Zachodniopomorskie - Zachodniopomorskie OT II
Seichan - 26-05-2012, 09:06
Dzień dobry
volve - 26-05-2012, 09:28
Cześć Reniu
AAlaan - 26-05-2012, 12:31
Weekendowe czuwaj
Olek - 26-05-2012, 23:13
A zakupy na jutro zrobione? Jutro w końcu sklepy pozamykane
Galancior94 - 26-05-2012, 23:26
olekolek21, Pierwsze słyszę, co to za święto, że pozamykane ?
xylen - 26-05-2012, 23:53
Galancior94 napisał/a: | olekolek21, Pierwsze słyszę, co to za święto, że pozamykane ? |
Zielone świątki....Miłego weekendu!
volve - 27-05-2012, 07:44
olekolek21 napisał/a: | A zakupy na jutro zrobione? Jutro w końcu sklepy pozamykane |
Super I po jakiego to święto :/ Człowiek nawet nie wie, że takie coś istnieje, miałem dzisiaj do sklepu skoczyć, a tu dupa :/ Zostają tylko osiedlowe, żabki itp. Już mi skopali humor od rana :/
Yoshiko - 27-05-2012, 09:40
Dzien dobry Misiaki
ja naszczescie zrobilam zakupy wczoraj po grillu
r@f@l - 27-05-2012, 11:07
witajcie
i po jaką... to święto... księża za mało na tace dostają??
stary alfer - 27-05-2012, 11:17
r@f@l napisał/a: | i po jaką... to święto... księża za mało na tace dostają?? |
r@f@l, Zielone świątki nie zostały wymyślone w tym roku.
Widzę, że grzejecie się, że sklepy są zamknięte.
A ja powiem tak: bardzo dobrze
Ludzie, którzy pracują w hipermarketach będą mieli niedzielę dla siebie.
Jutro sklepy znowu będą otwarte. A jak zabraknie soli w domu to pójdziecie do
warzywniaka pod domem gdzie przywita Was sam właściciel
Zastanówcie się czy warto się z tego powodu denerwować
r@f@l - 27-05-2012, 11:34
ok. nie od dzisiaj jest to święto ale dopiero od pięciu lat jest to dzień wolny od pracy...
volve - 27-05-2012, 11:47
stary alfer napisał/a: | r@f@l, Zielone świątki nie zostały wymyślone w tym roku. |
Tak, tylko jest to święto ruchome. Dodatkowo jest to niedziela, więc w kalendarzu i tak jest zaznaczona na czerwono :/
stary alfer napisał/a: | Widzę, że grzejecie się, że sklepy są zamknięte. |
Tak, bo nie mam nic w lodówce na obiad. Nie przewidziałem, że jakieś święto w niedzielę będzie :/ A Yoshi oczywiście wiedziała i nie ostrzegła wczoraj
stary alfer napisał/a: | Ludzie, którzy pracują w hipermarketach będą mieli niedzielę dla siebie. |
Wiesz, na początku studiów pracowałem w hipermarkecie. W weekendy wtedy duża część obsady to był młode osoba jak ja, studiujące. W tygodniu człowiek miał zajęcia i nie mógł aż tyle czasu poświęcić na prace, nadrabiało właśnie się w sobotę i niedzielę.
Także wolna niedziela to nie dla wszystkich pracujących w hipermarketach jest zbawieniem...
stary alfer napisał/a: | warzywniaka pod domem gdzie przywita Was sam właściciel |
Z tego co pamiętam, to także osoby pracujące na umowę-zlecenie mogą w niedzielę pracować
stary alfer - 27-05-2012, 11:49
r@f@l napisał/a: | ok. nie od dzisiaj jest to święto ale dopiero od pięciu lat jest to dzień wolny od pracy... |
A co wspólnego mają z tym księża, których wywołałeś?
Myślisz, że ludzie zmienią w tym dniu świątynię zakupów i pójdą do księdza położyć mu na tacę tyle ile mieli wydać w sklepie?
Kto nie chodzi ten chodzić nie będzie. Na mnie np. ksiądz nie zarobi. Zakładam, że na Tobie również.
A jeden dzień przerwy w zakupach zrobi nam wszystkim dobrze
Bizi78 - 27-05-2012, 12:02
Cytat: | A jeden dzień przerwy w zakupach zrobi nam wszystkim dobrze |
Tak, a za 9 miesięcy będzie wyż demograficzny .
volve - 27-05-2012, 12:08
Bizi78 napisał/a: | Tak, a za 9 miesięcy będzie wyż demograficzny |
Jakby zamknięcie sklepów było lekarstwem na starzenie się społeczeństwa, to rządzący co drugi dzień zrobiliby wolnym od zakupów
|
|
|