Zloty i Spoty - Spot Polski Południowej
pablo diablo - 27-05-2012, 15:47
No i ja się pojawię może mi się uda namówić też Mazina
Tak czy siak już nas sporo
1. wojzi
2. wojtek bogacz
3. mjsystem
4. morfi
5. jaca
6. jackall
7. MrV
8. tyku
9. bart1984
10 BUBU
11. kaczka81s
12. tpodsiadlo
13. tomek84
14. kamil.ekonom
15. Aga i Julek
16.pablo diablo i Doti
jaca71 - 27-05-2012, 17:55
JCH napisał/a: | Czy Małopolska Frakcja Rowerowa przewiduje jakieś jeżdżenie w trakcie owego spota |
Frakcja małopolska będzie na rowerze
Jak zapadnie decyzja że spot jest np. od południa do końca dnia to mam zamiar zabrać ludków na wycieczkę krajobrazowo-katorżniczą
Plan jest taki, że trzeba zobaczyć/przejechać:
- Ojców, Bramę krakowską (mam nadzieję że drzewa już się łamać nie będą)
- Dolinę Będkowską
- Wzgórze zamku Kluczwoda i Dolinę Wierzchówka
- Dolina Kobylańska zwana też Dolina Karniowską
- Bramę Bolechowicką
Można coś z tego wyrzucić Ale tak na szybko to będzie około 45-50km z przewyższeniami +1200m/-1200m do zrobienia w 3,5-5h
- Pieskową Skałę każdy może zobaczyć jadąc na spota
We wtorek postaram się znaleźć ze dwie propozycje na miejscówki. Wtedy będziemy mądrzejsi i łatwiej będzie ustalić plan spotkania integracyjnego.
Aga - 27-05-2012, 21:55
w takim razie dajcie znać jeśli zrobicie spota miejscowego - do pogadania
na rowerowego ja się nie piszę, ani też na takiego, gdzie połowa ludzi pojedzie na wycieczkę a druga połowa zostanie i będzie na nich czekać
ach... gdzie te dwudniowe spoty Polski Południowej w Morsku - to były czasy
za takimi spotami tęsknię
rowerowe mnie nie interesują
proszę mnie wypisać z listy (zresztą wcale się na nią nie wpisywałam...)
tpodsiadlo - 27-05-2012, 22:12
Cytat: | Frakcja małopolska będzie na rowerze
Jak zapadnie decyzja że spot jest np. od południa do końca dnia to mam zamiar zabrać ludków na wycieczkę krajobrazowo-katorżniczą
- Dolinę Będkowską
- Bramę Bolechowicką
Można coś z tego wyrzucić Ale tak na szybko to będzie około 45-50km z przewyższeniami +1200m/-1200m do zrobienia w 3,5-5h
|
a da sie to zrobic galantem? bo moj mi cos mowil ze by sie prewiozl...
jaca71 - 27-05-2012, 22:14
Aga napisał/a: | w takim razie dajcie znać jeśli zrobicie spota miejscowego - do pogadania |
A kto broni pogadać?
Aga napisał/a: | na rowerowego ja się nie piszę, ani też na takiego, gdzie połowa ludzi pojedzie na wycieczkę a druga połowa zostanie i będzie na nich czekać |
Założenie było żeby się ruszyć i zobaczyć Ojców.
Aga napisał/a: | proszę mnie wypisać z listy (zresztą wcale się na nią nie wpisywałam... |
A grzeczniej nie można?
PS. Czy Pani to ta pani od BuBu?
Aga - 27-05-2012, 22:32
jaca71 napisał/a: |
A grzeczniej nie można? |
przesadzasz
jaca71 napisał/a: |
PS. Czy Pani to ta pani od BuBu? |
no i wszystko jasne
jaca71 - 27-05-2012, 22:45
tpodsiadlo napisał/a: | Cytat: | Frakcja małopolska będzie na rowerze
- Dolinę Będkowską
- Bramę Bolechowicką
|
a da sie to zrobic galantem? bo moj mi cos mowil ze by sie prewiozl... |
bez problemu. Ja tam jeżdżę z dziećmi na spacery.
Jackall - 27-05-2012, 22:51
Aga napisał/a: | rowerowe mnie nie interesują |
Dokładnie...
Miał być spot MM a nie wycieczka rowerowa
Morfi - 27-05-2012, 23:05
Jackall napisał/a: | Dokładnie...
Miał być spot MM a nie wycieczka rowerowa |
Tez sie pod tym podpisuje. Panowie cudujecie. Ustalcie miejsce gdzie mozna grila zrobić i posiedziec na kocyku a spedzimy cały dzien przy niekończacych sie rozmowach w miłym towarzystwie.
Wojciech Bogacz - 27-05-2012, 23:12
tpodsiadlo napisał/a: | a da sie to zrobic galantem? bo moj mi cos mowil ze by sie przewiozl... |
Mój się normalnie aż rwie
Morfi napisał/a: | Ustalcie miejsce gdzie mozna grila zrobić i posiedziec na kocyku a spedzimy cały dzien przy niekończacych sie rozmowach w miłym towarzystwie. |
Jestem jak najbardziej za - posiedzenie przy grillu i pogaduszki mi pasują.
Aga napisał/a: | ach... gdzie te dwudniowe spoty Polski Południowej w Morsku - to były czasy |
Sam bym chętnie na takowy się pisał... dwa dni brzmi idealnie - nie trzeba kierowcy i można swoim samochodem sobie dojechać.
tpodsiadlo - 28-05-2012, 08:46
a tak jeszcze teoretycznie... gdyby mi np ganant sie zepsul, jest tam w okolicy jakis tani nocleg?
zeby nie spac w samochodzie zanim dojde do siebie
od spota jednodniowego do dwudniowego przeca niedaleka droga...
Wojciech Bogacz - 28-05-2012, 10:03
tpodsiadlo napisał/a: | a tak jeszcze teoretycznie... gdyby mi np ganant sie zepsul, jest tam w okolicy jakis tani nocleg? |
Osobiście nie znam, ale z racji, że to nie Kraków ani Warszawa to pewnie niedrogo coś by było - w razie czego kto wie, czy ja bym nawet nie mógł Cię przenocować w razie potrzeby - chyba, że pojedziemy razem - wtedy to będzie inna sprawa - ale w razie czego Lancer z linką holowniczą zawsze w odwodzie stoi
Marcin-Krak - 28-05-2012, 12:01
Chyba trzeba będzie trasę rowerową przejechać w innym terminie żeby się nie narazić innym
A czy można tak czy siak przy sprzyjającej pogodzie przyjechać na rowerze
Bo jak dla mnie to najlepszy środek transportu w te rejony przy ładnej pogodzie
jaca71 - 28-05-2012, 19:34
Wyszło na to, że frakcja rowerowa chce zepsuć całą imprezę. Jeśli tak to odbieracie, to ja się wycofuję z propozycji prowadzenia wycieczki krajoznawczo-katorżniczej
Ale nic mnie nie powstrzyma przed przybyciem na rowerze Nie będę dymał samochodem 15km jak mogę rowerem zrobić 6km. Sprawdzone organoleptycznie że czas Powrotu jest prawie taki sam. Dziewczyny zdążyły drzwi otworzyć jak ja pod dom zajechałem
mjsystem - 28-05-2012, 19:47
jaca71 napisał/a: | Wyszło na to, że frakcja rowerowa chce zepsuć całą imprezę. Jeśli tak to odbieracie, to ja się wycofuję z propozycji prowadzenia wycieczki krajoznawczo-katorżniczej
Ale nic mnie nie powstrzyma przed przybyciem na rowerze Nie będę dymał samochodem 15km jak mogę rowerem zrobić 6km. Sprawdzone organoleptycznie że czas Powrotu jest prawie taki sam. Dziewczyny zdążyły drzwi otworzyć jak ja pod dom zajechałem |
Jacek, nie o to chodzi, kto czym przyjedzie, tylko czy to będzie wspólny spot czy wycieczka rowerowa, której tez jestem przeciwnikiem. Proponuje zatem założyć takowy temat(spot rowerowy), bo widzę, że jest potrzebny i na pewno mile widziany a i z akceptacją czy frekwencja nie powinno być problemu.
|
|
|