Nasze Miśki - Lancer CB0 Biały Misiek
mystek - 15-04-2012, 10:49
to srebrno-białe klaunowate malowanie jest oryginalne, czy to Twój wymysł?
diabełek - 15-04-2012, 13:36
heheh... nie to sa originalne
rosomak1983 - 15-04-2012, 13:58
Felgi sa ładne, pasujace, ale jakos chyba nie leza... Jakie one maja ET ?
Bo mam wrazenie ze wystaja poza auto i przez to tez wydaja sie troche za duze.... Jakie opony masz ???
mystek - 15-04-2012, 15:27
Kurde, co oglądam felgi tej firmy DOTZ, to odnoszę wrażenie, że projektanci wzorów są wzięci z wiejskich Tuning Show, bo nawet przeciętny gość "z ulicy" nie zaprojektował by takiego kiczu (w przypadku Twoich felg Diabełek wzór jest fajny, ale malowanie - katastrofa całe białe mi się tutaj widzą jeśli już ma być biały)
mkm - 15-04-2012, 16:07
W całości nie są złe choć faktycznie dziwnie leżą.
Co do malowania kwestia gustu, ale kiczem bym tego nie nazwał.
Jeśli to nazywamy kiczem to jak powinniśmy nazywać malowanie na żółto halogenów ?
diabełek - 15-04-2012, 16:55
hm co do et musiał bym sprawdzić ale myślałem żeby je trochę stoczyć i zmniejszy et bo jak ktoś jedzie z tylu to obcierają o błotnik
nie wystają poza obrys auta są na styk
opona 205/45/16
oj tam za te pieniądze nie będę wybrzydzał ładne są i pasują do autka
tylko pasowało by go teraz posadzić bo przód hm wysoko...
mystek - 15-04-2012, 17:13
#Maćku - jak zapewne doskonale wiesz, to żółte światło najlepiej "rozprasza" mgłę i żółte halogeny były montowane w wielu samochodach, tak więc nie uważam, ażeby malowanie ich na żółto było kiczem . Raz, że żółty kolor nadaje fajnego charakteru przodowi auta, to jeszcze jest praktyczny.
#Diabełek - -30mm lub -40mm i będzie miodzio niskie sedany dobrze wyglądają
rosomak1983 - 15-04-2012, 17:20
diabełek napisał/a: | nie wystają poza obrys auta są na styk
opona 205/45/16 |
ewidentnie nie leza, i skoro sa na styk to dlaczego obcieraja Ci ranty o opony
Chyba jednak za szeroko jest. Druga sprawa taki zestaw szeroka opona duza felga zabierze Ci dynamiki i zwiekszy spalanie... Wcale nie trzeba duzej felgi lancerowi zobacz tu na 14'' mojego;
Uploaded with ImageShack.us
robote robia tazke progi z EVO II..
mkm - 15-04-2012, 17:31
mystek napisał/a: | #Maćku - jak zapewne doskonale wiesz, to żółte światło najlepiej "rozprasza" mgłę i żółte halogeny były montowane w wielu samochodach, tak więc nie uważam, ażeby malowanie ich na żółto było kiczem . Raz, że żółty kolor nadaje fajnego charakteru przodowi auta, to jeszcze jest praktyczny. |
Tak świetnie rozpraszają, że ich stosowanie jest juz prawnie zabronione
a maźnięte pędzlem w 90% w niezamierzonym macie wyglądaja bosko...
Ale są gusta i guściki. W tym przypadku jednak uważam, że nie mozna napisać, że to totalny kicz i "projektanci wzięci z wiejskich Tuning Show"
Gdyby felga była mniejsza lub bardziej schowana wyglądałaby o wiele lepiej, ale i ta tragiczna nie jest
idas - 15-04-2012, 17:36
Dokładnie rosomak, Twoje felgi są idealnym przykładem na to że niekoniecznie duże jest lepsze Co do felg diabełka - mnie się bardzo podobają, choć faktycznie wyglądają jak by mocno wystawały. Mystek za dużo tego kiczu widzisz, szczególnie że Twoje auta również nie są/były szczytem dobrego smaku:P bez urazy oczywiście, bo oba mi się podobały
diabełek - 15-04-2012, 17:40
mystek tu trafiasz w moje intencje ja myślę o -40 ale hm czy nie będzie obcierać przy tej feldze oto jest pytanie
a co do zółtego halogenu tez o tym myślę bo widziałem białe autko z zółtymi halogenami miodzio
rosomak to się wie ze 16 i duza opona to większe spalanie normalka trzeba się z tym liczyć ale coś za coś wygląd a spalanie
co do dynamiki low & slow pomału z punktu a do b
hm nie wystają za obrys auta ale będzie dobrze rosomak bez spiny się podetnie jak w saxo albo stoczy felgę
no fajne sprzedaj te dokładki no nie powiem ze ciekawie nie wygląda a jaka opona na tej 14 ?? profil 50 ?
diabełek - 15-04-2012, 18:03
a tu troche konserwacji jeszcze zderzaki posciagac...
xluki - 15-04-2012, 19:23
diabełek, ile poszło BOLL'a na podwozie? Zastanawiam się nad takim zabiegiem u mnie...
diabełek - 15-04-2012, 23:04
a cała puszka dość grubo nakładany. ale jeszcze muszę pod zderzakami porobić. powodzenia warto to zrobić 2 godzinki i po krzyku
to zależy jak grubo będziesz nakładać
xluki - 15-04-2012, 23:15
Puszka 5'cio kilogramowa?
|
|
|