Zachodniopomorskie - dobry warsztat szczecin
Zajc3w - 11-08-2009, 22:21
Centosz napisał/a: |
Spoko.
R12 nie jest produkowany od 1995 r.Teraz chyba wszyscy stosują czynnik R134a. |
Wszyscy, którzy mogą. Zastosowanie R134A w układzie(sprężarce) nieprzystosowanej do tego spowoduje jej śmierć(wytrzyma może sezon). Inny jest olej, zależnie od producenta może nawet sie nie mieszać, R134A wymaga wyższych ciśnień, więc dla skutecznego działania trzeba wymienić uszczelnienia kompresora i przy okazji cały olej w układzie.
Centosz - 12-08-2009, 00:23
Olej zawsze zostaje wymieniany na nowy przy każdym nabijaniu klimatyzacji.Jest to jedna z czynnosci cyklu nabijania.
n4p - 19-08-2009, 12:18
Znacie jakiś dobry warsztat co naprawia skrzynie biegów (czeka mnie albo wymiana albo naprawa - najpierw chce się o koszt zapytać) manualne i który możecie z czystym sumieniem polecić ?
maxwell61 - 21-08-2009, 09:39
a czytałes ten temat?? napewno coś zajdziesz dla siebie...ja jestem zadowolony z usług z GTAuto na floriana szarego na Podjuchach
tel do inż Witkowskiego czyli właściciela 500287659
polecam
megi_81 - 25-08-2009, 21:24
Bartek napisał/a: | arekp napisał/a: | Polece warsztat, w ktorym dzis moj misiek byl na operacji
Bogdan Czajka, ul.Pomorska 42, tel.: 600-394-799 |
Ja dla odmiany wszelkimi członkami ODRADZAM ten "serwis", po "reanimacji" przez nich przepustnicy GDi...... Kolega podesłał mi ten śmietnik, który ktoś rozbebeszył do cna, nie potrafił złożyć i skleił Poxipolem, co spowodowało tyle, że zanim udało mi się zmontować przepustnicę po sprawdzeniu, że problem leży po stronie włożonego TPSa obróconego wewnątrz o 180 st. rozpadła się..... |
Ja dla kolejnej odmiany polecę ten warsztat - jako kobieta na wszystkim się nie znam - wiadomo - to jest jeden z nielicznych warsztatów - gdzie nie zostaniesz oszukany - i naprawdę solidnie naprawią Tobie samochód - a jeśli przy okazji zostanie coś wykryte - poinformują co w najbliższym czasie trzeba będzie wymienić - co obserwować itp. Gościu który mówi coś o poxipolu - jak się "ktoś" upiera żeby "coś" reanimować to co najlepszy mechanik pomoże - nie wierzę w ani jedno słowo pana co "swoimi członkami" odradza ten warsztat - ja serdecznie POLECAM!!!!
turek61 - 26-08-2009, 13:10
Cytat: | megi_81
Nowy Forumowicz
Auto: Ford Focus
Region: Zachodniopomorski
Kraj/Country: Polska
Maciek - 26-08-2009, 15:07
No co Focus też Mitsu Pozdrawiamy kol. megi_81
turek61 - 27-08-2009, 09:31
Maciek napisał/a: | No co Focus też Mitsu Pozdrawiamy kol. megi_81 |
Nie ma sprawy... tylko się zastanawiam czy będzie więcej postów czy tylko ten jeden reklamujący ów warsztat.
Obym się mylił...
arekp - 27-08-2009, 10:39
megi_81, zarejestrowalas sie tylko po to zeby napisac ten post? Ja polecilem ten warsztat, bo faktycznie bylem zadowolony ... ale Ty rejestrujesz sie przegladasz TYLKO JEDEN temat i od razu udzielasz odpowiedzi.
Rafal_Szczecin - 27-08-2009, 11:54
megi to stala bywalczyni zlotow, i prosze sie od niej odczepic.
pozdrawiam
megi_81 - 27-08-2009, 23:23
Rafal_Szczecin napisał/a: | megi to stala bywalczyni zlotow, i prosze sie od niej odczepic.
pozdrawiam |
Dzięki
Jeśli kogoś uraziłam to sorry - ogólnie mam strasznie mało czasu ale lubię wyrażać swoje zdanie. Ogólnie tutaj je wyraziłam - i Ok , gdy trafię kiedyś na temat który mnie interesuję niezależnie od tego czy mam focusa czy inne auto a może hulajnogę - to wyrażę swoje zdanie - ogólnie mogę polecać inne warsztaty w szczecinie np. speedy na ul. podolskiej ale mowa była o warsztacie czajka - więc się wypowiedziałam - przepraszam właścicieli mitsubishi że mam forda i coś napisałam
PS - uwielbiam uczyć się nowych rzeczy i zawsze zadaję głupie pytania mechanikom którzy naprawiają moje auto - niektórzy mnie przeganiają a niektórzy nie i za to też "szacun" dla warsztatu czajka a żeby nie było reklamy speedy także
Pozdrowienia dla Rafala ze szczecina
[ Dodano: 27-08-2009, 23:28 ]
Maciek napisał/a: | No co Focus też Mitsu Pozdrawiamy kol. megi_81 |
jasne lepiej gdybym się zarejestrowała - i podała że mam takie auto jak wy - to byłabym w porządku tak?
I co mam się wyrejestrować?
Super, dzięki za zaproszenie bardzo miło mi Was poznać.
turek61 - 28-08-2009, 00:19
megi_81, a czym Cie uraziliśmy ? Przecież nie napisaliśmy nic czym mogliśmy Cie obrazić...
Maciek - 28-08-2009, 07:47
megi_81 napisał/a: | Maciek napisał/a:
No co Focus też Mitsu Pozdrawiamy kol. megi_81
jasne lepiej gdybym się zarejestrowała - i podała że mam takie auto jak wy - to byłabym w porządku tak? |
No myślę że odrobinkę źle zinterpretowałaś mojego posta . Forum jest nie tylko dla Michi - posiadaczy ale i dla miłośników. Jeśli ktoś Cię czymś uraził to PRZEPRASZAM.
PS zapraszam do TEGO i TEGO tematu abyśmy mogli lepiej poznać Ciebie i Twoje auto.
n4p - 14-09-2009, 17:14
Kolejny plus dla Autonaprawy na świętopełka. Skrzynia wymieniona + tarcza sprzęgła, szybko, fachowo, bezproblemowo!
Anonymous - 14-09-2009, 20:36
witojcie
wielkie i pilne zapytanie . Potrzebuję mechanika ... warsztatu który mi dobrze i tanio zrobi uszczelkę głowicy (płyn w oleju) no i przy okazji wymieni rozrząd w moim nowym EA5A . dobrze sprawnie i tanio oczywiście w szczecinie no może być np. w policach . Bardzo was proszę o odpowiedź.
|
|
|