To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - [EA2A] Czarny Elegance

19sebo20 - 01-07-2014, 10:55

Podbijam temat, czym potraktowałeś kierownice u mnie w galu tak samo dojechana jest.
Anonymous - 01-07-2014, 11:59

Saphir renovating cream. U mnie nie była zjechana tak jak na fotce. Zdjęcia zrobiłem po przemyciu kierownicy acetonem.
19sebo20 - 02-07-2014, 10:18

bielak930 napisał/a:
Saphir renovating cream. U mnie nie była zjechana tak jak na fotce. Zdjęcia zrobiłem po przemyciu kierownicy acetonem.

Kurcze wczoraj czytałem twój temat i dokładnie opisałeś jak to robiłeś musiałem przeskoczyć tą stronę :)

Przepraszam za kłopot:P już kremik zamówiony zobaczymy jaki efekt będzie :)

Dzięki za pomoc

Anonymous - 14-08-2014, 20:52

Zaktualizowałem pierwszy post z listą rzeczy zrobionych przy aucie.
Trochę fotek :)

Z woskowania:

Anonymous - 08-09-2014, 19:19

W ostatnim czasie do Galanta wpadły fajne felgi 17" z ciekawymi nakrętkami i dekielkami, zaciski zostały pomalowane na czerwono farbą Motip. A dzisiaj wymieniona została przednia szyba (już przy zakupie samochodu była rysa od wycieraczki) i zostały przyciemnione szyby z tyłu. Niebawem jakieś fotki :)
ALEX-77 - 09-09-2014, 00:10

Piękny ,na niektórych zdjęciach po polerce wygląda jakby był w brązie :D ale bardzo ładnie.
bialyjayz - 09-09-2014, 00:33

ALEX-77 napisał/a:
Piękny ,na niektórych zdjęciach po polerce wygląda jakby był w brązie ale bardzo ładnie.

bo są dwa odcienie czarnego Galanta, wpadający w brąz jak w tym przypadku i zieleń w moim przypadku :)

ALEX-77 - 09-09-2014, 00:35

bialyjayz napisał/a:
ALEX-77 napisał/a:
Piękny ,na niektórych zdjęciach po polerce wygląda jakby był w brązie ale bardzo ładnie.

bo są dwa odcienie czarnego Galanta, wpadający w brąz jak w tym przypadku i zieleń w moim przypadku :)

No, w moim przypadku też w zieleń :wink:

Marcino - 09-09-2014, 09:08

Na błotniku z tyłu to reparaturka czy..... puodrowanie ?
Tomek - 09-09-2014, 09:52

bialyjayz napisał/a:

proponuję się przyglądnąć dobrze i pod słońce (dodać jeszcze należałoby fakt, że każdy widzi co innego)

bialyjayz, "Twój" jest jak najbardziej wpadający z brąz (popatrz na drzwi, klapę, maskę, błotniki przednie)
Tylne błotniki zostały niestety źle dobrane (wcześniej prawdopodobnie to samo się stało z listwami na drzwiach) i tam jest lakier wpadający bardziej w fiolet, widać to wyraźnie jak się pod słońce patrzy, te dwa kolory się odcinają
przynajmniej ja to tak widzę

robertdg - 09-09-2014, 20:15

Tomek napisał/a:
wcześniej prawdopodobnie to samo się stało z listwami na drzwiach
Na plastykach lakier inaczej się zachowuje, inaczej "pracuje", inaczej płowieje, etc w porównaniu do częsci metalowych ;-)
Anonymous - 09-09-2014, 21:11

Obie reperaturki były wymieniane. Zdążyłem zrobić fotkę jak już była pospawana i poszpachlowana. Prawą uchwyciłem jeszcze przed spawaniem :)
bialyjayz - 09-09-2014, 23:20

Tomek napisał/a:
bialyjayz, "Twój" jest jak najbardziej wpadający z brąz (popatrz na drzwi, klapę, maskę, błotniki przednie)
Tylne błotniki zostały niestety źle dobrane (wcześniej prawdopodobnie to samo się stało z listwami na drzwiach) i tam jest lakier wpadający bardziej w fiolet, widać to wyraźnie jak się pod słońce patrzy, te dwa kolory się odcinają
'
na żywo zielony :) wina aparatu i jakiejś tam opcji "magic" dlatego tak to widzisz :P

Tomek - 10-09-2014, 07:36

bialyjayz napisał/a:
Tomek napisał/a:
'
na żywo zielony :) wina aparatu i jakiejś tam opcji "magic" dlatego tak to widzisz :P

nie mówię co widzę na zdjęciach
tylko pamiętam jeszcze jak to auto wyglądało :mrgreen:

bialyjayz - 10-09-2014, 08:42

Tomek napisał/a:
nie mówię co widzę na zdjęciach
tylko pamiętam jeszcze jak to auto wyglądało

heh faktycznie miałeś prawo :P
zmieniłeś nick i miniaturkę i myślałem, że ktoś obcy się wypowiada na temat :P
ja tam widze pod słońce i tak czerń wpadającą w zieleń :p