To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Problemy z kluczykiem - wymiana baterii, programowanie.

Adekkeda2 - 22-02-2017, 14:12

Ja mam sportsback bez zamka w klapie... szybe wybijać troche ciezko bo to nie maly koszt mysle...
A otwieral juz ktos klape awaryjnie? Da rade jakos podejsc od spodu?

lurek - 22-02-2017, 14:24

Koleżanka kiedyś zatrzasnęła kluczyki wewnątrz samochodu, zadzwoniła po assistance, podjechał gość przypatrzył się problemowi i kazał jej się na chwile odwrócić ;) jak spojrzała ponownie na samochód, drzwi stały otworem ;)

(Ps. mam sedana, nie mam zamka w klapie)

brylekVFR - 22-02-2017, 14:52

Będę kolejnym który Ci napisze. Zdejmij boczek i sprawdź mechanizm, tam problem. Miedzy wkładką a mechanizmem zamka jest ciegno, pewnie spadło, rozlaczylo się, czy coś innego. Ale z tym masz pewnie problem.
Adekkeda2 - 22-02-2017, 17:20

Ok. Dam koledze ktory jest mechanikiem i niech sie bawi z tym. Mam nadzieje ze nie bedzie tam zadnej powazniejszej usterki :wink:
grzesiopol - 22-02-2017, 22:50

Adekkeda2 napisał/a:
Ja mam sportsback bez zamka w klapie
a i tu was zaskoczę wg. ASA w niektórych sportbackach był zamek 6370B327. Osobiście nie widziałem.
Adekkeda2 napisał/a:
szybe wybijać troche ciezko bo to nie maly koszt mysle
koszt około 100 zł. za trójkąt. No i chwilę zabawy z wymianą.
lurek napisał/a:
mam sedana, nie mam zamka w klapie
zgadza się nie we wszystkich był.
Niestety są metody na otworzenie samochodu ale nie będę tutaj pisał instrukcji dla złodzei ale oni i tak wiedzą jak. :mrgreen:

mauzer - 11-03-2017, 13:24
Temat postu: Nie mozna otworzyć samochodu kluczykiem
Witam,
Mam pewien problem ostatnio zauważyłem ze nie mogę otworzyć samochodu z kluczyka. kluczyk normalnie wchodzi przekręca się w obie strony ale nic się nie dzieje. Z pilota normalnie samochód się zamyka i otwiera, w środku przyciskami tez się normalnie zamykają drzwi tylko ten kluczyk w drzwiach nie reaguje w ogóle.

Ktoś ma jakiś pomysł co to może być?

tyku - 11-03-2017, 13:43

Spadło cięgno. Trzeba rozebrać tapicerkę drzwi i zobaczyć. :roll:
brylekVFR - 11-03-2017, 14:50

Ewentualnie wyjmując klamkę może coś się zdziała.
tokyo - 12-03-2017, 09:30

Czy chodzi oto :
- ze nie chodzi otwarcie zamka ( rozwiazanie jw u kolegow)
- ze nie chodzi sterowanie centralnym zamkiem z kluczyka w drzwiacha (jest to nie podpiete ,ale jest to w ver japonskiej/angielskiej auita)

mauzer - 20-03-2017, 16:36

dzięki Panowie za pomoc oczywiście mieliście racje i spadło cięgno. wsadziłem z powrotem i działa normalnie, tyle że to wszystko strasznie luźne mi się wydaje aż się zastanawiam czy czymś nie podkleić tego żeby nie wypadało
Golotheman - 21-03-2017, 06:42

"co kropelka sklei sklei, żadna siła nie rozklei" 8)
Marcin8603 - 05-08-2017, 13:21
Temat postu: Alarm ! Pomocy !
Witajcie,

Mam problem. Rozładowały mi się baterie w kluczyku, wymieniłem je jednak rozkodował się pilot. Otworzyłem kluczykiem drzwi, zawył alarm wyłączyłem go małym kluczykiem ale odcięło zapłon no i teraz nie mogę skonfigurował pilota... co zrobić ? miał ktoś taki problem ? Może jakiś fachowiec do Polecenia z Krakowa ??

Venom86 - 06-08-2017, 18:53

eeee, nie bardzo wierzę, żeby się rozkodował (sam już 2 razy baterie zmieniałem i jak nie cały kluczyk na scyzoryk ). A jak wymieniałeś baterie to nie wypadł ci magnes immobilizera ? to by tez świadczyło czemu po przekręceniu kluczyka odcięło ci zapłon.

Na zdjęciu zaznaczyłem gdzie przysłowiowa "Pestka" immobilizera powinna by: