[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Fabryczny zestaw głośnomówiący - Bluetooth Hands Free Module
Beny_s - 10-02-2010, 13:10
Luk napisał/a: | Zbigi napisał/a: | Czy ktoś z Was zgłaszał to ASO ? |
Wątpię żeby to miało sens, w nowych outlanderach ponoć jest to samo (problem z cyfrą 2), w innych językach jest OK. Wydaje mi się że nie ma nowego softu. |
No nie wiem, nie wiem... można próbować zgłosić (sam to zrobię jak będę w serwisie ale to do lata zejdzie ) Tu ciekawe info z forum outlandera
stuff75 napisał/a: | Witam,
w niektórych egzemplarzach autek zamontowali wadliwą jednostke sterującą w systemie Blutooth.
Znajoma własnie wymienia ja w Lancerze (objaw nie zrozumienia 2-ki), ja jade z Outkiem w przyszłym tygodniu na testy. |
całość poniżej
http://forum.mitsumaniaki...i%B1cy&start=15
sn - 12-02-2010, 19:46
qbuss napisał/a: | Adam_T napisał/a: | qbuss napisał/a: | że system jest zablokowany. Oznacza to, że poprzedni właściciel wpisał kod zabezpieczający. W instrukcji przeczytałem, że owszem mogę kod podawać ile razy chce bez konsekwencji |
Mozesz sprobowac wpisac kody standardowe, takie jak: 0000, 1234, 9999 itp.
Jezeli to nie pomoze, to wedlug mnie tylko wizyta w serwisie lub 'glebsze' szukanie w Internecie. |
No też o tym pomyślałem i mówiłem te najbardziej standardowe, ale niestety to musi być jakiś bardziej skomplikowany. No trudno w takim razie nie pozostaje nic innego jak wizyta w serwisie. Dzięki |
witam,
właśnie wystąpił u mnie ten sam problem, dziwne bo wszytko ładnie śmigało a tu nagle po przekręceniu zapłonu info że system zablokowany. Wprowadzenie hasła doprowadza mnie do białej gorączki na 20 prób ani razu nie mogłem wprowadzić takiego kodu jaki chciałem (wydaje mi się że to było 111).. czy jest jakaś możliwość zresetowania hasła lub wprowadzenia nowego ?
jak walki z tym problemem w serwisie ? ile taka przyjemność kosztuje ?
Lestat - 13-02-2010, 06:52
sn napisał/a: | czy jest jakaś możliwość zresetowania hasła lub wprowadzenia nowego | Pewnie jest - sproboj sciagnac klemy z akumulatora powinno wrocic do ustawien fabrycznych ale bedziesz musial pewnie sparowac na nowo telefon i wprowadzić liste kontaktow...
Trik - 13-02-2010, 09:14
Lestat napisał/a: | Pewnie jest - sproboj sciagnac klemy z akumulatora powinno wrocic do ustawien fabrycznych |
Nic z tego. Miałem zdejmowane klemy w ciągu roku 2 razy na pare godzin i ustawienia, tj sparowanie pozostało bez zmian. Jedynie radzio musiałem programować na nowo.
Lestat - 13-02-2010, 11:08
Ha! A to ci dopiero...ustrojstwo...a w instrukcji nic nie ma o restarcie hasla/powrocie do ustawien fabrycznych? bo jak nie ma to niestety wizyta w ASO i pewnie 100 za samo podpiecie kompa
marrok - 13-02-2010, 11:46
sn napisał/a: | witam,
właśnie wystąpił u mnie ten sam problem, dziwne bo wszytko ładnie śmigało a tu nagle po przekręceniu zapłonu info że system zablokowany. Wprowadzenie hasła doprowadza mnie do białej gorączki na 20 prób ani razu nie mogłem wprowadzić takiego kodu jaki chciałem (wydaje mi się że to było 111).. czy jest jakaś możliwość zresetowania hasła lub wprowadzenia nowego ?
jak walki z tym problemem w serwisie ? ile taka przyjemność kosztuje ? |
Kod musi być 4 cyfrowy, spróbuj 1111 (standard, jak w ASO programują), a poza tym jak ci się nie odblokuje, to zaprogramuj na nowo i będzie gitara, kumpel, który ma lancera z BT zna już na pamięć całą procedurę programowania, BT często mu się rozstraja, dzięki czemu i ja się nauczyłem . Jak będzie krzyczał, że priorytet 1 zajęty, to weź 2 itp...jak będziesz mieć problemy to napisz pw, a wyślę nr telefonu i pomogę zaprogramować przez telefon.
Pozdrawiam
sn - 13-02-2010, 20:39
marrok napisał/a: | Kod musi być 4 cyfrowy, spróbuj 1111 (standard, jak w ASO programują) |
spróbuję ale nie wiem czy ja mam zły akcent czy co, wprowadzenie dwóch jedynek jest prawie nie możliwe, nie mówiąc o 4ech ... 1111 a baba domnei 141265 i ręce opadają, ale może jutro jeszcze raz spróbuję
marrok napisał/a: | poza tym jak ci się nie odblokuje, to zaprogramuj na nowo i będzie gitara |
u mnie tak jakby cały system był zablokowany, jak naciskam (nawet bez włączenia telefonu) przycisk zestawu głoś.m. to od razu papla ta stara baba, że jest zablokowany i muszę wprowadzić hasło :/
Silverrr - 14-02-2010, 11:32
zelu napisał/a: | A na jakim systemie pracuja Wasze fony? u mnie na rozmaitych wersjach romow WM 6, WM 6.1 i ostatnio WM 6.5 wszystko dziala prawidlowo |
Omnia II - WM 6.5. Zanim wsiądę włączam BT a potem chowam telefon do kieszeni i zapominam o nim. Automatyczne łączenie Luksus
sn - 14-02-2010, 12:20
Silverrr napisał/a: | zelu napisał/a: | A na jakim systemie pracuja Wasze fony? u mnie na rozmaitych wersjach romow WM 6, WM 6.1 i ostatnio WM 6.5 wszystko dziala prawidlowo |
Omnia II - WM 6.5. Zanim wsiądę włączam BT a potem chowam telefon do kieszeni i zapominam o nim. Automatyczne łączenie Luksus |
każdy telefon łączy się automatycznie (o ile jest dodany w aucie i system się nie zablokuje tak jak w moim przypadku :/)
Buldi - 06-09-2010, 11:29 Temat postu: Zestaw Bluetooth Witam. Jaki polecacie zestaw bluetooth do lancerka? Zastanawiam się nad kupnem. Co myślicie o Parrot CK3000?
yalook - 06-09-2010, 11:39
ja używam seryjnego Miśkowego - niestety jego wadą jest to, że nie ze wszystkimi najnowszymi modelami telefonów współpracuje (np. Nokia E52 nie zostanie sparowana , ale już wcześniejszy model Nokia E51 bezproblemowo jest wykryta przez zestaw bluetooth)
Adam_T - 06-09-2010, 12:03
Buldi napisał/a: | Witam. Jaki polecacie zestaw bluetooth do lancerka? Zastanawiam się nad kupnem. Co myślicie o Parrot CK3000? |
Temat odnosnie zestawu bluetooth dla Lancerow model rocznikowy 2010 juz istnieje,
http://forum.mitsumaniaki...light=bluetooth . Wystarczylo wpisac w wyszukiwarke slowo"bluetooth" ...
yalook napisał/a: | nie ze wszystkimi najnowszymi modelami telefonów współpracuje (np. Nokia E52 nie zostanie sparowana , ale już wcześniejszy model Nokia E51 bezproblemowo jest wykryta przez zestaw bluetooth) |
Moze telefon nie byl poprawnie ustawiony ? Aby tel. zostal wykryty, nalezy ustawic jego dostepnosc/widocznosc na publiczny.
yalook - 06-09-2010, 12:42
Adam_T napisał/a: | Moze telefon nie byl poprawnie ustawiony ? |
niestety to nie kwestia ustawień. Z tego co udało mi się zorientować to problemem jest raczej zainstalowana wersja symbiana w telefonie (zbyt nowoczesna dla mojego zestawu)
Trik - 06-09-2010, 19:29
yalook napisał/a: | Miśkowego - niestety jego wadą jest to, że nie ze wszystkimi najnowszymi modelami telefonów współpracuje |
Jak ładnie poprosisz w ASO to udostępnią Ci 2-3 stronicową listę telefonów obsługiwanych przez BT made in MMC
yalook - 07-09-2010, 10:02
widziałem tą listę. Nokii E52 nie ma na niej.
|
|
|