To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Zielone skurczybyki 2,0 V6 i 2,4 DOHC

m6riano - 29-03-2012, 15:47

Nie wiem czy to może mieć związek..ale odpinałeś aku do spawania?
marycjusz - 29-03-2012, 17:05

niee no , oczywiście że odpiąłem.

Po robocie, znowu dla pewności dotankowałem do pełna gaz, dotankowałem benzy, przejechałem się trochę modląc się żeby nie stanął mi jak wczoraj w tunelu pełnym samochodów :) i jak na razie niespodzianek nie było.

cwaniak - 30-03-2012, 03:52

Marycjusz widzę ze każdy chwali wygląd twego Gala w nowych bucikach ( :mrgreen: obyś jak naj...... krawężników zaliczył :D ). Wybacz ze nie mogłem być osobiście przy zamianie :partyman: mam nadzieje ze to kiedyś odrobimy.
Pozdrawiam

marycjusz - 30-03-2012, 09:15

radeksz82 fele prezentują się super jak widzisz :) Będę kombinował wyższe opony więc z tymi krawężnikami może tragedii nie będzie ;) A jak moje fele ? zadowolony ? sorry że ich nie umyłem ale już nie mieliśmy czasu i tak nas już cieć z zakładu wyganiał bo siedzieliśmy 1,5 godziny nadprogramowo :)
Oblukaj nasze forum Podlaskie, zapowiada się mały zlot to tą flaszkę odstawię o której rozmawialiśmy ;)

cwaniak - 30-03-2012, 13:25

Jak najbardziej pisze się na spot o ile będę w Whitestok. A co do kółeczek to zaraz pójdę podmienię na Twoje bo wczoraj późno wróciłem z delegacji a na dodatek bardzo zmęczony jestem :partyman:
marycjusz - 03-04-2012, 13:30

Hej ho! - słuchajta, mam koleżkę chętnego zamienić się na moje oponki - pasowałoby mi to ze względu na profile.

daje takie 225/50/17 - profil spoko ale tak się zastanawiał nad szerokością...wejdą? nie będzie tarć ?

szpala85 - 03-04-2012, 20:47

ja mam 225/45/17 z przodu jest git
z tyłu jak nikt nie siedzi na kanapie to ok ale pojawia się problem jak usiądą dwie osoby , jechać można ale byle chopka , leżący policjant i masz tarcie o rant błotnika ..... przy profilu 45 , a ty chcesz jeszcze większy 50

marycjusz - 04-04-2012, 18:38

Co do opon to się rozmyśliłem, będę szukał jednak węższych

A teraz pokaże wam do jakiego stanu nie można doprowadzać sworzni wahaczy :) W moim przypadku banana - chryste panie....że on mi nie wyskoczył :)

Wahacz wymieniony na nówkę SRLa i na chwilę obecną aby można było stwierdzić 100 % bardzo dobrego stanu zawieszenia, można pokusić się o wymianę jedynie tylnych tulei górnych zwrotnicy (ale jeszcze nie ma tragedii) co też uczynię w najbliższym czasie :) i będzie spokój na jakiś czas :)

Wszyc - 04-04-2012, 18:52

Wygrałeś to nawet moje wyglądają lepiej jak tak eksploatujesz części mogę Ci wysłać moje wahacze jeszcze 50tyś km na nich zrobisz xD
marycjusz - 05-04-2012, 09:01

CO ty, pierwszy raz mi się zdarzyło tak wyeksploatować sworzeń :) Od miesiąca wiedziałem że trzeba go wymienić ale niestety ciągle coś stało na drodze i trochę się to przeciągnęło :)
marycjusz - 14-04-2012, 14:42

Panowie.....tragedia...maskara.....dzisiaj poczułem dziwny zapach jakby spalonego oleju....zajechałem do brata, wjeżdżamy na kanał a tam olej ciurkiem leci.....okazało się że pękła obudowa skrzyni biegów. Kurde nic się nie działo, normalnie sobie jeździłem, żadnych oznak, no normalnie nic a nic, a tu taka niespodzianka........
Szukam skrzyni nowej ....... idę się napić :cry:

robertdg - 14-04-2012, 17:51

Skrzynia biegów jest aluminiowa, może da sie pospawać, jednakże trzeba tez poszukać przyczyny pęknięcia.
marycjusz - 15-04-2012, 17:26

Skrzynia jutro będzie demontowana i zobaczymy co tam się stało. Mam już na oku drugą, w sumie tanio mogę kupić, pochodzi z gala po jakimś wypadku - powiedzcie mi, na co zwrócić uwagę kupując skrzynie z powypadkowego auta ???
marycjusz - 15-04-2012, 23:24

Ile może ważyć taka skrzynia ? Bo będę kuriera kombinował i potrzebna mi waga żeby wycenić koszty wysyłki
robertdg - 16-04-2012, 07:56

Ja będe celował w jakieś 40kg ;-)