Nasze Miśki - Lancer jeszcze 1.6, ale już prawie 2.0 by Piotras88
macieekg - 20-12-2012, 21:06
m6riano napisał/a: | biały sedan aż sie prosie o białe ledy..;-) |
ale on jest srebrny
m6riano - 20-12-2012, 21:37
Srebrnych nie mam....ale białe do srebrnego też pasują..;-)
Maretzky85 - 21-12-2012, 09:44
Teraz trzeba uważać na drodze na srebrnego lancera z silnikiem 2.0
Całkiem fajnie się odpycha
macieekg - 21-12-2012, 12:14
Marek, mówisz że daje radę?
rosomak1983 - 21-12-2012, 14:51
A dlaczego by nie miał dawac rady ???
Piotras88 - 14-01-2013, 14:32
Długo mnie nie było, ale praca, szkołą i prace nad lancerem strasznie mnie pochłonęły.
Lancer już śmiga po mieście, a raczej z rzadka się pojawia, bo poprawek jeszcze co nie miara.
W najbliższych planach:
1. Dolot, jest zaadoptowana pucha od Eclipsa z rurą od galanta, ale pucha ciągnie powietrze bezpośrednio z komory silnika i pół filtra jest na wierzchu.
2. Gazociąg, bo bez tego żyć się nie da, a chcę Lancerem codziennie jeździć.
3. Przerobienie maski (garb) tak żeby weszła obudowa rozrządu.
4. Likwidacja początku korozji na dachu - dach na czarny mat, folia, albo malowanie
5. Dorobienie tulejek przy poduchach, na razie jest milion podkładek, które zostały po tym, jak ustawialiśmy silnik.
6. Kompresor klimy - stary stanął dęba i nawet cewka uszkodzona.
7. Drugi wentylator (od klimy) - stary się nie mieści - na razie nie ma pomysłu, jak się za to zabrać.
8. Felgi, myślałem nad czymś takim:
http://www.alufelgi.net/i...pg&maxwidth=300
Ile warta jest firma hijoin
10. Opony Uniroyal Rainsport 2 195/50 R15
11. I wiele innych rzeczy, na które w najbliższym czasie na pewno nie będzie pieniędzy
m6riano, a te diody gdzie byś proponował montować? Muszę pomyśleć nad jednym konkretnym kolorem dodatków do Miśka, żeby nie zmieniać 10 razy koncepcji.
rosomak1983 - 14-01-2013, 14:38
Piotras88 napisał/a: | Ile warta jest firma hijoin |
jezdziłem na takich felgach 3 sezony. Solidne, nie wymagały zadnego prostowania.
Moze jakies fotki ???
Piotras88 - 14-01-2013, 15:11
rosomak1983 napisał/a: | Piotras88 napisał/a:
Ile warta jest firma hijoin
jezdziłem na takich felgach 3 sezony. Solidne, nie wymagały zadnego prostowania. |
I ta opinia jest dla mnie bardzo ważna
Jak się wyleczę z grypy i odkopię lancera to porobię fotki, ale na razie trochę druciarsko to wygląda :/
Filmik z pracy silnika jest wrzucony na funpage-a serwisu mitsumaniaków na fb, z komórki go niestety przez przypadek usunąłem i nie mogę go zamieścić :/
m6riano - 14-01-2013, 23:38
filmik widziałem...żeby jeszcze tylko strzelał..;-)
ps. z ledów to proponuje biały zimny...chyba że masz zamiar wrzucić dodatki takie jak fele,ramiona wycieraczek czy inne elementy w jakimś frikowym kolorze, to wtedy też oświuetlenie można zrobić w takim samym(jnp. zielone,różowe,fiolet czy niebieskie...ew. RGB;-)
Piotras88 - 01-03-2013, 18:38
Lancer powoli się rozjeżdża, 2 razy w tygodniu jeżdżę nim do pracy, bo bez gazociągu na więcej mnie nie stać, a i jeszcze kilka rzeczy go boli :/
Jutro jadę do tłumikarza, bo powyżej 3200 lancer robi się nie do zniesienia, głośny, a powyżej 4 tyś to już podłoga drży.
Macie jakiś pomysł, może rosomak1983, albo idas? Wiem, że macie doświadczenie
Na razie jest krótka plecionka, strumienica i końcowy od Hyundaia Sonaty, reszta spawana kawałek po kawałku z wydechu od Sprintera
Może drugi tłumik za strumienicą dołożyć?
|
|
|