L200 Techniczne od 2006r - L200 chip
Anonymous - 20-01-2008, 18:34 Temat postu: Re: Wrażenia z jazdy z chipsem ( 170kM ) Dokladnie o te mi chodzi. Nawet ostatni post w watku wyraza osobiste wrazenia.
greg77 napisał/a: | Jakie są wasze wrażenia z jazdy chipowanym L200???
Proszę o opinie, osobiste wrażenia z jazdy i ewentualne porównania
przed / po chipowaniu. | W manualu odczuwalna jest duza roznica. Charakterystyka sie nie zmienia tylko wyraznie mocniej laduje turbina.
greg77 napisał/a: | Jaki jest wówczas rzeczywisty moment obrotowy??? | Producent podaje 402 Nm jak dobrze pamietam.
Anonymous - 20-01-2008, 19:24
Jasne. Większe ciśnienie wtrysku, większa moc.
Słyszałeś o przypadkach sprawdzenia rzeczywistej mocy
i momentu na hamowni?
Anonymous - 20-01-2008, 20:17
Nie slyszalem. Ja wychodze z zalozenia ze cyferki nie jezdza.
Anonymous - 22-01-2008, 00:11
ja znalazłem w UK zobaczcie tutaj są wykresy tylko mnie ciekawi czy to oryginalny chip czy sami go goście zrobili??
pozdrawiam
Anonymous - 22-01-2008, 10:12
wybuh napisał/a: | ja znalazłem w UK zobaczcie tutaj są wykresy tylko mnie ciekawi czy to oryginalny chip czy sami go goście zrobili??
pozdrawiam | To nie jest oryginalny.
Anonymous - 22-01-2008, 14:37
wybuh napisał/a: | ja znalazłem w UK zobaczcie tutaj są wykresy tylko mnie ciekawi czy to oryginalny chip czy sami go goście zrobili??
pozdrawiam |
I w dodatku nie chip tylko nowa mapa.
Anonymous - 23-01-2008, 13:18
Właśnie misio pwiedział Be.......... poraz trzeci,,, i odjechał na lawecie, nawet nie chce mi się pisać na ten temat, wiem jedno Mitsu,,,,, wypuścilo na rynek kawał gów....a w postaci chipa
Kibloo - 23-01-2008, 15:16
o ku..wa, no to nieźle...
pozdro
[ Dodano: 23-01-2008, 15:20 ]
Współczucie, Axer daj kontakt na PW to przekażę ci płytke z filmem.
trzymaj się bracie, bedzie dobrze.
pozdro
Anonymous - 18-03-2008, 12:52 Temat postu: Chip podnoszący moc... Jak poznać że w L-200 Dacar jest 160 KM a nie 130KM.
Chodzi o to jak przy odbiorze auta to zweryfikowac , bez komputerów po prostu na "oko".
Anonymous - 18-03-2008, 13:47
otwierasz maske po prawej stronie przy akumulatorze sa dwie czarne skrzynki jedna przy klemie + druga przy- nad bezpiecznikami
Anonymous - 18-03-2008, 13:51
po podniesieniu maski, po prawej stronie, masz zamontowany chip..... taka czarna skrzyneczka, wiązka przewodów odchodząca od chipa jest wpięta w orginalną wiązkę przewodów misia oraz do okablowania pompowtryskiwaczy, jak masz wątpliwości to zdejmij plastikową pokrywę wtrysków i bedziesz widział jak na dłoni no i oczywiście musisz miec to udokumentowane w specyfikacji auta
Gene - 18-03-2008, 16:48
AndrzejM napisał/a: | Jak poznać że w L-200 Dacar jest 160 KM a nie 130KM. |
Najlepiej jesli chcesz byc pewny jaka moca dysponuje Twoja "Elka" przejedz sie na hamownie.
Jesli az tak Ci nie zalezy to podpowiedzi kolegow powinna wystarczyc, choc slyszalem o czarodziejskich pudeleczkach, ktore nie bardzo dzialaly.
Te przypadki chyba byly juz gdzies na forum opisane.
he he ja mam jeszcze naklejke RALLIARTU i owalne emblematy limitowanej serii DAKAR
Gene - 18-03-2008, 16:49
tu zobacz: http://www.mitsubishi-gra...pic.php?t=18747
Anonymous - 19-03-2008, 19:42
Axer napisał/a: | oczywiście musisz miec to udokumentowane w specyfikacji auta |
Co to znaczy dostane kartke do podpisania co jest do auta dołożone? Proszę o wszelkie uwagi odnosnie odbioru auta... to jeszcze tydzien i Michu bedzie odbierany.
Anonymous - 19-03-2008, 23:21
AndrzejM napisał/a: | Co to znaczy dostane kartke do podpisania co jest do auta dołożone? Proszę o wszelkie uwagi odnosnie odbioru auta... to jeszcze tydzien i Michu bedzie odbierany. |
Nie pamiętam czy coś podpisywałem, ale wiem że miałem w specyfikacji zaznaczony cały ten chip,,,,,, ale kolego żadna to rewelacja, teraz chyba bym się nie zdecydował, ale to moje odczucie i nie musisz się tym sugerować
Gene napisał/a: | he he ja mam jeszcze naklejke RALLIARTU i owalne emblematy limitowanej serii DAKAR |
hehe oszukujesz
|
|
|