To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Colt GTi CA5A

Tomek - 28-01-2014, 14:46

Bizi78 napisał/a:

Patrząc na pogodę długoterminową widzę, że od lutego odwilż ma być :wink: .
http://www.twojapogoda.pl...ochowa/16dniowa

co prognoza to inne rewelacje

ostatnio mii kolega mówił, że w drugiej połowie lutego ma być -35 stopni C.

londolut - 28-01-2014, 14:50

Hehe niezła skorupa :D
mkm - 22-03-2014, 15:32

Wiosna, wiosna jest nareszcie :biggrin:
a z wiosną nowe miejsce na zdjęcia. photobucket :D

Fragu - 22-03-2014, 17:47

Kurde fajny, niech no tylko moja żona zda prawko :D
Marcin-Krak - 24-03-2014, 08:16

mkm napisał/a:
a z wiosną nowe miejsce na zdjęcia. photobucket :D

Jaki fotograficzny bukiet, jak to Kameduli i Kryspinów :?: :mrgreen:

mkm - 24-03-2014, 13:20

Kryspinów był prosty, ale Bielany... fiu fiu.
Zobaczymy jak poradzisz sobie przy następnym "bukiecie" :twisted:

mkm - 26-03-2014, 15:14

Jakiś czas temu pisałem, że Miśki zajechały kolejny aparat :D .
Tak wygląda zdjęcie detalu starym aparatem :roll: :

A tak jego praprawnukiem :biggrin: :

Starym żeby wyostrzyć ten element potrzebny był statyw i przynajmniej 10fotek - wtedy były szanse, że choć jedna się uda. Nowym można "cykać" na oślep :mrgreen:

Tak więc z dniem dzisiejszym (może jutrzejszym, bo muszę go zacząć ogarniać) oficjalnie mogę napisać, że moje fotorelacje wchodzą w etap detalu 8)

Będą także rozbudowane fotorelacje z mycia Miśków, bo możliwości sprzętowe mam nadzieję, że są już wystarczające :P .

W ciemnych pomieszczeniach też daje radę...

sveno - 26-03-2014, 16:10

Maciek to teraz zmień proszek, bo coś ci się ściereczki nie doprały :mrgreen:

Namoczyłęś przed praniem w mydle? Dałeś do prania jakiś "oksi akszyn"? :twisted:

mkm - 26-03-2014, 18:00

:D
Nie przypominaj mi prania szmatek, bo to traumatyczne przeżycia za każdym razem :evil: .
Szmatki w tle już nie do doprania.
Po kolejnym myciu czeka ich degradacja z działu „plastik i guma” do działu „metale i smary” i bezpowrotna utrata miejsca na suszarce :biggrin: .

sveno, proszków do mikrofibry nie stosujemy!
Delikatne mydła do prania jak już cos „z łazienki”.

Jakiś Łajtdiir lub coś w ten deseń, a do szpeszyl expensiw szmatek dedykowany płyn do majkrofibry coby na sofcie nie straciły, były flafi jak brendniu i skraczów nie robiły. :twisted: :twisted: :twisted:

mkm - 22-04-2014, 15:11

Czarnuch na wiosennym zestawie :D .

Przy okazji ciąg dalszy przywracania do życia hamulców z tyłu. Dotychczasowe zabiegi przyniosły oczekiwane efekty - klocki biorą równomiernie tylko jeszcze pełnej siły im brak :P

Kolejne odpowietrzanie, zmywacz , opukiwanie i przez kolejne kilometry powinny wrócić do pełnej sprawności. Ręczny też coraz mocniejszy 8)

Cały czas atakuję chemią rudzielca na nadwoziu (tam gdzie dotrę bez demolki :mrgreen: ) i... chyba uda się ograniczyć ingerencje blacharskie do minimum co mam nadzieję pozwoli zaoszczędzić trochę na lakierowaniu :wink: .

Prawdziwe fotorelacje mam nadzieję już wkrótce :D

tresorex - 22-04-2014, 15:26

A zacisk masz zregenerowany?
mkm - 22-04-2014, 15:30

Mam nadzieję, że nie :wink:
tresorex - 22-04-2014, 15:41

??

Tylny hamulec nie działa? Nie lepiej rozebrać zacisk, wyczyścić, wymienić gumki i nasmarować?

Na białej feldze wygląda super :)

mkm - 22-04-2014, 15:56

tresorex napisał/a:
??

Jeżeli tak działałby po regeneracji to nadawałby się na śmietnik - bez regeneracji ma szanse :D

tresorex napisał/a:
Tylny hamulec nie działa? Nie lepiej rozebrać zacisk, wyczyścić, wymienić gumki i nasmarować?

Działa, czyszczenie też już było, ręczny też zablokuje obydwa koła na suchym asfacie, ale będzie działać o wiele lepiej :D .
Jest ogólna opinia związana z gorszym hamulcem na tarczy z tyłu i chcę to sprawdzić, bo chyba jednak tak nie jest :biggrin:

Natomiast faktem jest, że Czarnuch dostaje po kilka metrów na hamowaniu zarówno od Fuksa jak i Srebrniaka, a logika wskazuje, że powinien mieć lepsze hamulce.
Do tego dążę - przynajmniej metr lepiej od moich 1.6 (bez patentów i swapów) :wink:

vendetta - 22-04-2014, 21:52

Zaciski nie były regenerowane. Czekam aż wyczaisz dla niego takie ładne halogeny jak ostatnio :)