[97-04]Galant EAxA/W - [Tutorial]Domykanie szyb+skl/rozk lusterek pilota centralneg
Ksiao - 26-07-2016, 14:02
YOURFUTURE napisał/a: | Witam. Czy się coś ruszyło z tym domykaniem i otwieraniem szyb z pilota? | miałem ostatnio trochę wolnego i sie wziąłem za to teraz testuje nowe rozwiązanie i nie wiem jak sobie na razie poradzić z jednym problemem :/
YOURFUTURE - 27-07-2016, 09:59
Jaki to problem? Może coś zaradzimy, mam brata elektronika i sam coś kojarzę więc wspólnymi siłami coś wykombinujemy. Ja też pracuję nad tematem ale u siebie będę dokładał drugą centralkę do centralnego zamka i pilot z 5 przyciskami więc pomyślę też nad otwieraniem szyb z pilota.
Ksiao - 27-07-2016, 10:48
mam taki problem ze nie za każdym razem (4x z 10) szyby sie nie domykają. Na razie doszedłem do tego ze od momentu wyłączena silnika przez ~14sec tak jakby sterownik sie zawiesza, bo nawet ręcznie nie można zamknąć :/ musze jeszcze sprawdzić czy ten problem występuje w nowszym sterowniku
[ Dodano: 01-08-2016, 17:50 ]
Trochę posiedziałem nad tematem i rozwiązałem problem zawieszania sie. Okazało się że winien był ETAST. Jedynie trzeba odpiąć przewód zielono-czarny pin 8 przy sterowniku szyb kierowcy i problem z głowy
Hugo - 01-08-2016, 19:23
Ksiao, ten przewód jest przy panelu szyb kierowcy czy gdzie indziej?
Ksiao - 01-08-2016, 20:06
dokładnie tak przy panelu sterowania szybami kierowcy
Hugo - 02-08-2016, 08:54
Ksiao, ja kupowałem od Ciebie ten sterownik lusterek chyba ponad rok temu, albo nawet 2 lata. Teraz mam okazję go zamontować. Czy w międzyczasie robiłeś jakieś ulepszenia/zmiany w tym sterowniku (oprócz tego kabla zielono-czarnego przy panelu szyb kierowcy, o którym pisałeś wyżej) czy mogę go śmiało montować?
Czy dobrym pomysłem jest montaż bezpiecznika na stałym +12V pomiędzy płytką B a dolutowanym przewodem do +12V? Jeśli tak to jaki "mocny" bezpiecznik? Wolałbym zabezpieczyć moją pracę przed zwarciem
Wysłałem Ci panel sterowania szybami od kierowcy i wmontowałeś mi płytkę A w niego, więc to mam z głowy i muszę tylko powlutowywać kable tu i ówdzie i podłączyć płytkę B?
Być może pod koniec tygodnia będę to podłączał, czy napiszesz mi na pw swój numer telefonu, bo jestem bardzo kiepski w kabelkach i pewnie będę potrzebował porady
Wczoraj 2 godziny czytałem w kółko instrukcję podłączenia tego sterownika i im więcej czytałem tym większy miałem mętlik w głowie Te "wejście przewodu" i "wyjście przewodu" to dla mnie nadal niezły młyn.
Ksiao - 02-08-2016, 10:32
Hugo napisał/a: | Ksiao, ja kupowałem od Ciebie ten sterownik lusterek chyba ponad rok temu, albo nawet 2 lata. Teraz mam okazję go zamontować. Czy w międzyczasie robiłeś jakieś ulepszenia/zmiany w tym sterowniku (oprócz tego kabla zielono-czarnego przy panelu szyb kierowcy, o którym pisałeś wyżej) czy mogę go śmiało montować? | tak ostatnio zrobiłem nowsza wersje bo myślałem ze to wina płytki, a tu okazało sie co innego
Hugo napisał/a: | Czy dobrym pomysłem jest montaż bezpiecznika na stałym +12V pomiędzy płytką B a dolutowanym przewodem do +12V? Jeśli tak to jaki "mocny" bezpiecznik? Wolałbym zabezpieczyć moją pracę przed zwarciem | Jak najbardziej tak, ja u siebie zamontowałem 5A (to był najmniejszy jaki miałem, a całość z wyliczeń nie powinna przekroczyć ~2,5A gdy wszystko zadziała na raz czyli 4silniczki szyb + 2 lusterek+przekazniki)
Hugo napisał/a: | Wysłałem Ci panel sterowania szybami od kierowcy i wmontowałeś mi płytkę A w niego, więc to mam z głowy i muszę tylko powlutowywać kable tu i ówdzie i podłączyć płytkę B? | tak
Hugo napisał/a: | Być może pod koniec tygodnia będę to podłączał, czy napiszesz mi na pw swój numer telefonu, bo jestem bardzo kiepski w kabelkach i pewnie będę potrzebował porady
Wczoraj 2 godziny czytałem w kółko instrukcję podłączenia tego sterownika i im więcej czytałem tym większy miałem mętlik w głowie Te "wejście przewodu" i "wyjście przewodu" to dla mnie nadal niezły młyn. | pw poszedł także jakbyś czegoś potrzebował to śmiało dzwoń
Hugo - 02-08-2016, 11:28
Ksiao napisał/a: | tak ostatnio zrobiłem nowsza wersje bo myślałem ze to wina płytki, a tu okazało sie co innego | Chodzi o ten kabel przy panelu szyb od kierowcy, o którym pisałeś kilka postów wyżej? Czyli jednym słowem to co mam od Ciebie jest OK?
Ksiao - 02-08-2016, 12:23
Hugo napisał/a: | Chodzi o ten kabel przy panelu szyb od kierowcy, o którym pisałeś kilka postów wyżej? | Tak
Hugo napisał/a: | Czyli jednym słowem to co mam od Ciebie jest OK? | tak jak najbardziej
Hugo - 02-08-2016, 12:31
No to super, będę działał. Najważniejsze, że wszystko już zostało dopracowane. Noś telefon przy sobie
Kapi94 - 03-08-2016, 08:45
Witam, Czy można jeszcze dostać taki zestaw?:) + Dokładną instrukcje jak to zrobić? gdyż na elektronice się nie znam, umiem tylko lutować
Piospi - 03-08-2016, 11:44
Również byłbym zainteresowany takim zestawem
Ksiao - 03-08-2016, 16:12
chętnie porobię parę tych sterowników tylko muszę wygospodarować trochę czasu
Kapi94 - 03-08-2016, 20:28
to jeżeli będzie taka możliwość, to napisz priva:) Tylko ja na tym zupełnie się nie znam
sveno - 07-08-2016, 19:00
mam jeden sterownik do odsprzedania, nowy, nie montowwany. Nie znalazłem czasu na montaż, a auto ma już innego właściciela.
Jak coś to pw, a towar do odbioru na Zlocie.
|
|
|