Nasze Miśki - Jako, że jestem stały w uczuciach... ELW
WreX - 24-06-2014, 19:54
Ja mam tak, że mi się licznik na 200 zatrzymuje, mało tego UKP też pokazywał Vmax jaki miałem 200kmh, ALE na szcęście jechałem z GPSem wtedy, i maksymalna prędkość z trasy jaką pokazał to 223km/h, no chyba, że to jakieś zakłocenie... ale przyuważyłem, że UKP mi powyżej 140 zaniża troszeńke prędkość. Im szybciej tym więcej ;p
booohal - 24-06-2014, 20:23
Wiesz, ale wcześniej miałem licznikowo więcej...
booohal - 19-07-2014, 11:15
Zaczęło huczeć niemiłosiernie przednie prawe koło Mówię nic tylko łożysko (ale tak z dnia na dzień?) Objawy typowe tj. huczenie zmieniało ton w zależności od skrętu kołami itp. Jednak nie dawały mi spokoju dwie rzeczy: przy hamowaniu i przyspieszaniu hałas całkowicie zanikał... Zanim zamówiłem części łaskawie ruszyłem tyłek by sprawdzić czy czasami koło się nie poluzowało. I bingo! Jedna śruba dokręcona full, dwie lekko poluzowane i jedna dość mocno poluzowana. Niby wiem, że po założeniu nowych kół (tym bardziej świeżo malowanych) powinno się po kilkuset kilometrach sprawdzić dokręcenie ale wypadło mi to z głowy...
Wczoraj zamówiłem komplet amorków przód + tył z odbojami i osłonami. Przód Monroe olej, tył Monroe gaz.
Także w przyszłym tygodniu w końcu to złożę i wpadną ultra tuning super sport wypas dżamexy obniżające co to leżą odłogiem już sam nie wiem ile czasu...
Zobaczymy co to będzie
Z bardziej prywatnych rzeczy to w tamten weekend:
I tak wczoraj z (już) żoną pogadałem i Galant zostaje W najbliższym czasie postaram się wrzucić LPG i zrobić skrzynię bo tak to autko do rany przyłóż. Nie ma sensu pakować się w kilka lat młodsze bo znowu dojdzie a to rozrząd, opony, płyny wszystkie, zawieszenie, akumulator i zawsze jakiś bonus wyskoczy. W Gala włożę kilka tysi i pewnie będzie jeździł i jeździł (tfu, tfu). Tym bardziej, że zaraz po zakupie miał spory zestaw startowy. Wolę porozglądać się za domkiem z działką niż za nowym autem
WreX - 19-07-2014, 12:26
booohal napisał/a: | Z bardziej prywatnych rzeczy to w tamten weekend:
|
Hah świetna fotka, przez chwile myślałem, że jednak inny palec pokazujesz
No i gratulacje
booohal - 20-07-2014, 20:32
WreX,
deejay - 20-07-2014, 22:40
Najlepszego Krzysiu
mkm - 20-07-2014, 23:31
booohal, gratulacje.
Coś mi sie widzi, że teraz inne kosmetyki będą kupowane
booohal - 21-07-2014, 00:41
Dzięki Pany
mkm napisał/a: | Coś mi sie widzi, że teraz inne kosmetyki będą kupowane |
A nic mi nie mów. Przez mieszkanie w tych zakichanych blokach wszystko stoi i się kurzy... :/
booohal - 23-08-2014, 18:33
Dziś wleciało elpidżi:
Stag 300 ISA2
KME Gold
Hany (narazie niebieskie (!)) - chyba się gazownik pomylił. Prosiłem o zielone.
Butla w koło, FARO 8mm, gazowlotek pod klapką paliwa.
Na razie mam kilka zastrzeżeń ale jak wszystko ogarnę to powiem co i jak.
Teraz pozostaje zakup interfejsu, kilka godzin czytania i będę muskał mapki i inne ustawienia
booohal - 01-09-2014, 16:16
Pany, Frenkit i Autofren to to samo jeżeli chodzi o zestawy naprawcze? Czy preferujecie któreś?
robertdg - 01-09-2014, 17:43
Jeden wał
booohal - 25-10-2014, 20:13
W końcu znalazłem chwilę na wypolerowanie przedniej szyby.
Była w masakrycznym stanie. Miliony drobnych rys rozszczepiają światło i jazda w nocy to tragedia...
Po polerowaniu zostało trochę średnich i bardzo dużo grubaśnych rys. Poprzednik musiał strasznie brutalnie ją skrobać.
W poprzednim Galu po polerowaniu nie zostało mi prawie nic, kilka grubasków dosłownie.
Ale i tak jest niebo a ziemia podczas jazdy po ciemku (właśnie wróciłem)
Te białe kropki widoczne na zdjęciach to odpryski wypełnione tlekiem ceru. Zostało jak zostało bo moja myjka ciśnieniowa powiedziała papa i nie miałem czym tego skutecznie wymyć.
Po wszystkim wpadła niewidzialna wycieraczka od Nanolexa.
booohal - 17-12-2014, 09:14
Pracowity wieczór się zapowiada
pic upload
drexvs - 17-12-2014, 11:28
Też wypolerował bym szybę ale gdzieś się tego boje ;/
booohal - 17-12-2014, 12:28
drexvs, Ja bardziej bałbym się jazdy z mocno porysowaną szybą. Szczególnie w nocy, szczególnie w deszczu.
Efekt soczewki itp. przy polerowaniu to mit. I tu nie chodzi o to, że trzeba być nieostrożnym żeby coś zepsuć. Ty trzeba by być idiotą żeby coś zepsuć
|
|
|