząc w Lexie :mrgreen:
jarekrk - 23-04-2011, 10:07

robertdg napisał/a:
nie oszczędzaj na OSKP

sory ale nie kojarze, a co to znaczy?
Te ceny co podajesz u kolegi to dawno to było? Bo jednak wszystkiego tego jest coraz więcej i np patrząc na ceny na allegro to fakt są droższe rzeczy eksploatacyjne niż np do hondy ale w podobnej cenie są też elementy do lexa.

Co do konkretego modelu to właśnie wiem ,że muszę się zdecydować ku jednemu max dwóch,dlatego tak teraz pytam i marudzę bo we wrześniu już decyzja musi być podjęta:)

Ogólnie wg ciebie warto dokładać 30% więcej kasy na zakup auta poprzez pewnie nie wielką podwyżkę,czy te samochody mimo iż są wyższą klasą to nie będą dużo lepsze od modeli wymienionych wcześniej?

Hugo napisał/a:
Dokładnie to samo czujesz siedząc w Lexie

Nie no nie to samo, w lexie siedząc czujesz, że to lexus a nie Volvo :D

Cezar - 23-04-2011, 10:42

jarekrk napisał/a:
robertdg napisał/a:
nie oszczędzaj na OSKP

sory ale nie kojarze, a co to znaczy?

Okregowa Stacja Kontroli Pojazdow :wink:

jarekrk - 23-04-2011, 10:46

nie, nie ufam tym ludziom tam:)
Będę szukał ASO do sprawdzenia takich aut jak 200is lub S60,lepiej odżałować 300zł i niech mi prześwietlą auto na prawo i lewo

No chyba ,że jednak samochód z półki niższej kupie to wtedy tak

[ Dodano: 23-04-2011, 16:28 ]
Jeszcze przeglądając poranną prasę zauważyłem jeden model który kiedyś bardzo mi się podobał
chrysler 300M
no i rzeczywiście cenowo nawet mieści się w pierwszym przedziale aut do 15k:)
spalanie daje rade poniżej 14 lpg czyli spoko,
silnik 2,7V6 powinny być mało wysilone, ocenę na AUTOCENTRUM ma bardzo wysoką

co powiecie o tym samochodziku?

Hugo - 23-04-2011, 19:04

jarekrk napisał/a:
Nie no nie to samo, w lexie siedząc czujesz, że to lexus a nie Volvo
Aha.
jarekrk napisał/a:
Jest piękny.
robertdg - 23-04-2011, 19:41

jarekrk napisał/a:
chrysler 300M
Nie pakowałbym się w to, pomimo nietuzinkowego wyglądu.
radek79 - 24-04-2011, 08:05

Cytat:
[ Dodano: 23-04-2011, 16:28 ]
Jeszcze przeglądając poranną prasę zauważyłem jeden model który kiedyś bardzo mi się podobał
chrysler 300M
no i rzeczywiście cenowo nawet mieści się w pierwszym przedziale aut do 15k:)
spalanie daje rade poniżej 14 lpg czyli spoko,
silnik 2,7V6 powinny być mało wysilone, ocenę na AUTOCENTRUM ma bardzo wysoką

mój sąsiad ma dodge Intrepid z tym silnikiem auta bardzo podobne i powiem że auto pod względem technicznym jest naprawdę na plus , ma go od 2001r i jeszcze się w nim nic nie zepsuło ,olej w silniku wymienia i tyle dużo nim jeżdżę silnik ładnie ciągnie ,skrzynia zmienia biegi jak w galu tylko spalanie to 14l benzyny przy dynamicznej jeździe

Krzyzak - 24-04-2011, 19:53

chrysler ten model V6 ma na 99% z Mitsubishi (na pewno w sebringach był montowany)
i silnik jest OK, ale zawieszenie u mojego szefa była całkowicie do wymiany po 3 latach...
inne - np. wymiana żarówki 280 zł (trzeba ściągać zderzak)

danielxc717 - 24-04-2011, 22:22

Do 15 i rocznik ~2000r szukał bym między innymi rovera 75 w PB. 2,5 lub 2,0. To są piękne autka. Posiadają wady jak każde auto ale nie takie aby je eliminować. Na zewnątrz dostojna limuzyna a w środku jeszcze lepiej :)
Hugo - 25-04-2011, 10:15

Krzyzak napisał/a:
chrysler ten model V6 ma na 99% z Mitsubishi
Ale Mitsubishi chyba nie ma silników V6 o pojemności 2.7 litra. 2.5 V6 to w 100% silnik z Mitsubishi.
Anonymous - 25-04-2011, 10:56

Jeżeli są to silniki 2.7V6 Hyundai Delta to faktycznie dużo tam Mitsubishi.
jarekrk - 25-04-2011, 13:40

danielxc717 napisał/a:
Do 15 i rocznik ~2000r szukał bym między innymi rovera 75 w PB. 2,5 lub 2,0. To są piękne autka. Posiadają wady jak każde auto ale nie takie aby je eliminować. Na zewnątrz dostojna limuzyna a w środku jeszcze lepiej :)

Wiem ,też to przeglądałem piękne auto i w środku i na zewnątrz ale kurde nie wiem ten ROVER , nie chciałbym samochodu którego firma już nie istnieje, to zawsze może jakieś problemy rodzić chyba.
Po za tym jakbym miał takiego cudaka kupować to wolałbym już chyba bardziej popularnego http://otomoto.pl/peugeot-607-C18554668.html 607 też piękne auto ale znów francuz a zaufanie z mojej strony do samochodów z tego kraju jest małe(całe życie miałem tylko japońce)

Już bardziej wolałbym Chryslera , ostatnio dowiedziałem się ,że kumpel takiego ma , więc szybko pojechałem go obaczić i , 2 rzeczy mi nie grają to że jest wielki i siłą rzeczy ma duży promień skrętny, a ja jeszcze 2 lata musze się w bloku męczyć gdzie nie dość ,że są ciasne uliczki to jeszcze miejsca parkingowego wieczorami cieżko mi teraz w mazdzie 323f znaleźć to co dopiero było by w takim chryslerze, no i drugi minus jednak ten automat jakoś mi nie pasuję. No i silniki mówił ,że wiele osób narzeka na 2.7 i dużo lepszy wybór to 3.5 litra ale aż takich wielkich to ja nie chce też.
Także chyba właśnie na spokojnie 300M też odpuszczę.

robertdg - 25-04-2011, 13:57

jarekrk, obniż loty, to nie sa auta dla Ciebie, żadne Chryslery, Peugeoty, Rovery z wyższej półki, kiedyś może i przyjdzie na nie czas, ale osobiście sam bym nie zaryzykował kupna 607-ki czy 75-tki albo 300M-a, wolałbym już Volvo.
jarekrk - 26-04-2011, 11:59

A ja myślałem ,że Volvo to jest auto z wyższej półki i bardziej napakowane elektryką oraz droższe w utrzymaniu będzie od Rovera i Chryslera
Ale tak jak piszesz Chryslera olewam to jest jednak nie ta półka
Rover to dla mnie wynalazek
a 607 to tylko ładne auto, na pewno nie kupie francuza
Volvo tak po przestudiowaniu trochę ichniejszego forum to rzeczywiście części nie które bardzo drogie i ciężko o zamienniki , i mimo iż silnik jest fajny i blacha też dobra to raczej też Volvo zostawię w spokoju

Wszyc - 28-04-2011, 14:12

Nie eksperymentuj :P jakaś corolle lub almerę fundnij sobie :P