Nasze Miśki - CA4A Błękitne Malibu
sveno - 31-01-2013, 13:13
tomek84 napisał/a: | z pewnych "małych" względów musieliśmy to przesunąć na luty |
no nie mów, że Ewelina jest w ciąży?
Tomek - 31-01-2013, 13:18
sveno napisał/a: | tomek84 napisał/a: | z pewnych "małych" względów musieliśmy to przesunąć na luty |
no nie mów, że Ewelina jest w ciąży? |
w odpowiedzi przypomniała mi się taka wypowiedź (nieżyjące już niestety Andrzeja Lepper):
http://www.youtube.com/watch?v=JQsCeTgUbLg
nie dociekam, czy Ty sveno się urodziłeś inteligentny, czy tej inteligencji się uczyłeś, ale szybko zgadłeś
Marcin-Krak - 31-01-2013, 13:26
Może miejsce nieodpowiednie do końca - ale gratuluję
Nie miałem jednak odwagi zadać tego pytania co sveno,
Toś Panie kupił zły samochód - bo fotelik w 3 drzwiowym, to tak średnio
Tomek - 31-01-2013, 13:29
Marcin-Krak napisał/a: |
Toś Panie kupił zły samochód - bo fotelik w 3 drzwiowym, to tak średnio |
wiem
ale w Colcie fotelik będzie gościł rzadko
Cytat: |
Może miejsce nieodpowiednie do końca - ale gratuluję |
a, dziękujemy
sveno - 31-01-2013, 13:36
tomek84 napisał/a: | ale szybko zgadłeś | no to gratulacje!!!!
A pamiętam, że nie dalej jak rok temu mówiłeś, że długo nie zostaniesz ojcem
Panie teraz to szukaj jakiegoś kombiaka w tiptoniku jak kiedyś planowałeś
Marcin-Krak napisał/a: | Nie miałem jednak odwagi zadać tego pytania co sveno,
| taaaa bo Tomek by Cię zabił jakbyś nie zgadł
Tomek - 31-01-2013, 13:41
sveno napisał/a: | :) no to gratulacje!!!! |
a, dziękuję!
sveno napisał/a: |
A pamiętam, że nie dalej jak rok temu mówiłeś, że długo nie zostaniesz ojcem |
rok, to długo
sveno napisał/a: |
Panie teraz to szukaj jakiegoś kombiaka w tiptoniku jak kiedyś planowałeś |
szkoda mi czarnego Avance
EA5W na tiptronicu już nawet z mojego podpisu wyleciało
poza tym ja w planach mam Acure TL, ale to jeszcze nie dziś
jednak co sedan to sedan
Poza tym ogólnie rzecz biorąc docelowo Ewelina powinna odzyskać służbowe kombi za jakieś 1-1,5 roku, które notabene w środę jej jedna pani skasowała
Tomek - 31-01-2013, 22:19
a tak w ogóle to w Galancie mam problem z lampami, a że dzisiaj wracałem w pracy po ciemku, to wolałem nie ryzykować i wziąłem do pracy Colta
sprzęgło - tragedia, już ledwo jedzie, byle jeszcze do środy dojechał i się nigdzie nie rozkraczył
mam już chyba wszystko co potrzebuje, jeszcze tylko czekam na przesyłkę od Malika ze sworzniami i filtrem powietrza
w sobotę muszę podziałać przy tych lampach w EA
tresorex - 31-01-2013, 23:04
A właśnie... skoro posiadasz CA i EA zauważyłeś może, że oba auta w środku na szerokość są identyczne? A z zewnątrz z przodu różnica szerokości to ok 4cm - wystające w EA krawędzie błotników
Tomek - 31-01-2013, 23:09
Cytat: |
A właśnie... skoro posiadasz CA i EA zauważyłeś może, że oba auta w środku na szerokość są identyczne? A z zewnątrz z przodu różnica szerokości to ok 4cm - wystające w EA krawędzie błotników |
nie wiem
zauważyłem jedynie, że w CA jest jakby więcej miejsca w środku (jest więcej pustej przestrzeni, EA jest bardziej napakowany) i chyba fotel można odsunąć dalej niż w EA
i bardzo mnie denerwuje w CA brak podłokietnika na dobrej wysokości, przyzwyczaiłem się do tego w EA
jak jadę CA i chcę dać ręce odpocząć, to opieram łokieć o fotel pasażera
tresorex - 31-01-2013, 23:23
tomek84 napisał/a: | nie wiem |
Mierzyłem raz i są niemal identyczne (szerokość deski od drzwi do drzwi).
tomek84 napisał/a: | i bardzo mnie denerwuje w CA brak podłokietnika na dobrej wysokości, przyzwyczaiłem się do tego w EA
jak jadę CA i chcę dać ręce odpocząć, to opieram łokieć o fotel pasażera |
To prawda, w CA podłokietnik to nie podłokietnik a schowek na cd (w wersjach przedliftowych, bo jest głębszy)
wojzi - 01-02-2013, 03:34
Tomek gratuluję!
Nie słuchaj "złych ludzi" co mówią o kombi - ja mam liftbacka i sie mieścimy wszyscy.
Marcin-Krak - 01-02-2013, 07:59
tomek84 napisał/a: | mam już chyba wszystko co potrzebuje, jeszcze tylko czekam na przesyłkę od Malika ze sworzniami i filtrem powietrza |
Tak z ciekawości sprzęgło też?
Czy jednak zdajesz się na Leszka.
wojzi napisał/a: | Nie słuchaj "złych ludzi" co mówią o kombi - ja mam liftbacka i sie mieścimy wszyscy. |
Mimo wszystko masz klapę prawie jak w htb. W sedanie trochę jest inaczej i trudniej
Hugo - 01-02-2013, 08:05
tomek84 napisał/a: | zauważyłem jedynie, że w CA jest jakby więcej miejsca w środku (jest więcej pustej przestrzeni, EA jest bardziej napakowany) | To niemożliwe, zapewne odnosisz takie wrażenie z powodu większych powierzchni szyb w CA0 itp.
Tomek - 01-02-2013, 08:17
Tak z ciekawości sprzęgło też?
Czy jednak zdajesz się na Leszka. |
sprzęgło już leży u Leszka (Aisin)
miałem co prawda to samo taniej o jakieś 50 zł na allegro, ale wziąłem od Leszka
Mimo wszystko masz klapę prawie jak w htb. W sedanie trochę jest inaczej i trudniej |
skoro jechałem na wakacje i 2 rowery (dla dorosłych) się zmieściły, to i 1 wózek wejdzie
Hugo napisał/a: | To niemożliwe, zapewne odnosisz takie wrażenie z powodu większych powierzchni szyb w CA0 itp. |
wiesz, ja mierzyć centymetrem nie będę (chociaż, jak mnie najdzie to może)
piszę co obserwuje
rozumiem, że miałeś CA i masz EA
ja mam 2 na raz i takie są moje prywatne odczucia, że jakby był większy, w CJ też się tak czułem
tresorex - 01-02-2013, 10:51
CA mam nadal (od listopada 2005 roku). Ale że kupiłem EA to CA oddałem młodszemu bratu aż kupi sobie coś swojego. Czasami sobie nim jeżdżę... jest takim moim prywatnym pożyczakiem
|
|
|