To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Granat z beżem w wydaniu V6

Fragu - 06-04-2014, 13:21

Świetna trasa, genialne filmiki - uwielbiam takie - no i plus za podklad muzyczny, szczegolnie drugiego filmiku :twisted:
fj_mike - 06-04-2014, 14:02

Jakie odczucia po takiej trasie, takim autem?
Bartekkita - 06-04-2014, 23:50

robertdg napisał/a:
Ma sie rozumieć, że wyjazd nalezy do udanych, bo zdjęcia ciekawe ;-)

Kurcze, ustrzeliłeś sedno. Zazwyczaj jestem powściągliwy w opiniach, ale w tym wypadku mi chyba nie wychodzi :P Także przyznaje było super!

Fragu czyli jednak godziny wrzucania 1,3 gb na YT nie poszły na marne komuś się spodobało :D ekstra ;)

fj_mike napisał/a:
Jakie odczucia po takiej trasie, takim autem?

Nie wiem co masz na myśli mówiąc takim autem? Dla jednych to stary złom, który dziwnym trafem wywinął się przed prasą. Dla innych luksusowe auto(skóra i drewno :P ), jeszcze inni rozpatrują to w kategoriach duże/małe itd.

Ja lubię swój wymarzony pierwszy własny samochód i kocham go całym sercem mimo, że powoli nazywam go weteranem i w sumie dzięki temu jestem z niego jeszcze bardziej dumny, że dał rade! A tak praktycznie, to trochę czytam forum i przypadków, że Galant stanął jest b.mało więc póki co zapewnia mi niezły komfort psychiczny, że dojadę. Przed wyjazdem wymieniłem uszczelki w drzwiach i mimo deszczu nawet powyżej 180 da się słuchać radia i rozmawiać :shock: i uszy po tych kilkunastu godzinach też były w niezłej kondycji. Na tak długiej trasie przekonałem się bardziej do foteli(zawsze narzekałem na ich marginalne podparcie boczne). Ogólnie nie żałuje, że wybrałem się, aż tak daleko >1700km w jedną stronę na narty. Biorąc pod uwagę fakt, że np do Austrii mogłem mieć dwukrotnie bliżej, a przecież o narty tu chodziło i były najważniejsze. Pewnie dlatego, że jestem przyzwyczajony i uwielbiam podróżować(np. jak miałem roczek rodzice zabrali mnie Polonezem do Grecji. W zasadzie byłem 6 w aucie, jechaliśmy promem przez Włochy, bo była wojna w Jugosławii. Ogólnie za dzieciaka sporo jeździłem).

Jeżeli, ktoś byłby zainteresowany fotorelacją z rejonu narciarskiego jak i Monako, to chętnie udostępnię zdjęcia jako album google. Proszę tylko o taką informacje, inaczej pewnie za szybko nie znajdę motywacji do wrzucenia tego.

Z tego wszystkiego zapomniałem napisać o efektach zmian w Galancie :P Jeżeli chodzi o żarówki Philips Premium, to po ustawieniu świateł na stacji kontroli pojazdów, jest bardzo dobrze. Oświetlają teraz drogę na nieco ponad 50 metrów-sprawdzone na słupkach autostradowych. Byłem też "podregulować" zawór w butli, bo wchodziło tylko 48 litrów. Po tym zabiegu uzyskałem książkową pojemność 54-56 litrów. Mimo wszystko po szybszym fragmencie w Niemczech byłem zmuszony do jazdy na Pb po 381 km, no ale cóż bak benzyny w Galancie też jest trochę za mały jak dla mnie. Natomiast przez Szwajcarię i potem Francję(ograniczenia na autostradach w górskim terenie w czasie deszczu 110), udało mi się zrobić 521,4 km i gaz się jeszcze nie skończył :D Co do wycieraczek Alca to niestety deszcz i niemieckie prędkości je wykończyły. Po 10h zaczęły popiskiwać, teraz już im przeszło, ale każda zostawia dwie średniej wielkości smugi na krańcach. A przez chwilę miał idealnie czystą szybę :?

Matko co za elaborat :oops:

mkm - 07-04-2014, 13:48

Bartekkita napisał/a:
czyli jednak godziny wrzucania 1,3 gb na YT nie poszły na marne komuś się spodobało :D ekstra ;)

Nie poszły :D
Czekamy na kolejne z kolejnych wypraw.

Galancior94 - 07-04-2014, 22:24

Zapodawaj foty ;) Uwielbiam te rejony ;) Filmiki mega jak dla mnie :mrgreen:

Kiedy kolejna podróż ? :D

fj_mike - 07-04-2014, 22:55

Bartekkita napisał/a:
Matko co za elaborat

Oto mi mniej więcej chodziło ;)

Marcino - 08-04-2014, 08:52

wyjazd super.... ale skoro dbasz o galanta to się odpłaca.
Mi tam się podoba jak dbasz o niego, czyścisz, smarujesz, konserwujesz:)

Fragu - 08-04-2014, 10:01

Tak mi się jakoś skojarzyło:

Bartekkita - 10-04-2014, 23:23

Marcino napisał/a:
Mi tam się podoba jak dbasz o niego, czyścisz, smarujesz, konserwujesz:)

Kiedyś to za niskie kanały robili :twisted:

Galancior94 napisał/a:

W takim razie postaram się jutro wrzucić :)

Kolejna podróż mam nadzieje, że w wakacje. Tylko nie mogę się zdecydować gdzie :P

Galancior94 - 10-04-2014, 23:38

Bartekkita napisał/a:
W takim razie postaram się jutro wrzucić :)

Kolejna podróż mam nadzieje, że w wakacje. Tylko nie mogę się zdecydować gdzie :P

Okej ;) Czekam na fotki ;)

Może północ ? :mrgreen:

Owczar - 11-04-2014, 00:46

Fragu napisał/a:
Tak mi się jakoś skojarzyło:

Czyścisz mi monitor :D

Fragu - 11-04-2014, 08:10

:lol:
Bartekkita - 18-04-2014, 00:45

Galancior94 napisał/a:

Przepraszam za takie opoźnienia, ale google zawiesiło mi konto z powodu nazwy, obecnie czekam na rozpatrzenie odwołania.(Co za wstretne wyłudzacze danych)

Galancior94 - 18-04-2014, 11:00

Bartekkita napisał/a:
Galancior94 napisał/a:

Przepraszam za takie opoźnienia, ale google zawiesiło mi konto z powodu nazwy, obecnie czekam na rozpatrzenie odwołania.(Co za wstretne wyłudzacze danych)

Okej ;) Wytrzymam jeszcze kilka dni :mrgreen:

Bartekkita - 24-04-2014, 17:28

Galancior94 napisał/a:
Bartekkita napisał/a:
Galancior94 napisał/a:

Okej ;) Wytrzymam jeszcze kilka dni :mrgreen:

Już powoli tracę cierpliwość. Nie, nie mam zamiaru figurować przy moich zdjęciach z wakacji imieniem nazwiskiem, numerem buta i rozmiarem majtek :finga: Jak ktoś zna inne miejsce, gdzie można spokojnie wrzucić swoje fotki dwa razy do roku, bez limitów, zmniejszania rozdzielczości do tej z Mario, nazwiska rodowego, tak żebym mógł komuś przesłać link, a ta osoba sobie spokojnie obejrzała te kilkadziesiąt zdjęć z podpisem i lokalizacją, to proszę o polecenie.

Jako, że drogi się z co większych kamyków i soli przeczyściły czas na założenie nowej maski :D Tutaj pytanie do was, bo zamierzam ją porządnie zabezpieczyć, to jest wywalić cały ten biały kit dać jakiś podkład epoksydowy i silikon do zgrzewów. No i tu pytanie do was, myślałem o Burnoxie tylko nie wiem czy lepiej kupić wersje w "szparju" czy do nakładania pędzlem? No i czy mogę go stosować również w miejsca gdzie nie ma rdzy? Jeżeli nie to jak w takim razie powinienem to zabezpieczyć? Proszę o w miarę szybko odpowiedź, gdyż chciałbym jutro to wszystko pokupować i brać się do dzieła :!: