To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Zloty i Spoty - Zlot 2015 - Dyskusje mocno przedzlotowe

Morfi - 09-09-2014, 14:56

Kurde myśmy byli z malutkim dzieckiem i może owszem był grzyb, ale bez przesady.
Po zgłoszeniu była szybka reakcja czy to pościel czy naprawa łóżka.
Jedzenie było pyszne, domowe i świeże.

Niech tylko robią drugą kuchnie, przewietrzą pokoje/domki i będzie ok.
Okolica i miejsce piekne da się zakochać w tym miejscu.

Bylismy tam tydzień i nawet powiem, że łóżka w pawilonie wygodniejsze od tych w brdach :P

mmatulek - 09-09-2014, 17:32

Może dobrze trafiłeś. Brzydliwy nie jestem, a z prysznica nie skorzystałem. Poszedłem do sąsiadów. Może powinienem zgłosić, ale uznałem, że dwie noce wytrzymam. Nie chciałem robić zamieszania. Swoim spostrzeżeniem podzieliłem się dopiero jak przeczytałem o propozycji przyszłorocznego zlotu w Wodniku. Dla mnie np. kuchnia nie była problemem. Jak był zator to poszedłem do baru obok.
Sycior - 09-09-2014, 17:38

Ale żeście się rozpisali przez jeden dzień :D Powiem wam tak, jeśli chodzi o termin to nigdy nie będzie tak że będzie komuś pasowało. Po prostu ekipa jest zbyt liczna żeby wszystkim dogodzić, mi np. jest termin obojętny, abym wiedział jakieś 3-4 miesiące wcześniej i wszystko ustawie sobie tak że będę. Co do ośrodka się zgodzę, tylko że chyba nie jedziemy na zlot po to by siedzieć w pokoju/domku ;) Nawet jak na zlocie z rozmawiałem z niektórymi na ten temat to mówiłem że wielkich wymagań to ja nie mam. Jest się gdzie kimnąć trochę, umyć itd. to jest git ;p Zresztą z tego co pamiętam to chyba organizatorzy uprzedzali co do standardu ośrodka ( na pewno co do pawilonów) także wiedziałem gdzie jadę ;) Także jeśli organizatorom się chce zorganizować zlot za rok to rzucajcie propozycję i niech lud zadecyduje :)
JCH - 09-09-2014, 22:10

Sycior napisał/a:
Powiem wam tak, jeśli chodzi o termin to nigdy nie będzie tak że będzie komuś pasowało
Hehe...., komuś to zawsze będzie pasowało ;)

Lubliniaki.... nie odbierajcie nas, zgłaszających uwagi jako malkontentów. Nie taka jest tego idea. Przedstawiamy fakty jak było, co każdy zastał w swoim domku aby te właśnie niedociągnięcia ośrodek mógł poprawić.
Co byłoby gdyby każdy pisał tylko "ochy i achy" :?: Nie mielibyście żadnego argumentu do negocjacji a ośrodek osiadłby na laurach :)

Ciekawe też jakie jest info zwrotne z ośrodka - co pozostawili po sobie Mitsumaniaki (bo różnie bywa :roll: ) :?:

Jaro1974 - 09-09-2014, 22:32

Jacku to że zgłaszacie swoje uwagi na temat ośrodka to bardzo dobrze. Jeśli przyjdzie nam organizować następny zlot to mamy podstawę do negocjowania cen. Tylko czasami denerwuje mnie i zresztą nie tylko mnie że gro osób ma dużo do powiedzenia tylko nie ma pojęcia że zorganizowanie takiego przedsięwzięcia jakim jest chociażby zlot wymaga, raz - poświęcenia swojego czasu, dwa - ustalenia możliwości ośrodka (konkretnie chodzi mi o ustalenie ewentualnej daty kiedy ośrodek może przyjąć taką ilość osób), i po trzecie być może najważniejsze aczkolwiek niektórzy myślą inaczej - osoby pokroju Maćka Wisławskiego raczej nie dostosują się do nas tylko my musimy się dostosować do nich. A co mnie wkurzyła jedna wypowiedź że cytuję: "Skoro jest jednym z nas to niech on się dostosuje do nas" to powiem szczerze jakem spokojny i pogodny to w tym momencie moja konstrukcja zaczęła ulegać znacznej deformacji i miałem ochotę trochę inaczej zacząć rozmowę ale się powstrzymałem. Nie wiem, nie znam człowieka osobiście (chyba) i nie mam prawa go oceniać ale śmiem twierdzić że chyba jednak nie miał tej przyjemności aby zorganizować taką imprezę. Może się mylę. A to że Grześ się wyraził w taki sposób w jaki się wyraził to ja mu się wcale nie dziwię i w tym momencie musiałem mu przyznać rację.
_Slawek_ - 09-09-2014, 22:36

JCH napisał/a:

Ciekawe też jakie jest info zwrotne z ośrodka - co pozostawili po sobie Mitsumaniaki (bo różnie bywa :roll: ) :?:

Podobno poziom wody w jeziorze spadł o 15cm.
Zniknął domek C.
2 kelnerki i jedna barmanka spodziewają się potomstwa.

Jaro1974 - 09-09-2014, 22:40

_Slawek_ napisał/a:
Zniknął domek C.

Przy ostatnim zdaniu nie wytrzymałem i musiałem parsknąć śmiechem tak donośnym że spłoszyłem mojego pomocnika spokojnie oglądającego tv :twisted: :mrgreen:

inq - 09-09-2014, 22:41

Oj nie róbcie z Wiślaka nie wiadomo kogo. Sympatyczny facet z dobrą nawijką, ale ja osobiście wolałem czas spędzić ze zwyczajnymi ludźmi, a nie VIPami z pustymi portfelami. Fajnie, że przyjechał, fajnie, że pogadał, ale i bez niego zlot by się odbył.

[ Dodano: 09-09-2014, 22:42 ]
_Slawek_ napisał/a:

Sławek to info z pierwszej, że tak powiem ręki? :twisted: :wink:

_Slawek_ - 09-09-2014, 22:49

Było na http://www.firlej.pl/news.php
inq - 09-09-2014, 22:53

W dziale OSTRZEŻENIA O ZAGROŻENIACH czy PROGRAM INTEGRACJI SPOŁECZNEJ?
_Slawek_ - 09-09-2014, 23:08

Ze względu na masową skalę występowania ostatnio było w dziale:
Ośrodek Pomocy Społecznej w Firleju

mjsystem - 09-09-2014, 23:31

_Slawek_ napisał/a:
Zniknął domek C.

ad1 kac? :lol:
ad2 zabraliśmy na pamiatkę :twisted:
ad3 na mnie nie patrzcie :^o

Seichan - 09-09-2014, 23:46

_Slawek_ napisał/a:

Hmmmm........... czy ja o czymś nie wiem? :evil: :evil: :evil:

grzesiopol - 09-09-2014, 23:47

JCH napisał/a:
Lubliniaki.... nie odbierajcie nas, zgłaszających uwagi jako malkontentów.
spoko przecież to dyskusja, nikt sie na nikogo nie obraża i nikogo nie chce obrazić :wink: :biggrin: ale.....
Słuchajcie przedstawiliśmy jako organizatorzy przed zlotem informacje, że ośrodek nie należy do miejsc noclegowych typu Mariott, bo mariot nie pamieta czasów PRL-u. Nie byłem w każdej lokalizacji ale powiem, że liczyłem na gorszą jakość ośrodka, czyli mile się rozczarowałem.
inq napisał/a:
Oj nie róbcie z Wiślaka nie wiadomo kogo. Sympatyczny facet z dobrą nawijką, ale ja osobiście wolałem czas spędzić ze zwyczajnymi ludźmi, a nie VIPami z pustymi portfelami. Fajnie, że przyjechał, fajnie, że pogadał, ale i bez niego zlot by się odbył.
Nikt nie robi, ale on tak jak i termin zlotu jest juz tradycją, i po prostu ma być. On też jest zwyczajnym człowiekiem a przy okazji VIPem co dla niego w sytuacji w której jest sam na 300 osób chyba nie jest takie przyjemne a my mniej więcej się znaliśmy z innymi, że nie wspomnę, że my jako lubelskie znamy się już bardzo dobrze. Nie obraź sie Dawid ale chyba należysz do grupy osób które nie wiedziały kto to jest Wisławski dopóki ktos ci nie powiedział :wink: . Chciałbym miec taki pusty portfel jak on, oj chciałbym. Tak bez niego zlot by się odbył ale nie byłoby tak jak zwykle. Ale bez organizatorów zlot sie nie odbędzie i chyba nie zanosi się na razie aby się odbył.

[ Dodano: 09-09-2014, 23:53 ]
Seichan napisał/a:
Hmmmm........... czy ja o czymś nie wiem? :evil: :evil: :evil:
o wielu rzeczach :twisted: :twisted: :twisted:
JCH - 10-09-2014, 08:41

_Slawek_ napisał/a:
Ufff.... znaczy nie sikaliśmy do jeziora ;)