Nasze Miśki - Colt GTi CA5A
Tomek - 28-01-2014, 14:46
co prognoza to inne rewelacje
ostatnio mii kolega mówił, że w drugiej połowie lutego ma być -35 stopni C.
londolut - 28-01-2014, 14:50
Hehe niezła skorupa
mkm - 22-03-2014, 15:32
Wiosna, wiosna jest nareszcie
a z wiosną nowe miejsce na zdjęcia. photobucket
Fragu - 22-03-2014, 17:47
Kurde fajny, niech no tylko moja żona zda prawko
Marcin-Krak - 24-03-2014, 08:16
mkm napisał/a: | a z wiosną nowe miejsce na zdjęcia. photobucket |
Jaki fotograficzny bukiet, jak to Kameduli i Kryspinów
mkm - 24-03-2014, 13:20
Kryspinów był prosty, ale Bielany... fiu fiu.
Zobaczymy jak poradzisz sobie przy następnym "bukiecie"
mkm - 26-03-2014, 15:14
Jakiś czas temu pisałem, że Miśki zajechały kolejny aparat .
Tak wygląda zdjęcie detalu starym aparatem :
A tak jego praprawnukiem :
Starym żeby wyostrzyć ten element potrzebny był statyw i przynajmniej 10fotek - wtedy były szanse, że choć jedna się uda. Nowym można "cykać" na oślep
Tak więc z dniem dzisiejszym (może jutrzejszym, bo muszę go zacząć ogarniać) oficjalnie mogę napisać, że moje fotorelacje wchodzą w etap detalu
Będą także rozbudowane fotorelacje z mycia Miśków, bo możliwości sprzętowe mam nadzieję, że są już wystarczające .
W ciemnych pomieszczeniach też daje radę...
sveno - 26-03-2014, 16:10
Maciek to teraz zmień proszek, bo coś ci się ściereczki nie doprały
Namoczyłęś przed praniem w mydle? Dałeś do prania jakiś "oksi akszyn"?
mkm - 26-03-2014, 18:00
Nie przypominaj mi prania szmatek, bo to traumatyczne przeżycia za każdym razem .
Szmatki w tle już nie do doprania.
Po kolejnym myciu czeka ich degradacja z działu „plastik i guma” do działu „metale i smary” i bezpowrotna utrata miejsca na suszarce .
sveno, proszków do mikrofibry nie stosujemy!
Delikatne mydła do prania jak już cos „z łazienki”.
Jakiś Łajtdiir lub coś w ten deseń, a do szpeszyl expensiw szmatek dedykowany płyn do majkrofibry coby na sofcie nie straciły, były flafi jak brendniu i skraczów nie robiły.
mkm - 22-04-2014, 15:11
Czarnuch na wiosennym zestawie .
Przy okazji ciąg dalszy przywracania do życia hamulców z tyłu. Dotychczasowe zabiegi przyniosły oczekiwane efekty - klocki biorą równomiernie tylko jeszcze pełnej siły im brak
Kolejne odpowietrzanie, zmywacz , opukiwanie i przez kolejne kilometry powinny wrócić do pełnej sprawności. Ręczny też coraz mocniejszy
Cały czas atakuję chemią rudzielca na nadwoziu (tam gdzie dotrę bez demolki ) i... chyba uda się ograniczyć ingerencje blacharskie do minimum co mam nadzieję pozwoli zaoszczędzić trochę na lakierowaniu .
Prawdziwe fotorelacje mam nadzieję już wkrótce
tresorex - 22-04-2014, 15:26
A zacisk masz zregenerowany?
mkm - 22-04-2014, 15:30
Mam nadzieję, że nie
tresorex - 22-04-2014, 15:41
??
Tylny hamulec nie działa? Nie lepiej rozebrać zacisk, wyczyścić, wymienić gumki i nasmarować?
Na białej feldze wygląda super
mkm - 22-04-2014, 15:56
Jeżeli tak działałby po regeneracji to nadawałby się na śmietnik - bez regeneracji ma szanse
tresorex napisał/a: | Tylny hamulec nie działa? Nie lepiej rozebrać zacisk, wyczyścić, wymienić gumki i nasmarować? |
Działa, czyszczenie też już było, ręczny też zablokuje obydwa koła na suchym asfacie, ale będzie działać o wiele lepiej .
Jest ogólna opinia związana z gorszym hamulcem na tarczy z tyłu i chcę to sprawdzić, bo chyba jednak tak nie jest
Natomiast faktem jest, że Czarnuch dostaje po kilka metrów na hamowaniu zarówno od Fuksa jak i Srebrniaka, a logika wskazuje, że powinien mieć lepsze hamulce.
Do tego dążę - przynajmniej metr lepiej od moich 1.6 (bez patentów i swapów)
vendetta - 22-04-2014, 21:52
Zaciski nie były regenerowane. Czekam aż wyczaisz dla niego takie ładne halogeny jak ostatnio
|
|
|