Nasze Miśki - Granat z beżem w wydaniu V6
Fragu - 06-04-2014, 13:21
Świetna trasa, genialne filmiki - uwielbiam takie - no i plus za podklad muzyczny, szczegolnie drugiego filmiku
fj_mike - 06-04-2014, 14:02
Jakie odczucia po takiej trasie, takim autem?
Bartekkita - 06-04-2014, 23:50
robertdg napisał/a: | Ma sie rozumieć, że wyjazd nalezy do udanych, bo zdjęcia ciekawe |
Kurcze, ustrzeliłeś sedno. Zazwyczaj jestem powściągliwy w opiniach, ale w tym wypadku mi chyba nie wychodzi Także przyznaje było super!
Fragu czyli jednak godziny wrzucania 1,3 gb na YT nie poszły na marne komuś się spodobało ekstra
fj_mike napisał/a: | Jakie odczucia po takiej trasie, takim autem? |
Nie wiem co masz na myśli mówiąc takim autem? Dla jednych to stary złom, który dziwnym trafem wywinął się przed prasą. Dla innych luksusowe auto(skóra i drewno ), jeszcze inni rozpatrują to w kategoriach duże/małe itd.
Ja lubię swój wymarzony pierwszy własny samochód i kocham go całym sercem mimo, że powoli nazywam go weteranem i w sumie dzięki temu jestem z niego jeszcze bardziej dumny, że dał rade! A tak praktycznie, to trochę czytam forum i przypadków, że Galant stanął jest b.mało więc póki co zapewnia mi niezły komfort psychiczny, że dojadę. Przed wyjazdem wymieniłem uszczelki w drzwiach i mimo deszczu nawet powyżej 180 da się słuchać radia i rozmawiać i uszy po tych kilkunastu godzinach też były w niezłej kondycji. Na tak długiej trasie przekonałem się bardziej do foteli(zawsze narzekałem na ich marginalne podparcie boczne). Ogólnie nie żałuje, że wybrałem się, aż tak daleko >1700km w jedną stronę na narty. Biorąc pod uwagę fakt, że np do Austrii mogłem mieć dwukrotnie bliżej, a przecież o narty tu chodziło i były najważniejsze. Pewnie dlatego, że jestem przyzwyczajony i uwielbiam podróżować(np. jak miałem roczek rodzice zabrali mnie Polonezem do Grecji. W zasadzie byłem 6 w aucie, jechaliśmy promem przez Włochy, bo była wojna w Jugosławii. Ogólnie za dzieciaka sporo jeździłem).
Jeżeli, ktoś byłby zainteresowany fotorelacją z rejonu narciarskiego jak i Monako, to chętnie udostępnię zdjęcia jako album google. Proszę tylko o taką informacje, inaczej pewnie za szybko nie znajdę motywacji do wrzucenia tego.
Z tego wszystkiego zapomniałem napisać o efektach zmian w Galancie Jeżeli chodzi o żarówki Philips Premium, to po ustawieniu świateł na stacji kontroli pojazdów, jest bardzo dobrze. Oświetlają teraz drogę na nieco ponad 50 metrów-sprawdzone na słupkach autostradowych. Byłem też "podregulować" zawór w butli, bo wchodziło tylko 48 litrów. Po tym zabiegu uzyskałem książkową pojemność 54-56 litrów. Mimo wszystko po szybszym fragmencie w Niemczech byłem zmuszony do jazdy na Pb po 381 km, no ale cóż bak benzyny w Galancie też jest trochę za mały jak dla mnie. Natomiast przez Szwajcarię i potem Francję(ograniczenia na autostradach w górskim terenie w czasie deszczu 110), udało mi się zrobić 521,4 km i gaz się jeszcze nie skończył Co do wycieraczek Alca to niestety deszcz i niemieckie prędkości je wykończyły. Po 10h zaczęły popiskiwać, teraz już im przeszło, ale każda zostawia dwie średniej wielkości smugi na krańcach. A przez chwilę miał idealnie czystą szybę
Matko co za elaborat
mkm - 07-04-2014, 13:48
Bartekkita napisał/a: | czyli jednak godziny wrzucania 1,3 gb na YT nie poszły na marne komuś się spodobało ekstra |
Nie poszły
Czekamy na kolejne z kolejnych wypraw.
Galancior94 - 07-04-2014, 22:24
Zapodawaj foty Uwielbiam te rejony Filmiki mega jak dla mnie
Kiedy kolejna podróż ?
fj_mike - 07-04-2014, 22:55
Bartekkita napisał/a: | Matko co za elaborat |
Oto mi mniej więcej chodziło
Marcino - 08-04-2014, 08:52
wyjazd super.... ale skoro dbasz o galanta to się odpłaca.
Mi tam się podoba jak dbasz o niego, czyścisz, smarujesz, konserwujesz:)
Fragu - 08-04-2014, 10:01
Tak mi się jakoś skojarzyło:
Bartekkita - 10-04-2014, 23:23
Marcino napisał/a: | Mi tam się podoba jak dbasz o niego, czyścisz, smarujesz, konserwujesz:)
|
Kiedyś to za niskie kanały robili
Galancior94 napisał/a: | Zapodawaj foty Uwielbiam te rejony Filmiki mega jak dla mnie
Kiedy kolejna podróż ? |
W takim razie postaram się jutro wrzucić
Kolejna podróż mam nadzieje, że w wakacje. Tylko nie mogę się zdecydować gdzie
Galancior94 - 10-04-2014, 23:38
Bartekkita napisał/a: | W takim razie postaram się jutro wrzucić
Kolejna podróż mam nadzieje, że w wakacje. Tylko nie mogę się zdecydować gdzie |
Okej Czekam na fotki
Może północ ?
Owczar - 11-04-2014, 00:46
Fragu napisał/a: | Tak mi się jakoś skojarzyło: |
Czyścisz mi monitor
Fragu - 11-04-2014, 08:10
Bartekkita - 18-04-2014, 00:45
Galancior94 napisał/a: | Zapodawaj foty Uwielbiam te rejony Filmiki mega jak dla mnie
Kiedy kolejna podróż ? |
Przepraszam za takie opoźnienia, ale google zawiesiło mi konto z powodu nazwy, obecnie czekam na rozpatrzenie odwołania.(Co za wstretne wyłudzacze danych)
Galancior94 - 18-04-2014, 11:00
Bartekkita napisał/a: | Galancior94 napisał/a: | Zapodawaj foty Uwielbiam te rejony Filmiki mega jak dla mnie
Kiedy kolejna podróż ? |
Przepraszam za takie opoźnienia, ale google zawiesiło mi konto z powodu nazwy, obecnie czekam na rozpatrzenie odwołania.(Co za wstretne wyłudzacze danych) |
Okej Wytrzymam jeszcze kilka dni
Bartekkita - 24-04-2014, 17:28
Galancior94 napisał/a: | Bartekkita napisał/a: | Galancior94 napisał/a: | Zapodawaj foty Uwielbiam te rejony Filmiki mega jak dla mnie
Kiedy kolejna podróż ? |
Przepraszam za takie opoźnienia, ale google zawiesiło mi konto z powodu nazwy, obecnie czekam na rozpatrzenie odwołania.(Co za wstretne wyłudzacze danych) |
Okej Wytrzymam jeszcze kilka dni |
Już powoli tracę cierpliwość. Nie, nie mam zamiaru figurować przy moich zdjęciach z wakacji imieniem nazwiskiem, numerem buta i rozmiarem majtek Jak ktoś zna inne miejsce, gdzie można spokojnie wrzucić swoje fotki dwa razy do roku, bez limitów, zmniejszania rozdzielczości do tej z Mario, nazwiska rodowego, tak żebym mógł komuś przesłać link, a ta osoba sobie spokojnie obejrzała te kilkadziesiąt zdjęć z podpisem i lokalizacją, to proszę o polecenie.
Jako, że drogi się z co większych kamyków i soli przeczyściły czas na założenie nowej maski Tutaj pytanie do was, bo zamierzam ją porządnie zabezpieczyć, to jest wywalić cały ten biały kit dać jakiś podkład epoksydowy i silikon do zgrzewów. No i tu pytanie do was, myślałem o Burnoxie tylko nie wiem czy lepiej kupić wersje w "szparju" czy do nakładania pędzlem? No i czy mogę go stosować również w miejsca gdzie nie ma rdzy? Jeżeli nie to jak w takim razie powinienem to zabezpieczyć? Proszę o w miarę szybko odpowiedź, gdyż chciałbym jutro to wszystko pokupować i brać się do dzieła
|
|
|