Zloty i Spoty - Zlot 2012 - akcja "Kropelka Krwi"
Blondi - 03-09-2012, 13:04
akbi napisał/a: | szuwar, wyniki krwi muszą spełniać parametry ... a te przy oddawaniu krwi są bardziej rygorystyczne. |
To racja, ale tak jak już wcześniej napisał Morfi i Szuwar Paniom było to bardzo na rękę. Niektóre parametry zaostrzały ponad miarę.
Któryś z chłopaków powiedział, że napił się w poniedziałek piwa a panie go za to odrzuciły. Niby RCKiK w Łodzi ma karencję 4dni ale mogły trochę odpuścić bo są też stacje krwiodawstwa, które nakazuje abstynencję do 48-72h.
Miejscowych też niestety nie było bo pogoda nam nie sprzyjała.
W moim odczuciu Panie były złe, że musiały wogóle przyjechać, bo od samego początku były niezbyt miłe. Nosa z tego autobusu nie wystawiały. Mogły coś pomóc zachęcić ale po co.
Nie umiały połączyć się z internetem po czym usłyszałam "kto to w takim miejscu organizuje zbiórkę krwi".
O tym, że autobus to był grat nawet nie wspomnę, bo jest mi przykro, że tak nas olało RCKiK bo obiecali ten nowiutki, którego zdjęcia wklejałam na FB.
Ogólnie akcja niestety była klapą
szuwar - 03-09-2012, 13:33
akbi napisał/a: | szuwar, wyniki krwi muszą spełniać parametry ... a te przy oddawaniu krwi są bardziej rygorystyczne. |
Wiem, jestem honorowym dawcą, stąd potrafiłem ocenić nastawienie a parametry, zostałem odrzucony, choć mogłem spokojnie oddać i byłaby ok, ale było minęło ...
akbi, nie pisze aby pomarudzić, tylko szkoda mi, że nie udało się zebrać więcej dla szlachetnej idei, bezinteresownie.... Następnym razem będzie lepiej
pamar - 03-09-2012, 13:58
Ja odpadłem z powodu leków na nadciśnienie a moja Magdalenka jest... zbyt mizerna
NIKKON - 03-09-2012, 21:37
Ja oddałem swoje 450 znam procedury gdyż oddałem już ponad 10l więc nauczony doświadczeniem wypełniając ankietę napisałem, że nie spożywałem alkoholu przez 5 dni choć 2 dni wcześniej wypiłem z żoną i znajomymi ze 4 lampki wina. Próbka wyszła bardzo dobrze. Panie mogły pobrać próbki i poddać weryfikacji, a nie od razu odrzucać. Takie moje zdanie, gdyż był to szczytny cel. Pozdrawiam
koszmarek - 03-09-2012, 22:34
ja też odpadłam przez ciśnienie, chociaż samo w sobie było dobre- powiedziałam, że mam kłopot z pulsem, to nawet lekarz go nie sprawdził tylko od razu odrzucił..... trudno.
sveno - 04-09-2012, 00:34
Masakra jakaś z tym alkoholem, dla przykładu: u nas na uczelni regularnie 4 razy w roku organizowane są Wampiriady i lekarzom nie przeszkadza fakt, że dzień wcześniej strzeliłem sobie 3 piwka. Wychodzi na to, że im się poprostu nie chciało...
m6riano - 04-09-2012, 13:24
Ja kiedyś na kacu oddawałem i przyjeli..;-)
vendetta - 05-09-2012, 21:59
Blondi napisał/a: | Ogólnie akcja niestety była klapą |
Nie myślę tak Każda krew jest cenna i może uratować komuś życie. Szkoda, że ekipa autobusu była tak nastawiona i miała marsowe miny bo to mogło od razu zniechęcać. Nie znam się na tym niestety, ponieważ od wielu lat mam nadciśnienie i biorę mocne leki (co mnie wyklucza do oddawania krwi), ale jeśli personel odrzucał bez przyczyny (jeśli jest możliwość pobrania próbki to powinni tak zrobić) to chyba warto poinformować bazę ?
Blondi to był super pomysł i warto tą tradycję kontynuować na kolejnych zlotach
gigant87 - 05-09-2012, 23:59
vendetta napisał/a: | Blondi to był super pomysł i warto tą tradycję kontynuować na kolejnych zlotach |
O to to to!
Podpisuję się.
Blondi - 06-09-2012, 23:18
gigant87 napisał/a: | vendetta napisał/a: | Blondi to był super pomysł i warto tą tradycję kontynuować na kolejnych zlotach |
O to to to!
Podpisuję się. |
dzięki za slowa otuchy. Niestety ta akcja uświadomiła mi to, że wszystkiego trzeba pilnować i sprawdzać kilka razy, nawet instytucje takie jak RCKiK może lecieć w .... choć to dla nich była robiona akcja. To taka nauczka na przyszłość.
Marcin-Krak - 07-09-2012, 11:21
Sami sobie są stratni niestety.
Blondi, napisałaś do nich coś po wszystkim? Ja bym napisał pismo z podziękowaniem, w którym jednak nie omieszkał napisać co i jak było.
Akurat miałem wątpliwą przyjemność kontaktu z paniami z autobusu, bo siedziałem na bramce i tylko z szacunku do starszych nie zacząłem bluzgać
Najfajniejszy był pan kierowca
Gdziekolwiek i ktokolwiek będzie organizował Zlot za rok, 2, 3 uważam, że taka akcja powinna być - niech nawet oddaje po te kilka osób.
Morfi - 07-09-2012, 14:02
Marcin-Krak napisał/a: | kontaktu z paniami z autobusu, bo siedziałem na bramce i tylko z szacunku do starszych nie zacząłem bluzgać | Ach ten komentarz tej pani co to cen koszulek
Akcja super i pomysł też.
Bucza - 07-09-2012, 15:55
Też uważam, że pomysł był świetny i nie ma się co zrażać tylko dlatego, że RCKiK w Łodzi potraktowało nas w ten sposób. Tym bardziej, że kolejny zlot szykuje się w innym miejscu i uważam, że powinniśmy to kontynuować.
Ja sama oddawałam krew w tym roku i okazuje się, że w żaden sposób nie przeszkadza to w zabawie. Wieczorem wypiłam nawet kilka piw i mimo, że byłam pewna, że upije się szybciej, to okazało się być dokładnie odwrotnie Dlatego zachęcam wszystkich, którzy mogą oddawać krew do przyłączenia się do akcji w przyszłym roku!
m6riano - 07-09-2012, 16:35
Bucza napisał/a: | Wieczorem wypiłam nawet kilka piw i mimo, że byłam pewna, że upije się szybciej, to okazało się być dokładnie odwrotnie |
taaa...i teraz nikt nie odda...;-)
Bucza - 08-09-2012, 13:30
No tak nie przemyślałam tego reklama na szybką banie byłaby pewnie bardziej skuteczna
|
|
|