To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Zloty i Spoty - zlot MM 2012 - pomysly i propozycje

koszmarek - 31-08-2011, 08:03

Piwor napisał/a:
Forest, nie przejmuj się. Tak jest co roku. :)

o to to właśnie.

Cytat:
wszelka krytyka ma po Was spływać jak woda po kaczce. Koniec kropka.

A udowadnianie na forum jaka to ciężka robota nie ma sensu... pozna to ten- który zorganizuje zloty następne a ludzie nadal nie będą sobie zdawać sprawy z ogromu sił i pracy włożonej.

Cytat:
Proste pytanie do organizatorów zlotu 2012? - gdybyście mieli coś takiego powtórzyć za 2-5 miesiące ( ew. bez kolumny to ile Wam zajęło by czasowo przygotowanie się do tego ?

Na pewno nie 2-5 miesięcy ;) No, chyba, że liczymy na jednego, stałego sponsora.

szuwar - 31-08-2011, 08:42

stary alfer napisał/a:
Zwykła krytyka nie przynosi żadnych korzyści. Niech stanie wam przed oczami obraz tych zabieganych kilku osób.

Doceńmy ich zaangażowanie i włożone serce.

tak, stary alfer, ma rację, liczy się konstruktywna krytyka, która ma na celu nie wytykanie błędów, ale poprawienie tego co można.

Zaangażowanie organizatorów było w 101% i to było widać, .... więc jak ktoś rzuca kamieniem, niech się zastanowi ....

co do tytułowych propozycji, to moim skromnym zdaniem:
- myślę, że lepiej byłoby aby impreza była zamknięta
- Ci którzy byli z dziećmi mogliby mieć trochę wytchnienia i zorganizowanego czasu dla pociech
- konkurencje do rywalizacji indywidualnych, np dart, strzelanie z łuku itp, aby było i ciekawie i śmiesznie ....
- może jakieś kursy, kto najlepiej woskuje autko, ..... :)

cns80 - 31-08-2011, 10:31

Rebelias90 napisał/a:
Ja bym polecil okolice zakopanego lub cos w bieszczadach nad jeziorem solinskim??
Ciekawe jak pół Polski wyjedzie po zlocie razem z wracającymi z wakacji ;)

1. W kwestii przyszłorocznego zlotu:
Moim zdaniem tak jak ktoś to już zauważył powinna być centralna Polska czyli coś pomiędzy Mazowszem, Łodzią i Wielkopolską z w miarę rozsądnym dojazdem i żeby nikt nie robił 700-1000 km. Ale i tak wszystko zależy od tego gdzie się znajdzie ekipa więc nie ma co gdybać.

2. W kwestii podziału na kategorie aut to wiadomo było że się tak skończy i sugestie podziału trzeba było proponować przed zlotem nie po. Mi osobiście przeszkadzało to że na karcie nie było to tak dokładnie rozpisane jak na forum (choćby drobnym maczkiem) i nie wiedziałem gdzie umieścić np FTO, bo nie miałem ze sobą ściągi. Jako że kategorie nigdy nie będą równe, bo inaczej się konkuruje 30 Galantom niż 4 Space Starom trzeba przemyśleć podziały pod innym względem, np. najładniejszy czerwony, najładniejszy diesel, najładniejszy w kategorii 1600-2000 ccm, najładniejszy na felgach 15" najładniejszy z dolnośląskiego, najładniejszy z "9" w rejestracji itd (to tylko przykłady)

3. Jeszcze co do organizacji, to jestem przeciwny Wawrzkowiźnie, bo ośrodek super, ale po pierwsze to rotacja jest fajna i sprawiedliwa, a po drugie to organizatorzy nie mają prawa zapierniczać dwa lata z rzędu, bo zapomną jak to jest być Mitsumaniakiem.

4. Proponuję rozdzielić tematy na słitaśne kadzenie za organizację oraz pretensje i uwagi, bo najwyraźniej niektórzy nie do końca rozumieją tekst pisany. Ja na razie nie znalazłem w tym temacie pretensji do organizatorów, za to kilka krytycznych uwag, które prawdopodobnie wezmą pod uwagę przyszli organizatorzy.

5. Jak dla mnie było OK, bo nie widziałem ekipy basenowej :twisted: a Deo na jego szczęście do nas nie dotarł :) Pogoda była super, ośrodek był super, ludzie byli super i gdyby nie moje prywatne problemy to zapewne bawiłbym się super.

P.S. Mam nadzieję że Zlot 2012 odbędzie się 24.08-26.08, a nie 31.08-2.09 ???

Firebee - 31-08-2011, 10:41

cns80 napisał/a:
P.S. Mam nadzieję że Zlot 2012 odbędzie się 24.08-26.08, a nie 31.08-2.09 ???

ostatni weekend sierpnia, więc ta pierwsza data 24-26.08 :)

Aga - 31-08-2011, 10:42

cns80 napisał/a:
Jeszcze co do organizacji, to jestem przeciwny Wawrzkowiźnie, bo ośrodek super, ale po pierwsze to rotacja jest fajna i sprawiedliwa, a po drugie to organizatorzy nie mają prawa zapierniczać dwa lata z rzędu, bo zapomną jak to jest być Mitsumaniakiem

a kto powiedział, że ci sami organizatorzy mają być?
Martyna potrafiła jeździć na Mazury - oraganizować zlot to np dolnośląskie może przyjeżdżać na Wawrzkowiznę :P
natomiast zlot w tym samym miejscu jest wygodniejszy, jak tu już pisano - stali sponsorzy, znane i dogadane kierownictwo i wiele innych...
stałość, moim zdaniem jest wskazana
dodatkowo Wawrzkowizna jest duża, pomieści nas, nawet za duża (to jeden minus, obecność obcych) ale nie ma idealnych miejsc...
spośród tych, w których były zloty - Wawrzkowizna jest najodpowiedniejsza
no i jest w centrum!!!!!!!

cns80 - 31-08-2011, 10:51

Aga napisał/a:
Martyna potrafiła jeździć na Mazury - oraganizować zlot to np dolnośląskie może przyjeżdżać na Wawrzkowiznę :P
Wszystko się da. Tylko czy jest taka potrzeba ?

Aga napisał/a:
natomiast zlot w tym samym miejscu jest wygodniejszy,
Bo masz dobry dojazd :twisted: :twisted: :twisted: Pomyśl o ludziach z Ełku czy Białegostoku (nie mam na myśli hardcore'ów w stylu Jacka :) ).

Aga napisał/a:
stałość, moim zdaniem jest wskazana
Ja wolę rotację :) Stałość jest nudna ;)

Aga napisał/a:
dodatkowo Wawrzkowizna jest duża, pomieści nas, nawet za duża (to jeden minus, obecność obcych)
No właśnie :( Ale o ile pamiętam to ośrodek na wyłączność chyba nigdy nie wypalił (no może oprócz Supraśla).

Aga napisał/a:
spośród tych, w których były zloty - Wawrzkowizna jest najodpowiedniejsza
Nie piszę o tych w których były zloty, tylko o tych w których jeszcze nie było :P
mkm - 31-08-2011, 10:53

szuwar napisał/a:
- myślę, że lepiej byłoby aby impreza była zamknięta

To była jedyna kwestia, którą poruszałem z pracownikami ośrodka.
Niestety niewykonalna.
Paradoksalnie naszym wrogiem na tegorocznym zlocie była... pogoda :mrgreen:
Jest to duży popularny ośrodek, z rocznymi karnetami wstępu na kąpielisko.
Piękna upalna pogoda sprawiła, że mnóstwo ludzi przyjechało nad jezioro.
Ośrodek niestety nie był w stanie zamknąć się na cały czas zlotu.
Osoby obce mogły przebywać na terenie ośrodka do godziny 24.
Wesele odbywające się w budynku ośrodka również było rezerwowane z dużym wyprzedzeniem i gdyby przyszłoroczny zlot odbywał się w tym samym miejscu musimy się liczyć z tym, że spotkamy kolejną młodą parę.

Aga - 31-08-2011, 10:59

cns80 napisał/a:
Aga napisał/a:
natomiast zlot w tym samym miejscu jest wygodniejszy,
Bo masz dobry dojazd :twisted: :twisted: :twisted:

to jest dla mnie priorytet :P
ale popytaj ludzi - większość ma dobry dojazd
to jest centralna Polska!

gdziekolwiek będzie zlot - przyjedziemy
jednak zdania nie zmienię -wawrzkowizna jest pod KAŻDYM względem najlepsza :p

pamar - 31-08-2011, 11:28

Przerwę wam na chwilkę :)
Z ostatniej chwili:
Kod:
Witaj,

...no domyślam się, że było "grubo". Ale to dobrze tak ma być :)

W imieniu Mariusza, dziękuję za zaproszenie, podziękowania i pozdrowienia z wzajemnością dla wszystkich Mitsumaniaków. Podtrzymujemy chęć wzięcia udziału w imprezie w przyszłym roku w większym zakresie.

Pozdrawiam
Darek Kononowicz
Personal Manager - Mariusz Stec
StecMotorsport

:)

cns80 - 31-08-2011, 11:54

Aga napisał/a:
gdziekolwiek będzie zlot - przyjedziemy
Na Kamczatkę nie jadę :)

Aga napisał/a:
Co roku tak mówisz :P bo co roku poprzeczka jest wyżej :)
góral1 - 31-08-2011, 12:11

- co do głosowania na auta to uważam, że nie było źle (tylko właściciele normalnych wersji mieli trochę gorzej to fakt np. Galanty w porównaniu z Legnum)
- miejsce zacne pod każdym względem :twisted:

Tak jak od kilku lat bywamy tak mamy nadzieję, że i w przyszłym roku uda nam się dotrzeć na zlot gdziekolwiek będzie :twisted:

Anonymous - 31-08-2011, 16:02

cns80 napisał/a:
a Deo na jego szczęście do nas nie dotarł

w przyszłym roku się poprawię :P
pamar napisał/a:
Witaj,

...no domyślam się, że było "grubo". Ale to dobrze tak ma być :)

W imieniu Mariusza, dziękuję za zaproszenie, podziękowania i pozdrowienia z wzajemnością dla wszystkich Mitsumaniaków. Podtrzymujemy chęć wzięcia udziału w imprezie w przyszłym roku w większym zakresie.

Pozdrawiam
Darek Kononowicz
Personal Manager - Mariusz Stec
StecMotorsport

czekamy na was :P
cns80 napisał/a:
Mam nadzieję że Zlot 2012 odbędzie się 24.08-26.08

temat doo ogarnięcia :)

junior81 - 31-08-2011, 16:37

vendetta napisał/a:
Aga napisał/a:
jubileuszowy X ZLOT Wawrzkowizna 2012 - organizacja dolnośląskie

tyle ode mnie..............
:twisted:

Kurczeeeee chyba dopiero teraz zrozumiałam :) Pewnie !! Ja jestem w stanie podpowiedzieć i pomóc. Jestem za :D

Gdzieś wcześniej padła taka propozycja.

Aga - 31-08-2011, 16:52

cns80 napisał/a:
Aga napisał/a:

absolutnie nie przypominam sobie abym tak mówiła w ubiegłym roku
wtedy jeszcze nie znałam Wawrzkowizny
:P :P

Anonymous - 31-08-2011, 16:56

Aga napisał/a:
cns80 napisał/a:
Aga napisał/a:

absolutnie nie przypominam sobie abym tak mówiła w ubiegłym roku
wtedy jeszcze nie znałam Wawrzkowizny
:P :P

ale też nie znasz pięknej doliny dolnośląskiej :)