Nasze Miśki - Nadszedl czas na GALANTA!!!
m6riano - 25-07-2011, 12:39
U mnie nawet po kilku dniach jazdy na "bidzie"(na Lpg) przy odpaleniu na PB gdzie wiadomo siorpie jak ruski czołg...nagle zgasła...;-)
wicek - 25-07-2011, 12:42
Cytat: | poza tym ten wskaznik w Galantach jest precyzyjny jak shotgun, rezerwa się zaświeci po 5km zgaśnie potem znowu po 20km się zaświeci i jak tu mierzyć kiedy tak naprawdę się zaświeciła? Jedno jest pewne, zaświeca się jak wskazówka pokazuje E |
Zgadza się 5 razy mi się zapalała ;P
Tomek - 25-07-2011, 12:45
sveno napisał/a: | poza tym ten wskaznik w Galantach jest precyzyjny jak shotgun, rezerwa się zaświeci po 5km zgaśnie potem znowu po 20km się zaświeci i jak tu mierzyć kiedy tak naprawdę się zaświeciła? Jedno jest pewne, zaświeca się jak wskazówka pokazuje E |
mam to samo
zwłaszcza jak się jeździ na LPG
bo wiadomo, że jak na PB, to się zaświeci, zgaśnie, znów zaświeci, ciągle ubywa więc będzie świecic
a na LPG, to używa go troche, potem nie, jedziemy pod górke zapala się
z górki gaśnie, itd
ja odkąd zapala się rezerwa jeżdżę jeszcze czasami kilkaset km, zanim zatankuje PB
a jeżdże głównie odcinki 7-10 km
jeszcze gorszy jest wskaźnik LPG - ten to już totalnie żyje własnym życiem, ale na niego nie spoglądam, tylko na trip A.
m6riano - 25-07-2011, 13:00
tomek84 napisał/a: | jeszcze gorszy jest wskaźnik LPG |
Ja nie mam tego problemu bo praktycznie co dwa dni tankuje..i robię zawsze nie więcej jak 330km na zbiorniku
KaWu - 25-07-2011, 14:44
tomek84 napisał/a: | jeszcze gorszy jest wskaźnik LPG - ten to już totalnie żyje własnym życiem, |
Wystarczy go dobrze skalibrowac i nie będzie tego problemu. Chyba, ze masz jakis dziwny sterownik.
Owczar - 25-07-2011, 15:03
tomek84 napisał/a: | jeszcze gorszy jest wskaźnik LPG |
Zainwestuj w komputer pokładowy i po problemie
wicek - 25-07-2011, 18:51
Macie u siebie taka puszkę przy AKU? Ida do niej te różowe kable:
Uploaded with ImageShack.us]taką:
Uploaded with ImageShack.us]takie:
Do czego są te kostki w bagażniku:
Uploaded with ImageShack.us]takie:
sveno - 25-07-2011, 18:53
wicek napisał/a: | Do czego są te kostki w bagażniku: | od tylnej wycieraczki
wicek napisał/a: | Macie u siebie taka puszkę przy AKU? Ida do niej te różowe kable: | nie mamy
może to jakiś aktywator akumulatora czy cóś ? Albo pozostałość po instalacji LPG?
wicek - 25-07-2011, 18:55
Od razu lepiej bez tych śmiesznych światełek ;]
[URL]http://imageshack.us/photo/my-images/27/dsci0065n.jpg/] [/URL] Uploaded with ImageShack.us
[URL]http://imageshack.us/photo/my-images/40/dsci0006wp.jpg/] [/URL] Uploaded with ImageShack.us
wicek - 25-07-2011, 18:57
Cytat: | nie mamy
może to jakiś aktywator akumulatora czy cóś ? Albo pozostałość po instalacji LPG? |
Całkiem możliwe ;P ale tez szły w tym kable od tych diod ale nie tylko...
wicek - 25-07-2011, 19:00
Cytat: | od tylnej wycieraczki |
Jeszcze nie widziałem galanta z tylną wycieraczka były w ogóle montowane?
Tomek - 25-07-2011, 19:03
wicek napisał/a: |
Jeszcze nie widziałem galanta z tylną wycieraczka były w ogóle montowane? |
nie były, a kable pociągneli przez pomyłke
wicek - 25-07-2011, 19:07
tomek84 Od urodzenia jesteś najmądrzejszy? nigdy się niczego nie pytałeś? Zawsze wszystko wiesz?
KTO PYTA NIE BŁĄDZI!
sveno - 25-07-2011, 19:31
Te śmieszne światełka to do jazdy dziennej, czemu je wywaliłeś? wicek napisał/a: | Całkiem możliwe ;P ale tez szły w tym kable od tych diod ale nie tylko... |
no to wszystko jasne, to centralka sterująca tymi "śmiesznymi światełkami" zapale je po odpaleniu auta i automatycznie gasi jak zapalasz światła mijania (taki wymóg UE) zakładam, że pozostałe kable jakie z tej puszki wychodzą idą na plus po stacyjce, masę i plus od świateł mijania.
sveno - 25-07-2011, 19:37
wicek napisał/a: | Jeszcze nie widziałem galanta z tylną wycieraczka były w ogóle montowane? | w kombi standard, w sedanie rzadkość , więcej w TYM TEMACIE
|
|
|