To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - ZIELONA SIGMA EXE 12V

Zielu - 13-01-2013, 00:56

A jak było z Coltem?
GóR3K - 13-01-2013, 11:17

Zielu napisał/a:
A jak było z Coltem?

Kupiłem, pojeździłem ,porobiłem co nie działało i sprzedałem .

zbyszek05 - 13-01-2013, 13:33

Dwa jezdzące miśki ...chciałeś powiedzieć :mrgreen:

Ogólnie gratuluje zakupu i podziwiam takich ludzi jak ty gór3k .
Jak masz w niej ładny fotel kierowcy w szarooliwkowej skórze to chętnie kupię :finga:

Ja w 2007 roku byłem zafascynowany zakupem tego auta :
http://moto.archiwumalleg...km_wypas_zobacz

Kupiłem ...ale fascynacja mi już przeszła

GóR3K - 13-01-2013, 16:45

zbyszek05 napisał/a:
Dwa jezdzące miśki ...chciałeś powiedzieć :mrgreen:

Ogólnie gratuluje zakupu i podziwiam takich ludzi jak ty gór3k .
Jak masz w niej ładny fotel kierowcy w szarooliwkowej skórze to chętnie kupię :finga:

Ja w 2007 roku byłem zafascynowany zakupem tego auta :
http://moto.archiwumalleg...km_wypas_zobacz

Kupiłem ...ale fascynacja mi już przeszła

Jutro dopiero wejdę do garażu i sobie po dotykam ,popatrzę na nią bardziej bo wczoraj wróciłem z nią około 22, a dzisiaj niedziela i nie ma jak porobić przy niej :)

Czemu fascynacja mineła ? coś nowszego masz na oku ?

mazda10000 - 13-01-2013, 19:45

Czemu auto na lawecie przyjechało? Widziałem tą Sigmę na allegro wczoraj jeszcze, czemu tak tanio poszła ( z tego co pamiętam to była po 1800 )? Czy przypadkiem nie miał jej ktoś z forum?
lukasz12 - 13-01-2013, 20:32

mkm napisał/a:
GóR3K, w takim razie życzę powodzenia w działaniu i gratuluję rozmnożenia Sigm.
Zawsze twierdziłem i twierdzę, że co dwa Miśki to nie jeden :twisted:

Czasem to nie ma wyboru ;) Bo jeden stoi, a drugim można pojechać po części :twisted:

t0m3k - 13-01-2013, 20:54

O tak... z tą jazdą po części to Łukasz ma 100% racji :D nie lubie wsiadać do innego auta :) Sigma ma takie cos w sobie ze kurde... :D
angelos - 13-01-2013, 21:23

szybki jesteś :) . Ogłoszenie wysiało na allegro chyba 3 dni :D ,opowiedz co działa. Byłbym zainteresowany paroma rzeczami.
GóR3K - 14-01-2013, 02:01

mazda10000 napisał/a:
Czemu auto na lawecie przyjechało? Widziałem tą Sigmę na allegro wczoraj jeszcze, czemu tak tanio poszła ( z tego co pamiętam to była po 1800 )? Czy przypadkiem nie miał jej ktoś z forum?

Na lawecie ze względu na to ze 4 miechy nie jeździła , znaleziona na otomoto a tanio ze względu na to ,że właścicielowi zależało na szybkiej sprzedaży bo blokowała miejsce na podwórku na nowe autko-Lancia Phedra.Z forum nie ale właściciel zna użytkownika Slaw z forum.

angelos napisał/a:
szybki jesteś :) . Ogłoszenie wysiało na allegro chyba 3 dni :D ,opowiedz co działa. Byłbym zainteresowany paroma rzeczami.

dokładnie zadzwoniłem 10 min od wystawienia i w sumie w nocy następnego dnia o 1 wyjechałem po autko :) . działa wszystko prócz ECS i do ogarnięcia jest 4ws bo ma jakiś wyciek i webasto do odpalenia no i standardowo spryski lamp kaput :)

zbyszek05 - 14-01-2013, 09:44

Gór3k .Fascynacjami przeszła bo to już stare auto się zrobiło ...technicznie a i rodzina się powiększyła i czasami potrzebuje czegoś ala kombi albo z napędem na 4 koła .Dziś idę wymienić rozrząd - niby nic ale koszty duże i przebieg też już zacny ....

a co do sigmy za 1800 to ona nie miała silnika z tego co mi wiadomo - silnik oddawał chłop za dopłatą - granatową sigmę i być moze tą miał -/ być moze / posiadał slawek z forum i nie wiem czy nie sprzedał . No ale ...jakbyś ją rozparcelowywał to potrzebuję też trochę części z wnętrza / skórkę / :finga:

mazda10000 - 14-01-2013, 12:42

Ja bym na Twoim miejscu Zbyszku obszył fotel u tapicera nową skórą, efekt będzie lepszy, a koszty podobne ( +- 400 zł )
zbyszek05 - 14-01-2013, 17:46

mazda 1000 za obszycie skórą zagłówka tylnej kanapy fachowiec woła 150- 200 zł.
http://www.auto-skora.pl/Galeria.aspx?gal=glowna
i to w skórze nie tego koloru bo tego koloru tapicerki / skóry / niedostaniesz a za całość przednie razem z boczkami to koszt ok.3000 w alcantarze dobrego gatunku od 2000 do 3000 . Nie opłaca się obszywać bo będzie się różnić od pozostałych elementów - więc szukam i pytam .

angelos - 14-01-2013, 21:31

GóR3K napisał/a:
dokładnie zadzwoniłem 10 min od wystawienia i w sumie w nocy następnego dnia o 1 wyjechałem po autko :) . działa wszystko prócz ECS i do ogarnięcia jest 4ws bo ma jakiś wyciek i webasto do odpalenia no i standardowo spryski lamp kaput :)

Amory są ECSowe czy nornalne ? Alarm ECS sie zaswieca od razu po zapaleniu auta czy pozniej? :D

mazda10000 - 14-01-2013, 21:55

mazda 1000 za obszycie skórą zagłówka tylnej kanapy fachowiec woła 150- 200 zł.
http://www.auto-skora.pl/Galeria.aspx?gal=glowna
i to w skórze nie tego koloru bo tego koloru tapicerki / skóry / niedostaniesz a za całość przednie razem z boczkami to koszt ok.3000 w alcantarze dobrego gatunku od 2000 do 3000 . Nie opłaca się obszywać bo będzie się różnić od pozostałych elementów - więc szukam i pytam .
zbyszek05 napisał/a:

To jakiś lipny ten tapicer, ja jak się interesowałem tematem skóry ( finalnie zdecydowałem się na welur i nie żałuję )
W Szczecinie tapicer proponował mi wymianę tylko tego elementu skóry który był przetarty- przód fotela ( oparcie i siedzisko ) za 500 zł zupełnieniem gąbki, obszycie skórą, taką z wyższej półki. A za całe auto wołał 2800

GóR3K - 15-01-2013, 00:39

angelos napisał/a:
GóR3K napisał/a:

Amory są ECSowe czy nornalne ? Alarm ECS sie zaswieca od razu po zapaleniu auta czy pozniej? :D

jeszcze nie wiem bo komputer od ecs jest wypięty i bede go jutro podpinał, co do amorów to są ecs, z przodu są założone nowe z 2008r :)

foto dwóch bandytów :) :