[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Centralny zamek
adt81 - 21-01-2011, 07:37
OK dzięki za informacje - czy aby doprowadzić kabel do włącznika awaryjnych to trzeba bardzo patroszyć konsolę środkową ?
sampler - 21-01-2011, 07:42
nie ma sensu tam sie wpinac. Kable od kierunkow masz zaraz przy ETAC-sie pod kierownica. Podobnie z zasilaniem tez tam znajdziesz
plecho1 - 21-01-2011, 07:42
Ja zawsze podłączam się przy przełączniku od kierunków. te same kolory kabli i mniej zabawy z podłączeniem (bliżej i często mniej rozbierania).
adt81 - 21-01-2011, 08:17
sampler napisał/a: | nie ma sensu tam sie wpinac. Kable od kierunkow masz zaraz przy ETAC-sie pod kierownica. Podobnie z zasilaniem tez tam znajdziesz |
A konkretniej która to wtyczka - bo mam nadzieję że nie ta która jest podłączona do ETACS bo jest bardzo krótka i ciężko tam się dostać żeby coś polutować. No chyba, że to któraś wpięta pod skrzyneczkę z bezpiecznikami to już łatwiej tylko jeszcze jakbym wiedział która .
sampler - 21-01-2011, 11:09
nie powiem dokladnie ktora ale te kable sa latwo dostepne i dobrze sie do nich dolutowac
plecho1 - 21-01-2011, 12:38
Sprawdź po kolorach, będą takie jak przy lampach a dla pewności weź żarówkę z dwoma kablami i szpilkę. Jeden kabel do masy a drugim ze szpilką nakłuwaj podejrzane przewody lub dotykaj przy kostce jak jest miejsce oczywiście na włączonych kierunkach lub awaryjnych. Tak najszybciej znajdziesz.
adt81 - 21-01-2011, 20:06
mixfm napisał/a: | ...rozgałeziasz ten przewod na 2 i dajesz diody prostownicze 5A po to by odizolowac lewa strone od prawei i po to by napiecie po wlaczeniu awaryjnych nie cofało sie do centralki (dioda przewodzi prad w jedna strone),,,dzieki takiemu podpieciu razem z kierunkami beda migac kontrolki kierunkow na desce rozdzielczej .. |
Czyli kierunek przepływu prądu przez diodę ma być od centralki do kierunków tak ?
plecho1 - 21-01-2011, 22:46
adt81 - 22-01-2011, 14:43
Dzięki serdeczne - jaśniej się już chyba nie da Zajmę się tym wkrótce.
lsp - 20-02-2011, 12:22
W moim galu jest centralny łącznie z bagażnikiem ale tylko z kluczyka, zamierzam założyć centralkę bez alarmu.
Może ktoś jest w stanie polecić jakiś konkretny model/produkt do użycia w galu, najchętniej z funkcją domykania szyb
nerus - 20-02-2011, 16:12
VisualDesign napisał/a: | W moim galu jest centralny łącznie z bagażnikiem ale tylko z kluczyka, zamierzam założyć centralkę bez alarmu.
Może ktoś jest w stanie polecić jakiś konkretny model/produkt do użycia w galu, najchętniej z funkcją domykania szyb |
ja Ci nic szczególnego nie polecę,bo mam autoalarm ze sterowaniem centralnego,
ale tu luknij sobie na temat domykania szybek
http://forum.mitsumaniaki...=domykania+szyb
http://forum.mitsumaniaki...light=domykanie
lsp - 20-02-2011, 20:51
Dzięki bardzo nerus3
adt81 - 17-03-2011, 13:13
Po dłuższej przerwie znalazłem chwilę wolnego czasu i chciałem zabrać się wreszcie za podłączenie tych kierunkowskazów pod centralny. Przygotowałem sobie te diody prostownicze w taki sposób jak pokazał kolega plecho1 i przylutowałem do kabli we wtyczce wchodzącej do ETACS - wcześniej był opis że są to zielono-czarny i różowo-zielony. Przy kierunkowskazach bocznych mam z jednej strony różowo-zielony a z drugiej zielono-żółty i nie mogłem ich jakoś odszukać ani przy przełączniku ani przy bezpiecznikach dlatego podpiąłem się do tych przy ETACS. Niestety po naciśnięciu przycisku na pilocie centralny zadziałał ale kierunki nie. Jak się okazało spalił się bezpiecznik 10A na kabelku od centralki więc to chyba nie są te kabelki Nie mam już pomysłu które i gdzie w końcu te kable mam szukać - na kolumnie kierownicy nie znalazłem takich kabli jak przy kierunkowskazach a poza tym nie wiem która dokładnie wtyczka jest od kierunków. Może coś z tymi diodami jest nie tak - połączyłem dokładnie tak jak na zdjęciu - kupiłem 3A 1N5408 MIC. Dobrze że nic nie uwędziłem
plecho1 - 17-03-2011, 14:38
Diody są ok a jeśli nie wiesz dokładnie czy to właściwe przewody to w ciemno nie podłączaj.
Trzeba najpierw sprawdzić. Aby to zrobić wystarczy jakaś żarówka samochodowa najlepiej o małej mocy, dwa przewody o długości około 1m i szpilka.
Podłączamy przewody do żarówki, Jeden z nich do masy auta a drugim ze szpilką nakłuwamy podejrzane przewody na włączonych kierunkach. Jeśli trafimy na właściwy przewód to nasza kontrolka będzie migała razem z kierunkiem.
adt81 - 17-03-2011, 19:48
Posiedziałem troszkę z miernikiem - odszukałem kostkę w kolumnie od przełącznika kierunków i po odpięciu i włączeniu awaryjnych na dwóch kabelkach pojawiało się napięcie równocześnie z "miganiem" więc to chyba te - po wył. awaryjnych nie było nic. Kable koloru różowo-niebieskiego i zielono-czarnego. Jutro kupię sobie zapas bezpieczników i postaram się jakoś w tą kostkę wpiąć - może nic nie popalę .
EDIT: Działa - jednak kostka przy przełączniku to dobre miejsce - raz mruga przy zamknięciu i dwa razy przy otwarciu. Dodatkowo na pilocie jest przycisk do szukania na parkingu i też wszystko ładnie błyska . Dzięki plecho1 za wskazówki.
|
|
|