Nasze Miśki - Sportowa Elegancja
Torp12 - 16-10-2011, 20:35
Alez u mnie w temacie cisza:)
Ale to chyba dlatego ze mam malo czasu to raz, a dwa za co sie nie wezme to same problemy;)
Np w piatek chcialem juz zimowe kolka zalozy i tak: najpierw urwalem kable do listwy ledowej pakujac opony do bagaznika... Jakos z marian mi to polutowal i juz tylko przykleic musze...
Ale najwiekszy zonk z felgami... Otoz felgi po renowacji (piaskowanie + malowanie) nie wchodza na piasty:] Polski fachowiec nawet taka prosta rzecz potrafi schrzanic i teraz trzeba znalezc czas aby zebrac nadmiar farby... Ech no jakas masakra.
Z ciekawostek powiem ze uzylem u siebie takiego Cuda. Mimo sceptycznosci do tego specyfiku naprawde jestem mile zaskoczony. Woda lepiej splywa z szyby a do tego wycieraczki chodza cichutko i maja lepszy poslizg. Takze nawet wycieraczkom ten specyfik powinien wydluzyc zycie takze wydaje mi sie ze warto stosowac;)
Torp12 - 23-10-2011, 21:26
Zimowy layout
No i kilka fotek w blasku slonca:)
Wiem wiem ze jest brudny ale jakos nie bylo czasu na myjnie ostatnio;)
Torp12 - 24-10-2011, 19:20
Aaa bo zapomniałem: czasem mi mrugnie ostatnio kontrolka ręcznego... Gdzie szukać przyczyny?
fj_mike - 24-10-2011, 19:22
Torp12 napisał/a: | Aaa bo zapomniałem: czasem mi mrugnie ostatnio kontrolka ręcznego... Gdzie szukać przyczyny? |
Sprawdź poziom płynu hamulcowego w zbiorniczku wyrównawczym.
Zapewne ucieka gdzieś - do sprawdzenia zaciski (zobacz czy nie cieknie z tłoczków) i przewody hamulcowe.
KaWu - 24-10-2011, 19:22
Torp12 napisał/a: | Aaa bo zapomniałem: czasem mi mrugnie ostatnio kontrolka ręcznego... Gdzie szukać przyczyny? |
W zbiorniczku plynu ham. Za niski stan
Torp12 - 24-10-2011, 19:25
OOO o płynie nie pomyślałem. Chociaz zerkałem ostatnio i jeszcze był, ale zerkne uważniej.
Dzieks
fj_mike - 24-10-2011, 19:26
Torp12, jak zaczniesz przeglądać przewody, zwróć szczególną uwagę na te w rejonie filtra paliwa
SPIDER-ek - 24-10-2011, 21:43
fj_mike napisał/a: | Torp12, jak zaczniesz przeglądać przewody, zwróć szczególną uwagę na te w rejonie filtra paliwa |
Zaciekawiło mnie to co mówisz, bo jak robiłem konserwację podwozia, to właśnie w tych okolicach było troszke rdzy Czyżby to jakiś standard
fj_mike - 24-10-2011, 21:46
SPIDER-ek napisał/a: | Czyżby to jakiś standard |
Ulubione miejsce rudej
Torp12 - 24-10-2011, 22:26
fj_mike napisał/a: |
Ulubione miejsce rudej |
Przewody są całe. "Poci" sie przedni zacisk od strony kierowcy. Nie wiem oco kaman bo przecież zaciski były dopiero co regenerowane... Dolałem płynu, muszę się umówić na oględziny.
BTW Ktoś zauważył zmianę kół?:)
m6riano - 25-10-2011, 05:08
No ja zauważyłem...;-)\
powiem ci że nie wiedziałem ze tak fajnie będą sie komponowały te śruby...na półce tak fajnie nie wyglądały..;-)
fj_mike - 25-10-2011, 11:14
Torp12 napisał/a: | Nie wiem oco kaman bo przecież zaciski były dopiero co regenerowane... |
To by wszystko tłumaczyło. U mnie też po regeneracji i malowaniu zacisków pojawił się wyciek.
Zacząłem od wymiany gumki, później wymiana tłoczka (mam na zbyciu nowy fi 43mm gdybyś potrzebował). Zostało na wymianie zacisku, musiałem mieć jakieś mikropęknięcie.
Torp12 napisał/a: | BTW Ktoś zauważył zmianę kół?:) |
ooops
Świetny pomysł z malowaniem nakrętek pod kolor zacisków
Torp12 - 25-10-2011, 18:15
m6riano napisał/a: | No ja zauważyłem...;-)\
powiem ci że nie wiedziałem ze tak fajnie będą sie komponowały te śruby...na półce tak fajnie nie wyglądały..;-) |
Mariano ja wiem ze cos takiego i na polce i na kolach by wygladalo lepiej ale do oryginalnych felg musza byc plaskie nakretki z podkladka a takich w kolorach nie robia, wiec zostalo malowanie:) I sam jestem zadowolony z tego jak wyszlo:)
Torp12 - 25-10-2011, 18:18
fj_mike napisał/a: |
To by wszystko tłumaczyło. U mnie też po regeneracji i malowaniu zacisków pojawił się wyciek.
Zacząłem od wymiany gumki, później wymiana tłoczka (mam na zbyciu nowy fi 43mm gdybyś potrzebował). Zostało na wymianie zacisku, musiałem mieć jakieś mikropęknięcie. |
Mike nawet nie strasz ze zaciks moglby byc do wymiany:]
Poza tym u mnie od czyszczenia,malowania i regeneracji zaciskow ktore robilem w sierpniu uplynelo kolo 2 tys kilometrow wiec to troche dzwiny objaw. No ale nic, jutro sie wyjasnij najprawdopodobniej co sie tam dzieje.
Fi 43 to na przod do jedno tloczkowego po liftach?
I jeszcze pytanie "jakby co" czym sie rozni zaciks dwutloczkowy od poliftowego? Tak wiem ma dwa tloczki, ale rozmiar jarzma, klockow?
Hugo - 25-10-2011, 22:04
Torp12 napisał/a: | Fi 43 to na przod do jedno tloczkowego po liftach? | Nie. Do dwutłoczkowego przed i po I lifcie. Torp12 napisał/a: | ale rozmiar jarzma | Rozstaw śrub mocujących jarzmo od I liftu do końca produkcji to 158 mm. klocki nie wiem.
|
|
|