Zloty i Spoty - Wierchomla III czyli spot interregionalny.
mAGDA - 11-02-2014, 20:31
A ja też dodam coś od siebie ... Co roku było super, ale nigdy nikt nie doprowadził mnie do łez. Tym razem poryczałam się jak dziecko kiedy Wojtek rzucił się na kolana i zadał to magiczne pytanie - ja , nie Agata . A co do reszty to brakowało mi kilku magicznych osób
Jackall - 12-02-2014, 16:13
Rebelias napisał/a: | A tak z innej beczki za rok znów Wierchomla czy teraz zmieniamy kierunek na Orawę | Niby ok ale kto nam będzie tak dobrze gotował? Chyba, że masz na myśli inne miejsce niż kiedyś
sveno - 12-02-2014, 16:36
ja bym prosił tylko o uwzględnienie jakiegoś stoku w przyszłej lokalizacji
mjsystem - 12-02-2014, 17:59
Cytat: |
ja bym prosił tylko o uwzględnienie jakiegoś stoku w przyszłej lokalizacji |
Rebelias będzie wiedział, ale coś jest w okolicach Babiej Góry
rene74 - 12-02-2014, 18:06
Po pierwsze szkoda, że nie mogłam być...
Jak znam Was to na pewno świetnie się bawiliście....
Ja śię "świetnie" bawiłam na egzaminach
Wojtku , jakie poważne deklaracje, łołoło... A oświadczyny zostały przyjęte?
No wszystko wskazuje że tak więc GRATULUJĘ
Moi drodzy, mam nadzieję, że w prszyszłym roku na interregio (gdziekolwiek będzie) wybierzecie termin kiedy nie będę mieć egzaminów wtedy na pewno z Wojzim się pojawimy
Pozdrawiam
Renia
Rebelias - 12-02-2014, 19:52
Jackall napisał/a: | Niby ok ale kto nam będzie tak dobrze gotował? Chyba, że masz na myśli inne miejsce niż kiedyś |
Ja wam ugotuje w końcu mam dyplom ukończenia szkoły gastronomicznej
A tak na serio to myślałem o czymś takim:
http://www.ukazika-orawka.pl/ w sąsiedztwie wyciąg http://narty.orawka.pl/ trochę stromy i krótki ale jest ok 6km dalej jest lepszy krzesełkowy w spytkowicach
później coś takiego
http://www.dworawa.pl/
dom wczasowy nowo wybudowany (stary spłonął 4 lata temu) ponad 60 miejsc noclegowych tylko do wyciągu w orawce jest 12 Km do Spytkowic 18Km
ale blisko na Słowacje
mjsystem - 13-02-2014, 16:08
Rebelias napisał/a: | Ja wam ugotuje |
Łukasz, musisz dorównać naleśnikom z Wierchomli
Rebelias napisał/a: | dom wczasowy nowo wybudowany (stary spłonął 4 lata temu) ponad 60 miejsc noclegowych tylko do wyciągu w orawce jest 12 Km do Spytkowic 18Km
ale blisko na Słowacje |
My się dostosujemy do większości. Ave
Rebelias - 14-02-2014, 19:26
mjsystem napisał/a: | My się dostosujemy do większości. Ave |
Czyli mam rozumieć że za rok widzimy sie wszyscy na orawie tak??
mjsystem - 14-02-2014, 19:47
Rebelias napisał/a: | Czyli mam rozumieć że za rok widzimy sie wszyscy na orawie tak?? |
Na pewno się widzimy. Niech wszyscy się wypowiedzą gdzie
Rebelias - 20-02-2014, 21:31
sveno jeśli chodzi o zakład to znalazłem coś takiego
Cytat: | Kolejną różnicą jest brak aktywnego dyferencjału centralnego, mogą być stosowane jedynie mechaniczne dyferencjały przedni i tylny. |
http://pl.wikipedia.org/wiki/Samoch%C3%B3d_WRC
więc chyba flaszka dla mnie
sveno - 20-02-2014, 23:52
Rebelias,
Cytat: | Samochód WRC (World Rally Car) – termin używany do określania samochodów wyprodukowanych w specyfikacji FIA i rywalizujących w klasie WRC.
Zgodnie z przepisami, samochód WRC musi być zbudowany na bazie zwykłego samochodu, wyprodukowanego w co najmniej 2500 egzemplarzach. Musi on bazować na istniejącym A-grupowym samochodzie, w którym dokonuje się szeregu modyfikacji, przede wszystkim powiększenia (bądź zmniejszenia) pojemności silnika do wymaganych 2 litrów. Najczęściej samochody otrzymują turbosprężarkę, napęd na cztery koła, aktywny centralny dyferencjał (przed zmianą przepisów w 2007 także przednie i tylne) |
Rebelias - 23-02-2014, 03:08
jak sama wiki mówi aktywne dyfry bły do 2007 roku
sveno - 23-02-2014, 21:48
Rebelias napisał/a: | jak sama wiki mówi aktywne dyfry bły do 2007 roku | ok, a przypomnij mi z którego roku jest Twoje Evo?
W sumie to nie pamiętam czy rozmawialiśmy o aktualnych rajdówkach? Wydawało mi się, że rozmowa zaczęła się od porównania kanarkowej rakiety do Evo 9 WRC, bo to o tym samochodzie mówiłem. W sensie, że do Evo 8 Mitsubishi jeszcze wygrywało w rajdach, potem było Evo 9 które nie miało aktywnych dyfrów, podczas gdy konkurencja tak, co skazywało je na porażkę. Pamiętam jak w transmisjach telewizyjnych z WRC mówili o tym: inżynierowie Mitsubishi chcieli zbudować najpierw dobre auto bez aktywnych dyfrów, potem mieli je dołożyć...
bongo_22 - 05-03-2014, 22:48
Moi drodzy, może wreszcie udostępnicie kilka zdjęć, żebym miał czego Wam zazdrościć
Jackall - 06-03-2014, 00:10
Podpinam się pod prośbę...
Ja wiem, że na zdjęcia odemnie dłgo zawsze czekaliście ale bez przesady
|
|
|