[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Spryskiwacze reflektorów, szyby przedniej i tylnej.
tokyo - 20-11-2017, 23:09
w skrzynce bezpiecznikowej pod maska jest na dekielku ikona spryskiwacza reflektorow
okta7 - 31-07-2018, 15:57
Lestat napisał/a: | Miałem cos podobnego w innym samochodzie - uszkodzony wezyk doprowadzajacy plyn do tylnego spryskiwacza zorientowalem sie jak mi na glowe zaczelo kapac Ciekawe w tym przypadku jest to ze plyn nie dotarl do przednich spryskiwaczy a przeciez od zbiornika przewod leci tylko przez komore silnika (czy moze leci wewnatrz auta) to jesli tam bylyby gdzies pekniety to powinna zostac plama na drodze... |
Hej,
jak to na głowę? rurki idą podsufitką na tył?
U mnie nie leci ani z przednich ani z tylnego spryskiwacza. Z przodu sciagnalem nawet rurkę z łącznika przy zawiasie maski, ale nie wypycha płynu przy wlączaniu spryskiwacza.
Pytanie: Czy pompkę słychac dosyć wyrażnie? czy jest ona umiejscowione w okolicach zbiornika? Zaczynam podjrewać, że to może ona nie działa, bo z tej okolicy słabo słychać.
Płyn zdaje się ubywać, ale nie widzę plamy nigdzie. To też dziwne. W bagazniku nie znalalem mokrego.
lilbee - 18-09-2018, 21:45
cześć, nie działają mi spryskiwacze przód/tył. Nie słyszę pracy pompki ale kupiłam autko z niedziałającymi więc nie wiem jaki ma być prawidłowy dźwięk, płyn nie wycieka. Wycieraczki działają. Czy jest jakiś bezpiecznik odpowiedzialny tylko za spryskiwacze który mógł się wypalić? Czy jest jeden z wycieraczkami i skoro one działają to na pewno pompka?
Dzięki z góry za odpowiedź.
Robert_N - 20-09-2018, 10:22
Ja miałem dokładnie tak samo miesiąc temu. Spryskiwacze przód/tył nie działały a wycieraczki działały. Od razu padło na pompkę, jak wyciągnąłem to wyglądała dramatycznie. Wymieniłem pompkę i wszystko działa. Pompkę masz z prawej strony od strony nadkola, wystarczy nadkole przy zderzaku rozpiąć i zobaczysz zbiornik z pompką. Wymiana bardzo prosta.
Kolo0912 - 27-10-2018, 20:06 Temat postu: Problem z spryskiwaczami Witam mam problem w moim lancerze z spryskiwazami przedniej szyby (auto to sedan) wycieraczki pracują natomiast pompa nie działa posiadam egzemplarz z ksenony mi i tam spryskiwacze działają i tu zwracam się z pytaniem 1.czy pompka zasila ksenony i szybę 2.jak sprawdzić czy to napewno pompka jest przyczyną braku spryskiwaczy.Pozdrawiam i proszę o jak najszybsza odpowiedz
Bizi78 - 27-10-2018, 21:36
Kolo0912 napisał/a: | 1.czy pompka zasila ksenony i szybę |
Są dwie osobne.
Kolo0912 napisał/a: | 2.jak sprawdzić czy to napewno pompka jest przyczyną braku spryskiwaczy. |
Podpiąć na krótko.
Tequs88 - 11-03-2019, 19:52
Dzień dobry, niestety podczas parkowania ostatnio uszkodziłam zaślepkę spryskiwacza reflektora Mitsubishi Lancer sportback rocznik 2008 czy ktoś może się orientuje w jaki sposób się je demontuje i jaki jest numer oryginalnej części ?
Grzegorz42 - 11-03-2019, 20:22
Tequs88, tu masz schemat z numerami części:
miśko1977 - 11-03-2019, 20:40
https://allegro.pl/listing?string=MITSUBISHI%20LANCER%20ZA%C5%9ALEPKA%20SPRYSKIWACZA&order=m&bmatch=baseline-cl-n-dict-sort-sqm-aut-1-2-0131
Tequs88 - 14-03-2019, 16:48
Dziękuję bardzo!
princeflejm - 03-09-2019, 14:27
Hej Wszystkim
Mam taką małą zagwozdkę i kilka pytań.
1. Czy wiecie może jak aktywować automatyczne spryskiwanie szyby przedniej ? Chodzi mi o opcje, że gdy krótko pociągnę za manetkę od spryskiwacza szyba automatycznie zostanie spryskana kilkakrotnie a wycieraczki zaczną ją myć.
2. Po spryskaniu szyby wycieraczka powinna ruszyć kilka razy zatrzymać się a po około 6-10 sekundach ruszyć jeszcze raz.
Wiem, że jest taka możliwość ponieważ w lancerze mojego brata tak to właśnie działa.
Obecnie u mnie jest tak że krótkie pociągnięcie powoduje krótkie spryskanie i wycieraczka rusza 1 raz a dłuższe pociągnięcie powoduje dłuższe spryskanie oraz kilkukrotne przetarcie szyby i to koniec później po kilku sekundach już nic się nie dzieje.
Dodam. że mam MMCS'a u siebie w Lancerze natomiast nie znalazłem tam opcji która pozwoli mi to przestawić.
Dziękuję za pomoc
[ Dodano: 08-09-2019, 17:44 ]
Chyba już nigdy się nie dowiem jak to zrobić
tyku - 08-09-2019, 18:12
princeflejm, W MMCS masz ustawienia:
- przerywana praca wycieraczek szyby przedniej
- wycieraczki zsynchronizowane ze spryskiwaczami
- przerywana praca wycieraczki szyby tylnej
- ciągła praca wycieraczki szyby tylnej
http://www.mitsuguide.com...een_washer.html
Wszystko jest opisane w instrukcji obsługi pojazdu i instrukcji MMCS
https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=44275
https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=31897
kris692 - 08-09-2019, 21:30 Temat postu: światła lancer ksenon Witam moje zapytanie to którym przyciskiem załączam spryskiwacze świateł i jak to jest uwarunkowane /Lancer 2010
z góry dzięki
tyku - 08-09-2019, 21:52
kris692, Wszystkiego się dowiesz czytając instrukcję obsługi pojazdu.
https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=44275
HUGIO - 05-11-2019, 20:05
Orientuje się ktoś może, czy korek zbiorniczka płynu do spryskiwaczy z Outlandera / ASXa podejdzie do Lancera 1.8? Wg numerów do Lancera jest 8260A164 (biała pokrywka, czarny bagnet) - którego nigdzie nie mogę znaleźć w internecie (w Polsce), natomiast jest sporo 8260A274 i 8260A096 (biała pokrywka, biały bagnet) - które czasami w opisach mają, że są do Lancera, ale już 2.0.
|
|
|