To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Mitsubishi Trójmiasto - Pomorskie - Warsztaty w Trójmieście (zbiorczy)

akbi - 16-10-2007, 13:15

medusa, spróbuj ew skontaktować się (napisz wiadomość na PW) z kolegami o nicku Krzyzak lub Josie ... mają swój warsztacik w Gdyni.

...Poza tym witam w klubie :wink:

Anonymous - 24-10-2007, 09:59

akbi napisał/a:
medusa, spróbuj ew skontaktować się (napisz wiadomość na PW) z kolegami o nicku Krzyzak lub Josie ... mają swój warsztacik w Gdyni.

...Poza tym witam w klubie :wink:

Jestem juz po pierwszej wizycie u kolegow Darka i Andrzeja i czas na spora dawke wazeliny... Po raz pierwszy przekonalam sie, ze wizyta u przyslowiowego "mechanika" wcale nie musi byc bolesnym doswiadczeniem. Dzieki panowie i jak tylko nabede zestaw z mojej listy, to was ponownie nawiedze :D Dzieki raz jeszcze!

Anonymous - 25-10-2007, 11:46

Krzyzak napisał/a:
eeee tam - ja skromny informatyk jestem :P

Za skromny, ale za to bardzo pomyslowy. Twoj patent na piszczace gumy wciaz dziala bez zarzutu!
A tak na marginesie- przez znajomego zamowilam juz wiekszosc czesci, dokupie jeszcze plyny itp. i juz wkrotce bede gotowa na powtorke z rozrywki :D

MisiekK - 25-10-2007, 21:00

Kibloo napisał/a:
Powiem wam, że to u Autoglass JAAN działa, miałem poważnego pająka jeszcz w berlingo i naprawa trwała jaiieś 40 min i kosztowała 1/5 szyby nowej, więc się opłaca.

Nie wiem czy to przedstawiciel Jaan ale na Cisowej koło KIA na górce wymieniałem szybe w Galaxy - ogrzewany pilkington kosztował z wymianą 600zł mniej niż np w Szczecinie Auto Szyby (;-)). Szybka OK - ta firma podobno robi szyby na zamówienie do oryginałów.

Anonymous - 27-10-2007, 13:35

Niestety mój Galant nie odpala (coś z elektryką, czasem odpali) a poza tym koniecznie jest podłączenie go do komputera, odczytanie błędów i wgranie nowej mapy paliwa. Gdzie w 3mieście jest ASO, w którym mi to zrobią i mniej więcej ile pieniążków mam przygotować na tą imprezę?
Kibloo - 27-10-2007, 19:17

Rados napisał/a:
Niestety mój Galant nie odpala (coś z elektryką, czasem odpali) a poza tym koniecznie jest podłączenie go do komputera, odczytanie błędów i wgranie nowej mapy paliwa. Gdzie w 3mieście jest ASO, w którym mi to zrobią i mniej więcej ile pieniążków mam przygotować na tą imprezę?

ASO jedyne to Margo o ile wiem... teraz adres: Nad Jarem 28, Gdańsk (dzielnica Suchanino) ile kasy nie wiem, bo nie robiłem takiej naprawy, ale telefon do nich to: 0-58 3033333,

pozdro

P.S. ja u nich serwisuję L200 (nowe) i nie narzekam...

Anonymous - 28-10-2007, 23:06

Witam ! Chciałem zapytac czy serwisujecie takze pajero bo mam takowego z 2000 roku i trzeba bedzie niedługo w nim troche pogrzebac -pozdrawiam
akbi - 29-10-2007, 14:58

Proszę tutaj tylko o wpisywanie warsztatów plus krótki opis co robiliście oraz ocenę (polecam / odradzam).
Zbędne komentarze będą kasowane, a autor otrzyma ostrzeżenie.

Anonymous - 30-10-2007, 14:53

cześć niestety nie mam doświadczenia w terenówkach ale słyszałem,że w sopocie jest niezły
warsztat który robi tylko terenowe . Niestety tylko jedna osoba którą znam robiła tam samochodzik i był zadowolony.Na wszelki wypadek powiem jak tam trafić.
Jadąc z gdańska na samym począdku sopotu pierwsza w prawo za salonem hondy i jeszcze raz w prawo potem jakieś 20/30 metrów i po prawej stronie (nie da się ominąć zawsze tam stoi pare terenowych samochodzików)
Pozdrawiam i witam w klubie :)

akbi - 31-10-2007, 14:03

Polecam CNF w Gdańsku w Osowej
Wymiana łożysk przednich - 80zł/szt + geometria 120zł.
Z tego co zauważyłem, to stosunkowo często można tam zauważyć Galanty EA ... więc przypuszczam, że doświadczenie mają ... co mogłem się przekonać na wymianie moich łożysk. W innym warsztacie podczas wymiany wymiękli i oddali mi auto, a i Krzyżak bez odpowiednich narzędzi niestety poległ w tym temacie :D
...a w CNFie mają nawet klocki hamulcowe do mojego rekinka na stanie

Anonymous - 31-10-2007, 22:09

Byłem dzisiaj w Margo (Nad Jarem 8) i muszę powiedzieć, że jestem bardzo miło zaskoczony fachową i profesjonalną obsługą. Wymieniałem czujnik temperatury silnika (koszt 368 zł), nie byłem niestety umówiony na jego wymianę, ale kazali mi podjechać koło 16 (czyli za ok. 2h) i udało im się wcisnąć autko do wymiany. Robocizna kosztowała mnie 60 zł (wiem, że nie ma przy tym dużo roboty, ale jak na serwis to i tak tanio). Poza tym dolali mi trochę oleju do automatcznej skrzyni biegów, bo mówiłem, że wkrótce chciałbym wymienić w niej olej (co więcej bez żadnej dopłaty). I za dwa tygodnie jestem umówiony na tą wymianę (bo niestety muszę czekać na uszczelniacz skrzyni biegów) gdyż jak sam zauważyłem, coś tam się powoli sączy spod skrzyni i w Margo stwierdzili, że to to i nie ma sensu bym w przyszłym tygodniu wymieniał olej, a potem jechał drugi raz na samo uszczelnienie, bo zawsze coś przyoszczędzę na robociźnie. Osobiście polecam serwisowanie Mitsu w MARGO.

Ps. Fajnie, że mają też poczekalnie gdzie można sobie wypić kawkę, poczytać gazetę, czy też wyciągnąć laptopa i spokojnie zająć sobie czas :)

Ps2. Odnośnie mojego zapytania ich o filtr do INVECSa II powiedzieli, że jakościowo filtr Hyundaia jest tak samo dobry i również pasuje a kosztuje 60 zł zamiast 180 zł za filtr Mitsu.

Hornet - 13-11-2007, 17:50

A zna ktoś może
Stacja Obslugi Samochodow Japonskich
Gdansk - Wrzeszcz
ul. Schuberta 2A

We wcześniejszych postach pojawiło się Schuberta 36, to to samo może ??

akbi - 13-11-2007, 18:33

Hornet napisał/a:
A zna ktoś może
Stacja Obslugi Samochodow Japonskich
Gdansk - Wrzeszcz
ul. Schuberta 2A

We wcześniejszych postach pojawiło się Schuberta 36, to to samo może ??

To sa dwa rozne warsztaty. O tym spod 2a chyba Sruba cos pisal

futro68 - 13-11-2007, 18:56
Temat postu: oszusci!
koledzy uważajcie na warsztat MM Service na ul. Piekarniczej w Gdańsku numeru nie pamiętam ale to chyba jedyny zakład na tej ulicy (kawałek za serwisem opon Kiernozka). Pojechałem tam na wymianę oleju, zimno już i nie chciałem się babrać w kanale.
Pytam kierownika czy wlaściciela o wycenę usługi przed - i on podaje mi kwotę ,a że była dogodna to zamówiłem od razu filtr powietrza i upewniłem że mówimy o kwocie brutto. Po czym się okazało, że koleś chce mnie skasowac o 70 zeta więcej - pytam skąd różnica a on że go obrażam takim pytaniem, że on do mnie po ludzku a ja mu zarzucam, że go oszukuję, ale nadal nie wiedziałem dlaczego z 200 wyszło mu 270 w końcu koleś stwierdził że skalkulował półsystetyk a wlał systetyk (bo miał być syntetyk). No i stwierdził że skoro sie pomylił to muszę dopłacić bo wtedy nie zarobi na usłudze a jak mi się nie podoba to on zlewa ten olej i sie żegnamy. Szkoda gadać facet jest bezwstydną świnią bez honoru i robi ludzi w balona.
zdecydowanie odradzam!

Hornet - 13-11-2007, 20:16

akbi napisał/a:
To sa dwa rozne warsztaty. O tym spod 2a chyba Sruba cos pisal

Sruba pisał o Kralechu

Sruba napisał/a:
mozesz pojechac np. do Kralecha na Schuberta na Suchaninie, nie wiem ile Cie skasuja.
ostatnio tam cos Krzyzak u nich robil, uderz do niego (byl zadowolony z wykonania, z ceny srednio).

a ten znajduje się na Schuberta 94. Znaczy są już najmniej 3 na tej ulicy.