To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - Cytryna All Inclusive .

BeNeK - 29-03-2014, 19:47

inferno napisał/a:
... W międzyczasie dorobiłem się potomka (córka akurat wczoraj obchodziła swoje 2 urodziny ;) ) ...

Gratulacje Panie Tato !
Na temat następcy c5 niestety musieliśmy się wstrzymać ponieważ wyskoczyły inne bardzo ważne wydatki ... Ale ale... W końcu trzeba będzie kupić coś fajnego :D Jeśli chodzi o Twoją C5 to może po prostu źle trafiłeś ? U nas zero tego typu akcji , tylko lać i jeździć ! Na prawdę jest to bardzo wdzięczny .
Oto efekt nudnej soboty :
Przed :

Na nadkola poszła oczywiście piana aktywna i przed malowaniem wszystko zostało łądnie umyte .

Jak widać na mycie całej czarnuli nie zostało już czasu i jej nie umyłem :( Ale co się odwlecze to nie uciecze , jak to mówią :D
A oto mój pomocnik który towarzyszył mi przy malowaniu a także pomagał( nosił narzędzia :lol: )

A tak mniej więcej wyszło malowanie

Jutro trzasnę lepsze fotki i może ją umyję :roll: :mrgreen:

BeNeK - 24-06-2014, 19:03

Dawno nie było żadnego up'a :oops:
Na liczniku mamy już taki przebieg :

I w między czasie cytryna pojechała sobie na wakacje do Rzymu . Jak zawsze można było na niej polegać , cała trasa bez problemu i nawet podczas jazdy po Rzymie obeszło się bez rys i zarysowań 8)

W poniedziałek C5 jedzie na tygodniową kurację odmładzającą do samochodowej kosmetyczki , dzisiaj byliśmy tylko na wizycie i jedno jest pewne ... Będzie sporo roboty i bez zaprawek sie nie obejdzie . Detaling będzie zawierał 3 warstwową korektę lakieru , zabezpieczenie kwarcowe i wszystko co może sobie zamarzyć 9 letni lakier samochodu oraz full detaling wnętrza 8) Miejsca które na których trzeba zastosować zaprawki :

Do tego jeszcze trzeba zrobić zaprawkę na rancie przedniego prawego błotnika , a na tylnym zderzaku wychodzi tzw. pajączek ale z tym już chyba nic się nie zrobi :(
Za 2kkm zbliża sie wymiana oleju i ponownie mam dylemat czy zalewać dalej tego Totala czy kupić coś lepszego o tej samej gęstości na przykład jakiegoś Millers'a albo Liqui moly bądź jakiego Gulfa , co sądzicie ?

No i po detalingu czyli za jakieś 2 tygodnie(tydzień będzie trwał sam detaling a termin umówiony mam w poniedziałek 30 czerwca) zrobimy jakieś porządne fotki wreszcie :D

Tomekcm - 24-06-2014, 21:18

Ładny egzemplarz i widać że w dobrych rękach. Sam rozważałem zakup ale jakoś się obawiałem pneumatyki. Ale z tego co rozmawiałem z właścicielami C5 to z zawieszeniem jest nawet lepiej niż w innych autach tej klasy. A pomocnik przy malowaniu super :D
Bartekkita - 24-06-2014, 21:24

jakie koszty?
BeNeK - 25-06-2014, 18:15

Tomekcm, Podziękował 8)
Bartekkita, Jeśli chodzi o detaling to wyjściowo jest to 1000zł(o ile dobrze pamiętam) i oby nie wyszły dodatkowe koszta po drodze :roll:

Bartekkita - 25-06-2014, 22:02

BeNeK napisał/a:
Bartekkita, Jeśli chodzi o detaling to wyjściowo jest to 1000zł(o ile dobrze pamiętam) i oby nie wyszły dodatkowe koszta po drodze

z zabezpieczeniem ?

BeNeK - 25-06-2014, 22:46

Ze wszystkim od A do Z :)
Bartekkita - 26-06-2014, 07:10

słabo się tym interesowałem, ale jak na moje rozeznanie cena b.dobra :)
BeNeK - 02-07-2014, 01:03

Na razie dostałem MMSem jedno słabe 50/50

No i niestety po oczyszczeniu lakieru okazało się ze jest mocno zmęczony życiem .... Chyba ten detaling to pierwszy raz od 9 lat :(
No i wyszło sporooooo więcej zaprawek niż miało pierwotnie być :evil: No ale miejmy nadzieję że będzie dobrze , a tym czasem galant dzielnie robi za jedyny wóz w firmie i jak zawsze daje radę ! 8)

BeNeK - 02-07-2014, 17:04

Takie tam z korekcji lakieru po pierwszym przejsciu FG 500 ;)

po SF 4000;)

Takie fotki dostałem od Pana który zajmuje się c5 ... Kurde jak ją myłem to nigdy nie przypuszczałem ze lakier może być w takim stanie , dopiero po oczyszczeniu lakieru kwiatki wyszły :evil: :evil:

BeNeK - 04-07-2014, 21:48

Kurde ... Dopiero w poniedziałek odbiór :( Zaprawka na drzwiach przy polerce zaczęła schodzić ... :(
Kolejne fotki z prac

mkm - 05-07-2014, 18:42

BeNeK napisał/a:
Zaprawka na drzwiach przy polerce zaczęła schodzić ... :(

A kto te zaprawki robił?

BeNeK - 06-07-2014, 22:33

mkm, Pan który wykonuje cały detaling :) w sumienie nie dziwie się że stało się jak się stało , to przetarcie było bardzo głębokie :) Ale zostało zaszpachlowane i już jest wszystko ok . inne zaprawki , a było ich sporo nie poschodziły .
I kolejny raz zostało potwierdzone to że samochód nie ma grama szpachli , co mnie bardzo cieszy .

rosomak1983 - 06-07-2014, 23:51

BeNeK napisał/a:
Ale zostało zaszpachlowane i już jest wszystko ok

BeNeK napisał/a:
I kolejny raz zostało potwierdzone to że samochód nie ma grama szpachli

nie ma grama szpachli tylko 2 gramy? :P :wink:

BeNeK - 07-07-2014, 10:25

rosomak1983, Sprawdzane było przed tą małą szpachlą na drzwiach , chodziło mi bardziej o to że nie była owinięta wokół jakiegoś drzewa czy coś . Teraz nie można już powiedzieć że nie ma ani grama szpachli , racja :lol:
A szpachelka poszła w to miejsce, przednie prawe drzwi