Outlander II Ogólne - Narzekania i pochwały OII
mitsu00 - 18-08-2011, 14:22
13zbyszek13 to luzak hehehehe...... Znam go osobiscie.
joachim69 - 18-08-2011, 21:51
x drive jest równie beznadziejnym napędem jak ten w Mitsu , nie urosły mi nagle rogi bo mam inny samochód od po prostu to są takie zabaweczki te samochody i równie szybko potrafiłem pojechać FWD czy RWD na dobrych oponach zimą niż tym nieszczęsnym Outlanderem czy Bmka, przez te kilkanaście lat jakoś nigdy nie zagrzebałem się w śniegu jak sąsiedzi kolegi Waldora a miałem wynalazki RWD rodem z Warszawy i Bielska Białej
-WALDOR- - 18-08-2011, 22:00
joachim69 napisał/a: | x drive jest równie beznadziejnym napędem jak ten w Mitsu , nie urosły mi nagle rogi bo mam inny samochód od po prostu to są takie zabaweczki te samochody i równie szybko potrafiłem pojechać FWD czy RWD na dobrych oponach zimą niż tym nieszczęsnym Outlanderem czy Bmka, przez te kilkanaście lat jakoś nigdy nie zagrzebałem się w śniegu jak sąsiedzi kolegi Waldora a miałem wynalazki RWD rodem z Warszawy i Bielska Białej |
a świstak siedzi i zawija w sreberka...
joachim69 - 18-08-2011, 22:28
teraz posiadanie AWD wprowadza błogi spokój wśród spokojnych kapeluszników , gorzej jak to auto nagle staje się nadsterowne i wtedy już leci pot po plecach
krzychu - 18-08-2011, 22:34
joachim69 napisał/a: | gorzej jak to auto nagle staje się nadsterowne i wtedy już leci pot po plecach |
Toż to masz słabe nerwy albo kiepskie umiejętności jak miałeś RWD, a teraz nadsterowność AWD cie przerasta... A co więcej takiego AWD co ma kontrolę trakcji Już o tym słowem "nagle" to też pojechałeś
Też się dziwę trochę z tymi sąsiadami, ale swoim podczas opadów śniegu wiem gdzie mam nie jechać (a mam kilka takich dróg).
mitsu00 - 18-08-2011, 22:43
krzychu napisał/a: |
Toż to masz słabe nerwy albo kiepskie umiejętności jak miałeś RWD, a teraz nadsterowność AWD cie przerasta... A co więcej takiego AWD co ma kontrolę trakcji Już o tym słowem "nagle" to też pojechałeś
Też się dziwę trochę z tymi sąsiadami, ale swoim podczas opadów śniegu wiem gdzie mam nie jechać (a mam kilka takich dróg). | A ja za to lubie slajdem zima w zakrety wchodzic jak jest mozliwosc.... Oczywiscie na pustej drodze.
joachim69 - 18-08-2011, 22:52
krzychu napisał/a: | joachim69 napisał/a: | gorzej jak to auto nagle staje się nadsterowne i wtedy już leci pot po plecach |
Też się dziwę trochę z tymi sąsiadami, ale swoim podczas opadów śniegu wiem gdzie mam nie jechać (a mam kilka takich dróg). | nawiązywałem do wywodów kolegów na temat bezpieczeństwa posiadania AWD zimą
więcej frajdy i adrenaliny niż daje mój speedsterek chyba nie jest w stanie zaproponować żaden obecnie seryjnie produkowany samochód .Jezeli chodzi o dsc to pierwszą czynnością jaką robię po zapaleniu samochodu jest jego wyłączenie ,nie lubie jak maszyna za mnie decyduje i tutaj Outlander na śniegu bardzo fajnie latał bokami ,trzeba mu to przyznać.
lexus - 18-08-2011, 23:12
Moim zdaniem jak dokonuje sie poważnych wyborów co do rzeczy i osób ,należy podejmować je rozsądnie .Jak kupujesz dom,działkę , samochód ,to wydaje mi sie że należy rozważyć wszystkie za i przeciw.wszystkie rzeczy mają dobre i złe strony ,od nas zależy które z nich stawiamy na 1-wszym miejscu(zalety) a do których (wad) się przyzwyczajamy i staramy się je ignorować .Wydaję mi się że (Joachimie),ty też kupując autka podszedłeś do tego profesjonalnie i przeczytałeś o outku ,byłeś na jeżdzie próbnej ,obejżałeś go w środku i dokonałeś wyboru .Nie mogę więc zrozumieć jak możęsz krytykować wszystko co dotyczy outlandera ,wystawiasz tym samym sobie niezbyt dobrą opinię .Jeżeli nie możesz napisać nic pozytywnego o mitsu to daj nam szansę na cieszenię się marką Mitsu i outkiem .Swoje uwagi proszę zostaw dla siebie i nie dołuj sie" bo wiedziały gały co brały".To forum jest ,mam nadzieje dla miłośników i fanów tej marki .Napewno nie dla frustratów którzy mają gdzieś Mitsubishi.Chyba że znajdziesz kilka rzeczy które cie urzekły w outlanderze ?
joachim69 - 18-08-2011, 23:36
niestety Lexus kupiłem to auto w ciemno polegając na opinii z gazet i znajomych którzy mieli kiedyś Pajero , niestety przesiadka z Passata b6 była bardzo niemiłym rozczarowaniem , jedynie co mi się od razu spodobało to duże lusterka i wygodne wsiadanie , reszta była pasmem porażek
-WALDOR- - 19-08-2011, 05:40
lexus napisał/a: | Moim zdaniem jak dokonuje sie poważnych wyborów co do rzeczy i osób ,należy podejmować je rozsądnie .Jak kupujesz dom,działkę , samochód ,to wydaje mi sie że należy rozważyć wszystkie za i przeciw.wszystkie rzeczy mają dobre i złe strony ,od nas zależy które z nich stawiamy na 1-wszym miejscu(zalety) a do których (wad) się przyzwyczajamy i staramy się je ignorować .Wydaję mi się że (Joachimie),ty też kupując autka podszedłeś do tego profesjonalnie i przeczytałeś o outku ,byłeś na jeżdzie próbnej ,obejżałeś go w środku i dokonałeś wyboru .Nie mogę więc zrozumieć jak możęsz krytykować wszystko co dotyczy outlandera ,wystawiasz tym samym sobie niezbyt dobrą opinię .Jeżeli nie możesz napisać nic pozytywnego o mitsu to daj nam szansę na cieszenię się marką Mitsu i outkiem .Swoje uwagi proszę zostaw dla siebie i nie dołuj sie" bo wiedziały gały co brały".To forum jest ,mam nadzieje dla miłośników i fanów tej marki .Napewno nie dla frustratów którzy mają gdzieś Mitsubishi.Chyba że znajdziesz kilka rzeczy które cie urzekły w outlanderze ? |
trudno nie zgodzić się zarówno z ta opinia jak i poprzednimi dotyczącymi zachowania niejakiego joachima..
siedzi tu od stycznia...i praktycznie niedługo potem zaczęła się lawina płaczu..wiecznie źle ,wszystko do d..ale jako użytkownik mitsu niech pisze , ma prawo...ale to co odwala po rzekomym nabyciu BMW to już daleko idące nadużycie...kolego jedziesz po forumowiczach w prawie każdym wątku, wyśmiewasz ich decyzje , spostrzeżenia którymi się dzielą z innymi, odbierasz im możliwość cieszenia się swoim zakupem, świadomym zakupem...może to dziwne dla kogoś kto nie szanuje pieniędzy ale większość ludzi na tym forum myśli przed zakupem samochodu nie zaś dopiero przy jego sprzedaży...
a wracając do tematu wystarczy wejść w dowolny watek od czerwca by natknąć się na Twoje "jakże obiektywne" uwagi, że zacytuje kilka:
joachim69 napisał/a: | rozumiem że q5 to zony bo chłopa jakoś w tym wozie nie widzę ? oglądałem Pajero ale dla mnie to jest ten sam syf co Outlander , skóra plastikowa klima jedno strefowa itd także dałem spokój do tego to wnętrze nawet jak na woła roboczego wygląda jak sprzed 15 lat , paskudny samochód choćby miał uciągu 30 ton nie chciał bym tym jeździć nawet w weekend
xdrive daje rade po mieście na zadupiu nie mieszkam także nie potrzebuje blokady mostów itd
łódki nie ruszam bo nie mam kat C żeby ją przetransportować także musi styknąć x5 |
to o samochodach mitsu ale i o wszystkich miłośnikach Pajero...
joachim69 napisał/a: | ...
całe szczęście że są jeszcze producenci, którzy umieją zrobić szybkiego dobrze prowadzącego się suva w którego wnętrzu kierowca nie czuje się jak w TU 154
Strasznie to dziwnie brzmi jak ten chałowaty napęd jest tak wychwalany głównie przez tych , którzy do tej pory jeździli FWD a teraz nagle poczuli się panami drogi za sprawą AWD. |
tu parę ciepłych słów o posiadaczach outlanderów...
nie będę wklejał wszystkiego ale jest tego sporo więcej...zastanawia mnie tylko jedno jak długo zarządcy tego forum będą takie zachowanie, jakby nie patrzeć nie mitsumaniaka tolerować...nie mam nic przeciwko swobodnej dyskusji i wolności słowa ale wolność słowa oznacza szacunek dla współrozmówców a ja tu go nie widzę...
a od siebie dodam ,idź Ty chłopie na forum BMW i tam skrob swoje mądrości i nie irytuj już ludzi
ps. przepraszam za pisanie nie na temat ale ciężko czytać w każdym prawie watki wypociny tego Pana..
13zbyszek13 - 19-08-2011, 09:32
-WALDOR- napisał/a: | ps. przepraszam za pisanie nie na temat ale ciężko czytać w każdym prawie watki wypociny tego Pana.. |
Zgadzam się w 100 % z tą opinią,
gość wszystkie rozumy pozjadał.
adrian71 - 19-08-2011, 10:26
Ja mam takie pytanie,ale najpierw nieco opisze sytuacje:
jechałem ostatnio 'polną' drogą,błoto,dziury, jechałem na ratunek koleżance,bo sie zakopała, no i wyszło tak że zakopałem sie w dosłownie tym samym miejscu co ona,wyłączyłem systemy,włączyłem 4WD LOCK, i kręciły mi sie tylko koła po prawej stronie auta, lewe ani drgnęły, oczywiście autem nie wyjechałem i traktor przyjechał na ratunek. Kilka razy w blocie auto mi stanęło,ale po wyłączeniu systemu i 4WD LOCK nie mialem problemu z wyjechaniem. Skąd teraz takie zachowanie outlandera,że kręciła mi sie tylko jedna strona kół, mimo że żadne nie wisiały w powietrzu?
-WALDOR- - 19-08-2011, 11:02
adrian71 napisał/a: | Ja mam takie pytanie,ale najpierw nieco opisze sytuacje:
jechałem ostatnio 'polną' drogą,błoto,dziury, jechałem na ratunek koleżance,bo sie zakopała, no i wyszło tak że zakopałem sie w dosłownie tym samym miejscu co ona,wyłączyłem systemy,włączyłem 4WD LOCK, i kręciły mi sie tylko koła po prawej stronie auta, lewe ani drgnęły, oczywiście autem nie wyjechałem i traktor przyjechał na ratunek. Kilka razy w blocie auto mi stanęło,ale po wyłączeniu systemu i 4WD LOCK nie mialem problemu z wyjechaniem. Skąd teraz takie zachowanie outlandera,że kręciła mi sie tylko jedna strona kół, mimo że żadne nie wisiały w powietrzu? |
zanim się zjedzie z utwardzonej drogi w szutry warto załączyć locka...w outku bezwzględnie należy to połączyć z wyłączeniem kontroli trakcji(koniecznie przed...nie w trakcie
lub po zakopaniu)...inaczej albo spalisz sprzęgło grzęznąc w błocie i piłując motor albo będziesz po prostu mielił kołami...
po zawiśnięciu załączenie locka i wyłączenie kontroli trakcji może pomoc, ale to już trochę przysłowiowa "musztarda po obiedzie".... no i należy zawsze pamiętać ze outek jest obuty w szosówki i jest suv-em a nie typowym autem terenowym z reduktorem i blokadami i mierzyć siły na zamiary..
adrian71 - 19-08-2011, 11:07
ale to co napisales to odrazu zrobiłem,jak tylko wjeżdżałem w tą droge to wyłączyłem system i 4WD LOCK,a nie dopiero jak sie zakopałem.
borsak1 - 19-08-2011, 11:11
Nie chcę się mądrzyć ale outek nie ma chyba blokady mostu ani nic w tym stylu więc z założenia ciągnie na to koło na które jest mu najlżej. Poprawcie mnie proszę jeśli się mylę.
|
|
|