[02-06]Lancer CS0 - czas zagazować lancerka
Balon - 02-04-2015, 06:42
ostatecznie się zdecydowałem na
Sterownik Stag 4 Q-box Basic
Reduktor AC R01
Wtryskiwacze Barracuda (montowane każdy z osobna)
Jak mi zrobią na 9 kwietnia to dam znać jak to chodzi
kater83 - 02-04-2015, 11:25
Balon napisał/a: | Pytanie - ktoś z was montował taką instalację LPG do 4G18 ? Czy to dobra instalacja?
Landirenzo omegas , wtryskiwacze MED-y , reduktor Li 02 |
mam od niedawna instalacje tech204 shark1200 listwa ac w01 butla 44, wlew pod klapką. Kosztowało to niecałe 2000,- . Po pierwszym ustawieniu pojeździłem chwile i wydawało mi się, że w środkowym zakresie jest jakby słabiej. Zostało to poprawione. Potem jak jeździłem to sprawdzałem korekty po obd i parametry instalacji. Wszystko w normie. Nie czuć momentu przejścia na lpg jak również w trakcie jazdy nie odczuwam różnicy. Zazwyczaj tak się nie jeździ ale nie ma problemów w pełnym zakresie obrotów(do 6000).
plecho1 - 02-04-2015, 17:25
kater83, możesz napisać gdzie montowałeś?
kater83 - 02-04-2015, 18:33
poszło na priv
cobretti - 11-04-2015, 06:26
Kolego zapodaj jakieś foty jak to wygląda po montażu.
Klark - 12-04-2015, 08:39
W którym miejscu montujecie przełącznik benzyna/gaz? Mile widziane zdjęcia.
pero - 12-04-2015, 18:28
Nad tym małym schowkiem na drobne na wysokości lewego kolana
kater83 - 12-04-2015, 19:50
Jak będę miał chwile i nie zapomnę to zrobię . W zasadzie co do gazownika mam dwie uwagi.
1. przewody od listwy wtryskowej nie są równe. Chodzi o kilka cm ale jednak.
2. przy parownika powinno być kilka zwojów rurki pozostawione.
Co do przełącznika nazywanego centralką prosiłem o wsadzenia w tunelu środkowym w miejscu gdzie jest miejsce na monety. Centralka techa nie jest najmniejsza i trochę wystaje. Zamocowane solidnie.
Pomimo uwag instalacja pracuje bardzo dobrze a montaż butli czy przeprowadzenie przewodów pod autem wygląda solidnie. Dla testów jeszcze podepnę to po ustawianiu (po 1000 km) pod komputer i zobaczymy jak to w liczbach wygląda.
Przy tym silniku ganianie do odcinki nie ma większego sensu ale do ustawień mapa zbierana na Pb i LPG w całym zakresie (czyli do odcinki).
Balon - 12-04-2015, 20:41
Tak to wygląda u mnie:
kater83 - 13-04-2015, 07:24
http://tufotki.pl/cHvYt
luqash - 16-04-2015, 19:09
Balon napisał/a: | Pytanie - ktoś z was montował taką instalację LPG do 4G18 ? Czy to dobra instalacja?
Landirenzo omegas , wtryskiwacze MED-y , reduktor Li 02 |
Niedawno mi zakładali landi na niebieskich MEDach w listwie (gazownik stwierdził, że tak być musi), co do reduktora to nie wiem. Na początku silnik był strasznie zamulony, ale po przejechaniu ok. 200 km na gazie było już znacznie lepiej, teraz po 1500km różnica między gazem a benzyną jest praktycznie niezauważalna, jeśli chodzi o przyśpieszenie. Przełącza się z benzyny na gaz także niezauważalnie. Pali ok. 20 % więcej, było 9-11 l benzyny w zależności od stylu jazdy, a jest 13 litrów gazu na autostradzie z prędkością 160-170 km.
klark napisał/a: | W którym miejscu montujecie przełącznik benzyna/gaz? Mile widziane zdjęcia. |
Obok przełącznika świateł przeciwmgielnych po lewej, IMO bardzo dobre miejsce i nie razi w oczy, jak na środku deski rozdzielczej.
Fiodor2000 - 17-04-2015, 19:06 Temat postu: LPG Cebula w Jastrzębiu ...dobry gazownik.Już gazował mi dwa Lancery... i na jednym 100 000km zero problemów na drugim 40 000km i super
Balon - 22-04-2015, 11:13
Zapomniałem - wlew pod klapką do tankowania - wykręcany do zalania benzyny a tak to na stałe siedzi sobie (na zdjęciu bez wkręcanego małego korka) :
Tak jak pisałem wcześniej instalację zakładali mi Interauto S.C. w Katowicach.
Nie czuje różnicy gaz/benzyna, płynnie przechodzi z benzyny na gaz i w drugą stronę, spoko mechanicy, nie marudzili jak się przyglądałem ich pracy Dopiero zrobiłem 1500km zobaczymy jak będzie się sprawować dalej ...
bialy192 - 28-04-2016, 13:42
Witam,
mam problem z instalacją gazową KME Diego G3 (uto przyjechało z niemiec już z tą instalacją), byłem dzisiaj u gazownika, gdyż na biegu jałowym silnik szarpie i nierówno pracuje, a z wydechu słychać "pyrkanie". Gazownik stwierdził że 2 wtryski są uszkodzone (autoryzowany serwis KME w Olsztynie). Wtryskiwacze z tego co się dowiedziałem to Magic Jet. Gazownik zaproponował aby wymienić całą listwę wtryskową na nową Magic Jet (koszt 350 zł).
Chciałem się was dopytać czy to dobra opcja aby zakładać Magic Jet i co sądzicie o tej cenie?
Czy skoro mam instalację KME Diego G3 i wtryski Magic Jet, to mogę je zastąpić np. wtryskami Hana, które są podobno lepsze? Ewentualnie jeśli tak ot jaki kolor i czy warto kupić je samemu i zawieźć żeby założyli je w serwisie czy od razu kupić u nich?
Dodam że jestem laikiem w kwestii aut na gaz (moje 1 auto na gaz), więc proszę o wyrozumienie.
Pozdrawiam
plecho1 - 28-04-2016, 14:07
Tu masz ceny Magic-Jetów http://www.phjacus.pl/MAGIC-JET-c343.html
Zamiast Han lepiej Barracudy montowane pojedynczo na odpowiednich trójnikach mniej więcej jak na tej fotce
|
|
|