Outlander III Ogólne - Dlaczego nie OIII
Marki - 09-02-2015, 13:05
jezeli nie wsiadlbys do OIII z powodu wygladu to OK, nawet fajnie jak nie widac ich tak duzo na ulicach, Jezeli z innych powodow, np. jakosc, to nie sadze, zeby byl gorszy niz podobne w tej klasie albo poprzednie modele.
i oczywiscie zakladam, ze to był żart
r.barcinski - 12-02-2015, 09:35
przed zakupem OIII rozważałem RAV4, CRV, Forester`a i XC60
RAV4 fajna w środku ale z zewnątrz nowa jest kicha - szczególnie tył dlatego odpadła
CRV też z zewnątrz mi nie przypadła do gustu i środek taki jakiś plastikowy
FORESTER - moim zdaniem kultowe auto ale straszna kupa
jedynie XC60 mnie urzekło ale niestety ziara zbrakło
OIII wygrał
każdym z tych aut jeździłem na jeździe testowej przynajmniej 3 dni
Grimm - 12-02-2015, 09:36
r.barcinski napisał/a: | przed zakupem OIII rozważałem RAV4, CRV, Forester`a i XC60
RAV4 fajna w środku ale z zewnątrz nowa jest kicha - szczególnie tył dlatego odpadła
CRV też z zewnątrz mi nie przypadła do gustu i środek taki jakiś plastikowy
FORESTER - moim zdaniem kultowe auto ale straszna kupa
jedynie XC60 mnie urzekło ale niestety ziara zbrakło
OIII wygrał
każdym z tych aut jeździłem na jeździe testowej przynajmniej 3 dni |
Dokładnie przebyłem tą samą drogę z tym samym efektem
Bezawaryjności
r.barcinski - 12-02-2015, 09:40
losdamianos, nawzajem - się zobaczy jak z tą bezawaryjnością będzie
Jaad - 12-02-2015, 10:56
Nasza droga była również podobna, choć nam z żoną zależało przede wszystkim na gabarytach (bagażnik + wnętrze), klasycznym, stonowanym wyglądzie bez ekstrawagancji oraz na bezawaryjności diesla.
Z naszej perspektywy RAV4 to porażka, CX-5 i Kia Sportage już trochę lepiej (ale wciąż za małe), CRV jeszcze lepiej (ale awaryjność filtra cząstek stałych podobno zastraszająca). Volvo XC90 jak najchętniej, ale nie ta kieszeń. Żadnych VW, BMW, Audi i Merców (pomijając, że kieszeń też nie ta), mam alergię na szwabskie auta.
Jak na razie żona, która głównie użytkuje auto, bardzo zadowolona.
r.barcinski - 12-02-2015, 13:29
ja się grubo zastanawiam nad wyjęciem tylnych siedzeń (3 rząd) dużo głębszy bagażnik będzie
nie szło tego ustrojstwa nie wziąć w mojej wersji a nie wiem czy kiedykolwiek użyję tych siedzeń
_tm_ - 12-02-2015, 14:12
r.barcinski napisał/a: | ja się grubo zastanawiam nad wyjęciem tylnych siedzeń (3 rząd) dużo głębszy bagażnik będzie
nie szło tego ustrojstwa nie wziąć w mojej wersji a nie wiem czy kiedykolwiek użyję tych siedzeń |
Też chciałem wersję bez 3 rzędu siedzeń, ale w tej wersji się nie dało. Myślałem, że nie będę z nich korzystał, a już kilka razy się przydały.
_Smok - 12-02-2015, 15:31
Dokładnie miałem ten sam dylemat, wolałem zamiast tych siedzeń zestaw z schowkami, ale taki panel to koszt ok 2k, więc podczas negocjacji ceny dostałem usługę demontażu 3 rzędu siedzeń razem w cenie. Przyznam, że serwis spisał się znakomicie, bo nie widać po nich śladu, a było z czym walczyć bo po ich wyjęciu jest goła blacha z wystającymi śrubami.
Teraz sobie leżą grzecznie w piwnicy i czekają na ewentualny ponowny montaż Bagażnik jest głębszy o ok 15 cm i samochód lżejszy o 30 kg.
sebowy - 12-02-2015, 18:28
_Smok napisał/a: | Bagażnik jest głębszy o ok 15 cm |
he he... też wybierałem jak koledzy między modelami konkurencji i przyznam że tylko w outku po położeniu 2giego rzędu siedzeń podłoga była prawie idealnie równa to trochę przez ten 3-ci rząd siedzeń
tak że świadomie poświęcam te 15cm, po za tym wygodniej się wyciąga cięższe rzeczy , kiedy nie trzeba ich dźwigać przez próg
trooper - 12-02-2015, 20:53
sebowy napisał/a: | he he... też wybierałem jak koledzy między modelami konkurencji i przyznam że tylko w outku po położeniu 2giego rzędu siedzeń podłoga była prawie idealnie równa to trochę przez ten 3-ci rząd siedzeń
tak że świadomie poświęcam te 15cm, po za tym wygodniej się wyciąga cięższe rzeczy , kiedy nie trzeba ich dźwigać przez próg |
dokładnie dlatego ja swoje zostawiam
r.barcinski - 13-02-2015, 08:09
aż muszę się kiedyś w tym 3 rzędzie przejechać z ciekawości
ciekawe czy moje 105kg się tam zmieści heheh...
trooper - 13-02-2015, 19:56
r.barcinski napisał/a: | ciekawe czy moje 105kg się tam zmieści heheh... |
raczej nie
to nie tyle sprawa wagi co wzrostu determinuje czy się zmieścisz z tyłu. tak dla ciekawości raz rozłożyłem te dodatkowe siedzenia i stwierdziłem że przy moich 197cm to nawet nie będę próbował się tam przeciskać , a przy max przesuniętej do przodu kanapie i tak nie pozostaje tam dużo miejsca. może ktoś do 170cm na krótką chwilę, ale posadzić tam kogoś oprócz dzieciaka (i to małego a najlepiej w foteliku) na podróż powyżej 50km to sobie nie wyobrażam
Grimm - 13-02-2015, 20:02
W sumie też mam 3 rząd siedzeń a nawet nie wiem czy w 3 rzędzie jest ISOFIX? Orientuje się ktoś?
_tm_ - 14-02-2015, 02:45
losdamianos napisał/a: | W sumie też mam 3 rząd siedzeń a nawet nie wiem czy w 3 rzędzie jest ISOFIX? Orientuje się ktoś? |
Raczej nie ma. Zresztą te siedzenia są na tyle małe, że nie wiem czy tam w ogóle fotelik się zmieści.
trooper - 14-02-2015, 20:31
_tm_ napisał/a: | Zresztą te siedzenia są na tyle małe, że nie wiem czy tam w ogóle fotelik się zmieści. |
fotelik myślę że tak, gorzej z kimś kto ma nogi
|
|
|