Nasze Miśki - Lancer Evo IV
Zielu - 17-08-2013, 00:50
Ze wszystkim się zgodzę, ale z tym:
Seiji napisał/a: |
wurth też oczywiście fajny ale na równi z novolem
|
nigdy, a wiem co mówię. No, w każdym razie lepsze to niż nic, a aż tak badziewne w sumie nie jest. Przynajmniej Ci zima nie straszna..
robertdg - 17-08-2013, 08:21
Super, tak dalej, ogarniesz konserwę przed zimą i "będziesz Pan zadowolony"
Lampka w bagażniku chyba się nie świeci, bo Ci akumulator wytrabi
tresorex - 17-08-2013, 10:13
A jak się mają tylne podłużnice w EVO? W coltach tej generacji (CJ) ruda podgryza je ze smakiem
Seiji - 17-08-2013, 16:01
tresorex napisał/a: | A jak się mają tylne podłużnice w EVO? W coltach tej generacji (CJ) ruda podgryza je ze smakiem |
w lancerze CK jest dokładnie tak samo, tutaj jest na szczęście zupełnie inna konstrukcja mocowania tylnych wahaczy przy podłużnicach i wydech idzie środkiem pod samochodem a nie przez nadkole jak w lancerze CK. U mnie nawet nalotu na nich nie było
no i już po konserwacji, musiałem jeszcze jej dokupić bo się skończyła
w międzyczasie jak sobie schło postanowiłem zająć się czymś co już wyjąłem
pucu pucu
jak już wyschło to można go było zastosować bez zepsucia efektu
a tak się prezentuje poskładany w tylnych nadkolach
do głowy wpadł już pomysł demontażu tylnych wahaczy i oddania ich do malowania proszkowego, oraz piaskowania amortyzatorów i pomalowania je na zielony teina (na szczęście wszystkie nalepki z nich ocalały)
robertdg - 17-08-2013, 16:07
No to jeszcze profile dobrze zakonserwuj
Seiji - 17-08-2013, 16:14
robertdg napisał/a: | No to jeszcze profile dobrze zakonserwuj |
profile zabezpieczone Novol Gravit 640
Zielu - 17-08-2013, 16:55
Tak patrzę i w sumie jeśli mogę podpowiedzieć-można by łączenia blach pociągnąć masa uszczelniająca (jeśli jej tam nie ma) np. z pędzla i potem wszystko właściwą konserwacją, tzw. masą asfaltową
Dobra robota.
Seiji - 18-08-2013, 16:41
Zielu napisał/a: | Tak patrzę i w sumie jeśli mogę podpowiedzieć-można by łączenia blach pociągnąć masa uszczelniająca (jeśli jej tam nie ma) np. z pędzla i potem wszystko właściwą konserwacją, tzw. masą asfaltową |
myślałem nad tym ale pomysł odpadł bo musiał bym mieć absolutną pewność, że w tych szczelinach nie ma żadnej wilgoci a niestety nie mogę sobie tego zagwarantować, przez co lepszym pomysłem IMHO było pryśnięcie tego konserwacją z pistoletu
w sumie jeszcze ze dwie konserwacje (dwa lata) i będzie od spodu jedna bryła
dzisiaj potworek został zmontowany, wymyty i nawoskowany. Przetarłem plamkę z jakiegoś kwiatka pastą lekko ścierną i chyba całe autko kwalifikuje się na polerowanie ponieważ lakier pod spodem jest śnieżno biały a na zewnątrz lekko żółtawy - trzeba będzie nad tym popracować ale nie teraz jeszcze, zwłaszcza że będę to robił zaś ręcznie ale chyba połączę to czasowo z klejeniem i malowaniem dokładki przedniego zderzaka
a, i trzeba będzie też zmienić felgi, te nie są brzydkie ale jednak 9" to trochę za dużo, trzeba będzie dorwać gdzieś OZ F1 17" z Evo V
Zielu - 19-08-2013, 00:47
Seiji napisał/a: | myślałem nad tym ale pomysł odpadł bo musiał bym mieć absolutną pewność, że w tych szczelinach nie ma żadnej wilgoci |
Cenna uwaga. W takiej sytuacji, delikatnie posuszyć opalarką, albo dla bezpieczeństwa pożyczyć suszarkę do włosów od kobity i można uszczelniać.
Może przesadzam, w sumie i tak jest dobrze zabezpieczone.
Ehh..piękne Evo..felgi bym zostawił, idealnie pasują. Chociaż komfort pewnie nie ten..
zaraz, to przecież Evolution, o jakim komforcie mowa
Mitsubishi mają w sobie to coś
Seiji - 19-08-2013, 10:29
Zielu napisał/a: | Seiji napisał/a: | myślałem nad tym ale pomysł odpadł bo musiał bym mieć absolutną pewność, że w tych szczelinach nie ma żadnej wilgoci |
Cenna uwaga. W takiej sytuacji, delikatnie posuszyć opalarką, albo dla bezpieczeństwa pożyczyć suszarkę do włosów od kobity i można uszczelniać.
Może przesadzam, w sumie i tak jest dobrze zabezpieczone. |
spokojnie, ja generalnie konserwację robię co roku raz przed zimą, tylko ta pierwsza jest zawsze konkretniejsza a po 2 cała podłoga zaczyna wyglądać jak jeden element
Zielu napisał/a: | Ehh..piękne Evo..felgi bym zostawił, idealnie pasują. Chociaż komfort pewnie nie ten..
zaraz, to przecież Evolution, o jakim komforcie mowa |
szczerze powiem, że na gwincie Tein ustawionym 15/16 (soft) autko jest miększe jak fabryczny civic ufo (też na 17") i jeździ się nim wygodniej
a felgi chciałem zmienić ponieważ fabrycznie w Evo IV były OZ F1 ale 16", a po zmianie zacisków na brembo najmniejsze felgi jakie można założyć to właśnie 17" i tutaj można skorzystać z faktu, że Evo V miało dokładnie takie felgi - 17" OZ F1
do tego z plusów są o cal węższe od tych które mam teraz (9" vs 8") i przestaną obcierać o plastikowe nadkola które już praktycznie u mnie nie istnieją - trzeba będzie dorwać nowe
bardzo bym chciał, żeby był jak najbliżej oryginałowi jak się tylko da, a te OZ'ki wcale brzydkie nie są
no, może poza IC
Zielu napisał/a: | Mitsubishi mają w sobie to coś |
nie tylko mitsubishi a generalnie wszystkie rodowodowe japończyki (nowe toyoty BLEH!)
rosomak1983 - 19-08-2013, 18:32
bardzo ładnie sie prezenci. gratki.
Mithrill - 19-08-2013, 21:19
Maźniesz felgi jakimś kolorem, czy nie?
Seiji - 19-08-2013, 21:22
Mithrill napisał/a: | Maźniesz felgi jakimś kolorem, czy nie? |
z tymi nie wiem jeszcze co będzie, jak dorwę te oz z piątki to będą standardowo w gunmetal grey pryśnięte ze wszystkimi logami
Seiji - 26-08-2013, 19:54
z rodziny
#stickerbomb #tuningislife #yolo #jdm
Seiji - 02-09-2013, 13:35
nie orientuje się ktoś może, gdzie można dostać siatkę do zderzaka z tym wzorem?
potrzebuję w wymiarach 80x25cm na wlot przed intercoolerem, dzowniłem do MMC, ale zaśpiewali za samą tą siateczke 1900zł
|
|
|