Komputery, RTV, AGD, Komorki - Co sądzicie o tym telewizorku :):)
Anonymous - 17-03-2008, 17:25
Akbi jak widać jesteś wybitnym specjalistą z branży CE, zamiast śmiać się z kolegi wyjaśnij mu różnice pomiędzy modelami.
akbi - 17-03-2008, 17:50
Bastek77, napisz mi prosze, gdzie sie smialem z Turka??
Anonymous - 17-03-2008, 19:00
Akbi jak widać polemika z Tobą nie ma najmniejszego sensu, powiem tylko, że jestem zaskoczony tak agresywną postawą z Twojej strony
akbi - 17-03-2008, 19:10
Bastek77, odpowiedz poszla na PW
Anonymous - 17-03-2008, 19:22
Wracając do tematu różnicy pomiędzy py70 a py700, oprócz różnicy w cenie, na korzyść py700 przemawia zdecydowanie lepszy system dzwięku, głośniki wykonane są z drewna bambusowego, przez co dzwięk jest naprawdę klasowy jak na tv, pamiętaj także, że py700 ma filtr grzebieniowy dla palu i ntsc, a nie tylko jak w przypadku py70 dla ntsc, który tak naprawdę interesował by nas Stanach Zjednoczonych. Py700 ma także 1 wejście hdmi więcej, oraz wejście na karty SD. Wybór nalezy do Ciebie, jednak pamiętaj, że tv Full HD potrzebują odpowiedni sygnał, aby wykorzystać parametry jakościowe obrazu.
akbi - 18-03-2008, 08:56
Bastek77 napisał/a: | zamiast śmiać się z kolegi wyjaśnij mu różnice pomiędzy modelami. |
turek61, mam nadzieję, że nie odebrałeś mojego postu w ten sposób, jeśli tak to przepraszam ... ikonka z uśmiechem dotyczyła się zwiększonego parametru pamięci stron telegazety z 1500 (model 70) do 2000 (model 700) . wg mnie wartości zupełnie nie wykorzystane...stąd ten uśmieszek.
Co do pozostałego opisu Panasoniców w poście Bastek77, to sprostowałbym tutaj kilka rzeczy:
Bastek77 napisał/a: | Py700 ma także 1 wejście hdmi więcej, oraz wejście na karty SD |
poza HDMI, ma jeszcze więcej o 1 złącze euro, wyjście PC, cyfrowe wyjście audio ... nie pisałem o tym, gdyż sądziłem, że jeśli to by miało dla Ciebie szczególne znaczenie, to byś zaczął poszukiwania właśnie od tych parametrów.
Co do gniazda na karty pamięci SD, to posiadają je oba TV.
Co do dźwięku jest tak jak pisze Bastek77, w PY700 jest lepszy ... ale to chciałeś pominąć, gdyż zamierzasz kupić "kino domowe"
Anonymous - 18-03-2008, 09:19
Po tych dywagacjach, uważam, że Turek powinien kupić PDP-428XD Pioneera, jest niewiele droższy, a klasą przewyższa Panasonica ze dwa razy. Pioneer w tv plasmowych jest num. 1
zaś ich produkty są wzorcowymi dla większości firm na świecie.
Myślę, że dobra cena jaką byś uzyskał to około 7499,-detal na necie może być taniej, pozdr.
turek61 - 18-03-2008, 19:36
akbi napisał/a: | turek61, mam nadzieję, że nie odebrałeś mojego postu w ten sposób, jeśli tak to przepraszam .. |
nawet przez myśl mi nie przeszło, że jest tam gdzieś ukryta drwina.Niepotrzebny zgrzyt.
Dzięki Wam koledzy za pomoc: akbi, i Bastek77,
Co do zmiany wyboru plazmy to juz po ptakach bo w czwartek PY70P zawita w moich progach za cenę może nie najniższA9 w sieci 4600 + 100 przesyłka) ale kupiony na miejscu za 4900.
Bastek77, 7500 to juz za dużo ...W to miejsce sprawie sobie dobre kino.
P.S.
Dlaczego w niektórych sklepach występuje PY70PA czy jest jakiś PA ? Na stronie Panasonica jest tylko 70P ?
Marcino - 18-03-2008, 21:01
a co powiecie na Samsunga LE37R82B lub model R81B....? KOsztuje on około 3 tyś i tyle mam zamiar wydać.
Anonymous - 18-03-2008, 22:58
Marcino, bardzo dobry model, ja handluję modelem R83, jeden z najlepiej sprzedających się tv
z tej przekątnej, do tego naprawdę dobre parametry , świetny kontrast i kolor biały i czarny:)
[ Dodano: 18-03-2008, 23:00 ]
ps, Turek , końcówka A oznacza przeznaczenie produktu, czyli rynek, na który ma trafić:)
turek61 - 19-03-2008, 08:50
Bastek77 napisał/a: | ps, Turek , końcówka A oznacza przeznaczenie produktu, czyli rynek, na który ma trafić:) |
no a czy w zw. z tym sa jakieś różnice ?
akbi - 19-03-2008, 10:12
turek61 napisał/a: | no a czy w zw. z tym sa jakieś różnice ? |
tak, gdybyś kupił TV z przeznaczeniem NIE na rynek polski, to np nie miałbyś menu w j. polskim ... system obrazu też mógłby być nie do końca zgodny ... inny zakres częstotliwości .
Nie sądzę abyś jednak dostał gdzieś w Polsce w normalnym sklepie TV Panasonica nie przeznaczony na polski rynek, ale może faktycznie lepiej się upewnić, gdyż teraz gro firemek ściąga towar do Polski na własną rękę.
macia - 19-03-2008, 10:47
A ja mam w domu taki telewizor i też mi wystarcza
http://www.allegro.pl/ite..._kv_m2180d.html
Anonymous - 19-03-2008, 17:47
HANNSwood a ja taki i kilka innych w następnych pokojach
turek61 - 21-03-2008, 15:45
Cytat: | Co do zmiany wyboru plazmy to juz po ptakach bo w czwartek PY70P zawita w moich progach |
Wczoraj przywieźli i po godz.22 jak wróciłem z pracy zobaczyłem karton OLBRZYMI.
Na kartonie napis PY70PA i tak jak w sieci nie znalazłem o co biega z tym A tak i w instrukcji (świetnie napisana, dziecko by sobie poradziło z ustawieniami), która dotyczy modeli 42PY70PA, 42PY70P, 50PY70P też nie ma nic o różnicach.Telewizor wyprodukowany w Czechach.
Pierwsze wrażenie wizualne b. korzystne.Bardzo ładne wykonanie oraz świetny pilot.
Jakość odbioru zależnie od sygnału.Na razie mam jeszcze telewizje osiedlową wiec sygnał kiepski ale i tak niektóre stacje np. Polsat Sport, Discovery i inne super.
To na co liczyłem czyli aby podczas meczów czy to p. nożnej czy siatkowej nie było smużenia potwierdziło się. Jest OK.
Po wrzuceniu płyty w odtwarzacz DVD jakość zaje..ista.W zw. z tym czekam aż firma ESPOL podłączy w moim bloku swoja TV w HD.To sie będzie działo....
Wcześniej gdzieś wyczytałem(choć nie zależało mi na tym) że plazmy tej nie mozna powiesić na ścianie.Można w instrukcji jest nawet to opisane tylko ze uchwyt prosty kosztuje najmniej w sieci ok. 500 zł. a kątowy min. 1400 zł.
To by było na razie tyle... może po jakimś czasie napiszę więcej uwag.
P.S.
Fajny test..Porównywano tę plazmę za 4600 z Pionierem za 7600
Cytat: | Panasonic TH-42PY70 Pierwsza na rynku 42-calowa plazma Full HD jest strzałem w dziesiątkę. Świetne kolory, bez potrzeby skompaktowanej kalibracji. PDP 1920x1080 (2) / – 12/07 |
http://images.google.pl/i...6sa%3DN[/quote]
|
|
|