To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Nowy VR-4 czaaarny :)

Tomek - 06-11-2012, 20:25

coś nie widzę, żeby Ci policzyli nową końcówkę wydechu
to jest te 200 zł?

robertdg - 06-11-2012, 20:29

A lakier na aucie to napewno 2 warstwowy uni :?:
Najlepiej wklej tu całego PDF-a bo nie ma strony informacyjnej i kodowej, musisz mieć pewność czy do opcji naprawy tylnej ściany zostałą zadana jej konserwacja

wookash83 - 06-11-2012, 20:36

coś ten kosztorys chyba nie pełny bo nie mam wszystkich informacji..coś nie mogę tego pdfu wkleić..jako obraz??
robertdg - 06-11-2012, 20:48

Już na pierwszy rzut oka robiący wycene nie odniósł się do stanu faktycznego, czyli Mitsubishi Galant VR-4 o mocy jakiś 205kW, kody wyposażenia błędne z automatu, tak jak wspomniałem, przyznana naprawa ściany grodziowej, a nie przyznana jej konserwacja - kosztorys na szybko przy kawusi.
wookash83 - 06-11-2012, 20:50

wookash83 - 06-11-2012, 20:53

wookash83 - 06-11-2012, 20:56

Tomek - 06-11-2012, 21:02

Cytat:

Już na pierwszy rzut oka robiący wycene nie odniósł się do stanu faktycznego, czyli Mitsubishi Galant VR-4 o mocy jakiś 205kW,

a zastanów się dobrze dlaczego

wookash83 - 06-11-2012, 21:06

"przyznana naprawa ściany grodziowej, a nie przyznana jej konserwacja - kosztorys na szybko przy kawusi"
po VIN wyjdzie mu Avance więc tego nie przeskoczę..mam długi VIN ale jak ktoś mi już wjechał w tył to chcę mieć rzetelną wycenę a nie z omijaniem prac i cięciem kosztów..
czyli konserwa nie uwzględniona..coś jeszcze Ci się rzuciło w oczy?? w sumie koleś faktycznie bardzo szybko im to przesłał..

robertdg - 06-11-2012, 21:11

wookash83, rzecz w wycenie polega na tym, że jaką wersje wyposażenia posiadasz oraz wiele innych zmiennych z opcji wyposażenia stanowi o kwocie odszkodowania, stan faktyczny auta ma tu kolosalne znaczenia, gdyż nakładka do tłumika VR-4 to całkiem co innego niż nakładka do Galanta Avance (różne średnice mocowań), ponadto zakładam, że sam wylot rury także został zakrzywiony, więc sama wartość tłumika tez kolosalnie zmienia postać rzeczy, chcesz rzetelnej wyceny to oprzyj ją na faktycznym stanie auta a nie na tym co jest w papierach - kazdy rzeczoznawca Ci to powie.
wookash83 - 06-11-2012, 21:25

sama nakładka Ralliart ucierpiała widać na zdjęciu właśnie tego się w sumie spodziewałem tak jak tomek84 pisał 200zł to pewnie cena za zwykłą nakładkę plus minus za eksploatacyjny element..

deejay - 06-11-2012, 22:36

Sama RG w najniższej stawce czyli 50 zł , min powinno byc 80 zł , bo u nas w serwisie to z miejsca jest 120 zł
wookash83 - 06-11-2012, 22:50

czyli na 100% mam już dwa punkty do podważenia:
- RG nierynkowe,
- nie do końca szczegółowy opis jak praca naprawcza powinna wyglądać (pominięcie konserwacji ściany)

inq - 07-11-2012, 01:10

Jak z OC to możesz (teoretycznie z AC też) sam sobie wybrać warsztat. Oczywiście z tych, które mają podpisaną umowę z TU. Jeśli nie zależy Ci na tym żeby przytulić coś dla siebie z tego to daruj sobie walkę o większą gotówke bo może się to skończyć za x czasu. Mi zeszło 7 miesięcy. Jeśli chcesz zarobić to straszenie ich serwisem nic Ci nie da bo będą Cię odsyłać w nieskończoność. Najlepiej jak byś miał decyzję uznania szkody i z tym idziesz do serwisu i robisz bezgotówkowo i to później sobie serwis walczy z TU o kasę.

Nie zauważyłem ostatniej strony :oops:
Jak będziesz liczyć, że tłumki taki, sposób konserwacji taki to w rok się nie wyrobisz. Pierwsze co byś musiał zrobić to podjechać do ASO najlepiej i zrobić wycenę naprawy, później rzeczoznawca i to im wysłać. Samo odwołanie to strata czasu bo bez innej wyceny nic nie zrobisz. Jak od razu wytoczysz konkretne argumenty to ominiesz jakieś 2-3 pisma z ich strony. Ja osobiście jednak radzę Ci rób bezgotówkę i dogadaj się w warsztacie na jakąś polerkę gratis i będziesz zadowolony.

PS. Ubezpieczanie w directach tak się właśnie kończy, wycena z maszyny, płacz i zgrzytanie zębami.

Na stronie Libery Direct napisał/a:
8. Z jakimi warsztatami Liberty Direct ma podpisane umowy dotyczące napraw bezgotówkowych?
Jeśli Klient preferuje bezgotówkowy sposób rozliczenia szkody, może wybrać dowolny warsztat, oddać samochód do naprawy i podpisać stosowne upoważnienia. W takiej sytuacji Liberty Direct ureguluje należność bezpośrednio z danym serwisem (bez angażowania Poszkodowanego).

Zrób sobie Print Screena i jedź do ASO :twisted:

Pamiętaj, że na czas naprawy jeśli serwis nie daje auta zastępczego to możesz sobie wziąć z wypożyczalni na koszt TU, ale lepiej poszukać serwis gdzie dają zastępczka.

robertdg - 07-11-2012, 08:26

deejay napisał/a:
Sama RG w najniższej stawce czyli 50 zł , min powinno byc 80 zł , bo u nas w serwisie to z miejsca jest 120 zł
Jak wziął z wpłata na konto własne to niestety proceder normalka.

Zapytam raz jeszcze bo na początku chyba do końca nie dotarło, czy lakier to faktycznie 2 warstwowy akryl, czy metalic, bo sprawdzając VIN wychodzi mi T07B a to jest Chagall blue, metallic, zatem cały kosztorys jest za przeproszeniem tyle wart co sraj taśma, ten co robił oględziny to oczy chyba miał na wysokości moszny