Nasze Miśki - Czarna Bestia by bialy jay-z
sampler - 07-09-2015, 14:04
Tu jest nawet FAQ odnośnie płynów
Tomek - 07-09-2015, 20:52
Cytat: | 5,5 roku temu dynagel byl zielony i moj tez na nim jezdzil. Po zmianie na wersję różową czeka mnie wymiana pompy bo zaczeła puszczać |
5,5 roku temu lałem różowy
do Galanta i do Colta
jakie i ile przypadków znasz, kiedy różowy Dynagel zaszkodził Galantowi
pytam, bom ciekawy
bialyjayz - 08-09-2015, 00:57
booohal napisał/a: | Pomyśl jeszcze nad AR9100 Na pewno do skrzyni. |
a co to?
booohal - 08-09-2015, 13:54
Modyfikuje tarcie + podnosi TBN.
Poczytaj na forach opinie bo w ulotce to wiadomo, że wszystko słodko-pierdząco jest napisane
79zł, a zużycie skrzyni będzie sporo mniejsze. Jak znajdę test to Ci podam gdzie badane były zawartości żelaza i aluminium z zastosowaniem AR9100, bez niego na tym samym oleju i bez niego na słabszym oleju.
Marcino - 08-09-2015, 14:01
booohal napisał/a: | Modyfikuje tarcie + podnosi TBN.
Poczytaj na forach opinie bo w ulotce to wiadomo, że wszystko słodko-pierdząco jest napisane
79zł, a zużycie skrzyni będzie sporo mniejsze. Jak znajdę test to Ci podam gdzie badane były zawartości żelaza i aluminium z zastosowaniem AR9100, bez niego na tym samym oleju i bez niego na słabszym oleju. |
Ja bym nie ryzykował do skrzyni gdzie są synchronizatory.... i to jeszcze pewnie z mosiądzem:). Przecież u nas nawet GL-5 nie można wlewać.
Wg mnie ten AR9100 to się nadaje do silnika...
http://www.oilspa.pl/archoil-ar9100/
booohal - 08-09-2015, 14:11
O silnika, skrzyń przede wszystkim.
W czym przeszkadzają synchro?
bialyjayz - 09-09-2015, 01:31
booohal napisał/a: | 79zł, a zużycie skrzyni będzie sporo mniejsze. Jak znajdę test to Ci podam gdzie badane były zawartości żelaza i aluminium z zastosowaniem AR9100, bez niego na tym samym oleju i bez niego na słabszym oleju. |
czyli to taki uszlachetniacz, dodatek do skrzyń biegów?
Bo jeśli sam olej to mam zalane takie coś: http://motorsport.2brally.pl/pl/mt-90.html
Marcino - 09-09-2015, 08:14
booohal napisał/a: | W czym przeszkadzają synchro? |
Może zareagować z materiałem synchronizatora i szybko go degradować, a dodatkowo zmiejszając tarcie pomiedzy pierścieniem a strozkiem ciernym może obniżyć skuteczność synchrnizacji i biegi będą ciezko wchodzić.
Wg mnie nie ma sensu tego stosować bo koła w skrzyni przezyją, a przeciez łożysk to nie naprawi.
booohal - 09-09-2015, 08:31
U mnie wszystko chodzi idealnie. Nie przypuszczałem, że manual może tak płynnie zmieniać biegi. Sprawdzałem przepinanie z różnych biegów, bardzo szybko, i zawsze wchodziły w punkt biegi bez zająknięcia.
A jeżeli można obniżyć zużycie mechaniczne skrzyni to czemu nie...?
Wątpię, żeby cokolwiek zawartego w AR9100 mogło zaszkodzić synchro ale aż tak się nie zagłębiałem żeby dać sobie coś uciąć, że tak nie będzie
bialyjayz - 16-09-2015, 22:50
Nie widzę tematu na forum to napiszę u siebie. Jak czyścić, zapezpieczać filtr powietrza K&N? w ubiegłym roku zakupiłem jakieś specyfiki koszt ok. 30( spray do zabezpieczenia + preparat do mycia jakiś) niestety gdzieś mi się to zapodziało. Pytanko czy można w jakiś inny sposób to potraktować?
Tomek - 29-03-2016, 05:16
Jakiś update?
Ile to ma już nalatane?
Nie chcesz sprzedać?
bialyjayz - 29-03-2016, 13:15
Cytat: |
Jakiś update?
Ile to ma już nalatane?
Nie chcesz sprzedać? |
dużo się działo i robiło , tylko ciągle nie mogę znaleźć czasu na opisanie tego wszystkiego, aktualnie 290tysi i licznik ciągle bije, na weekend postaram się opisać, co tam słychać
sprzedać raczej nie chyba, że jakaś klarowna propozycja padnie, w dziale sprzedam założyłem temat że zamieniłbym na kombii w tiptronic, jak masz jakiś podbijaj śmiało
RE_man - 29-03-2016, 20:15
bialyjayz jak patrze na twojego gala, mam ochotę zapytać tylko "za ile oddasz?" , wymarzony gal w zasięgu ręki, ale niestety jeszcze CJ nie sprzedana i jeszcze trochę się odwlecze ten moment.
bialyjayz - 08-07-2016, 10:20
Ostatnia aktualizacja 10 miesięcy temu napiszę dla przyszłego pokolenia bo być może to ostatni post w tym temacie ......
Auto żyje i jeźdźi to mnie cieszy, o wyglądzie jak zwykle ......jakie to jest piękne dalej się nim jaram tyle napisze.
- październik 2015;wpadły na tył sprężyny Eibach, wkurzało mnie gdy miałem pasażerów na tyle koła chowały się w nadkola do połowy opony, po wymianie lepiej---zużycie materiału dało o sobie znać
- grudzień 2015; nowa lampa przednia, przy deszczowej pogodzie zaczynała zachodzić parą co bardzo raziło mnie w oczy, wyglądał jak upośledzony cyklop, teraz znów odzyskał urok
- marzec 2016; po zimie na przód wlazły świeżutkie Nokiany Line 205/50, teraz calutki rok jestem pod opieką "finlandii", zaufałem im w zimę, nie zawiodły mnie i w lato, w deszczu przyznam spisują się idealne, wręcz mam wrażenie, że przy lekkiej mrzawce lepiej kleją się do asfaltu niż gdy jest sucho i grzeje słońce, szczerze polecam tego producenta
-lipiec 2016; ostatnio nad ranem zastałem pedał sprzęgła, w podłodze nie zastanawiając się zbyt długo pojechaliśmy na warsztat, i tak został wymieniony wysprzęglik za śmieszne pieniądze 40zł, niestety jego wymiana wiązała się z odpowietrzeniem sprzęgła co już takie tanie nie było, jednak warto, sprzęgło bierze wyżej, biegi przez to wchodzą łatwiej nawet kulejąca dwójka wchodzi lżej, aczkolwiek do ideału jej sporo brakuje, jednak w tej sytuacji pomoże tylko wymiana synchronizatora....co pozostawiam dla przyszłego właściciela, no chyba że dalej będe ja nim jeździł co bym się bardzo nie obraził.....inaczej widzi to moja żona i nowy członek rodziny który niedawno przyszedł na świat
tak,tak dziecko i jego nieszczęsny wózek który niechce się zmieścić do bagażnika...jestem zły bo wiadomo z czym to się wiąże
niewiem czy przeżyje te rozstanie... najgorsze jest to, że niema już takich pięknych aut jak Galant..
Teraz trochę powrócę do tematu: oczywiście Bestia to jest Bestia jej spalanie zadziwia, na tą chwilę na motostacie mam jedno z najniższych spalań, a emerytem na drodze zdecydowanie nie jestem, jak mam kogo wyprzedzić do wyprzedzam aż do momentu gdy jestem na przodzie peletonu biorąc pod uwagę ceny gazu, naprawdę za śmieszne pieniądze robię 100km... Co do instalacji jest regularnie serwisowana, sprawuję się super nie będę ściemniać, że nie czuć różnicy między lpg a pb bo czuć, ale mocy i przy lpg wystarcza.
Silnik już po raz 3-ci zalewam LiquiMoly 5w40 high tech, zważywszy że popychacze dają o sobie znać jest to najlepszy olej dla nich.
Dalej mam problem z uszczelką pod korkiem wlewu oleju, poci się spod niej przez co oleju idzie nieco więcej, myśle że zastosowanie dodatkowej drugiej uszczelki rozwiąże problem, sam nowy korek z uszczelką niestety nie rozwiązuje problemu.
Na budziki prawie 296 tys. w tym 51tys. przejechane przezemnie, nie wiem czy uda mi nim się dobić do 300tys. bo jestem zmuszony zmienić Bestię na coś w kombi i nie będzie to Galant.
Zainteresowanych kupnem zapraszam do dyskusji
Na dzień dzisiejszy to tyle, dawno nie pisałem tyle dlatego przepraszam za styl tego postu.
Sunderland86 - 08-07-2016, 10:26
bialyjayz napisał/a: | nowy członek rodziny który niedawno przyszedł na świat |
Gratulacje, niech się zdrowo chowa
|
|
|