Nasze Miśki - Lancer 4G93T CM5A GSR
thebloody - 08-10-2015, 21:33
piorunGSR, co robisz?
promatti - 08-10-2015, 23:10
ŁAŁ kawał roboty tutaj sie odwala! Mam nadzieje ze efekt końcowy będzie po Twojej myśli!!! Jedziesz dalej! Jak dla mnie bomba cudo max laleńka!
piorunGSR - 09-10-2015, 10:21
thebloody, Na chwilę obecną auto stoi dupką do góry. Wyparte z rude i gotowe do spawania. Udało mi się zdobyć podłogę tylną z takiego samego Lancera, gdzie podłużne są jak z fabryki prawie. Odnituje swoje i wstawię nowe. Kupa roboty, chyba mocniej w następnym tygodniu rusze. Non stop jakaś przesyłka z częściami dochodzi do mnie więc nie jest źle.
promatti, Dzięki staram się jak mogę, jeszcze sporo pracy ale nic na okrętke. Musi być wszystko porządnie zrobione
piorunGSR - 01-11-2015, 18:39
Pora na nowy update, coś się dzieje i to grubo do przodu
Do Przedwczoraj Było tak...
Pora zrobiść tylne podłużnice, z racji tego że łatanie mało mi się widziało postanowiłem poszukać zdrowej podłogi do lancera i o dziwo znalazłem podłogę w skasowanym aucie , o dziwo jak by chyba nigdy nie jeżdził. Stan podłogi idealny
podłużnice wymontowane
Akcja operacja
pacjent żyje i ma się dobrze
Tyle na dzisiaj z roboty, ide relaksować się i otworzyć zasłużone piwko
thebloody - 02-11-2015, 12:37
łooo już myślałam w pierwszej chwili, że piaskowałeś jak Ci tak dobrze idzie szukanie, to znajdź mi błotniki do 1G zdrowe
piorunGSR - 02-11-2015, 13:12
thebloody, Tu w irl 1g czy nawet inny Eclipse to rarytas nie do dostania. nie ma ich tu wcale, odkąd mieszkam widziałem raz jednego.
piorunGSR - 16-12-2015, 20:02
bardzo mały update...
czyszczenie podwozia z tyłu i przygotowanie do konserwacji
prawo
lewo
Ruda jaest bardzo powierzchowna więc uważam że całkiem zdrowo jak na 19letnie Mitsi, nawiązując do innych
cdn...
piorunGSR - 13-03-2016, 15:21
Trochę mineło żeby nie było że nic się nie dzieje....
Wszystko do piaskowania i w kolor 
Oraz małe zakupy do tyłu
piorunGSR - 17-04-2016, 22:11
to jedziemy dalej...
pacjent wisi dalej
Fertan zaaplikowany...
po fertanie sodowanie całego tyłu...
podkład epoxydowy
łatanie inspekcji nadkoli wykończone poliuretanową masą uszczelniającą tak na grubo by fabrykę poprawić
wszystkie łączenia zostały też zabezpieczone masą uszczelniającą . czekam na baranek 3M 08868 by dokończyć dzieła oraz czekam na odbiór tylnego zawieszenia i wszystkich jego elementów, są w piaskowaniu cdn....
robertdg - 17-04-2016, 22:27
Ta latka w nadkolu to Ci musiała ładnie krwi napsuć, primerowanie/konserwacje, etc robi się na samym końcu po naprawach blacharskich, a jak już masz zamiar zabierać sie do naprawy blacharskiej w przypadku zagruntowanego materiału to musisz go porzadnie oczyscić, kazde zanieszczyszczenie psuje spoine pod kazdym względem.
Powodzenia w dalszych etapach prac
piorunGSR - 17-04-2016, 22:51
nie było innego wyboru, zdjęć mam więcej , wszystko było porządnie oszlifowane , pogoda u nas nie wybiera , trzeba balansować ze wszystkim i łapać każdy czas. wiem że łatkę łatwiej było by wcześniej ale co zrobisz jak leje 4mce bez przerwy i pierwszy dzień ładny , strzał i piaskowanie i odrazu potem reszta . ważne że się udało
piorunGSR - 07-05-2016, 22:45
Konserwy ciąg dalszy, matowienie podkładfu epoxydowego , odtłuszczanie i baranek , wybór padł na Gravitex HS Plus firmy U-Pol. Fajnie że jest to baranek który można malować
Kompresor do całej akcji przygotowany.
Mały ale wariat hahaha dał radę
Gotowe efekty pracy
Z racji tego że baranek ten nadaje się do pomalowania pociągnołem wszystko po 3 dniach czarnym Hammerite, a tak niech będzie już na maxa dla pewności
Tyle na wczoraj z konserwy, może ta ruda da już spokój, za tydzień wpuszczanie konserwacji w profile zamknięte
Nowa zdobycz Oryginalne Japońskie owiewki, rarytas w tych czasach.
cdn.....
areksz121 - 08-05-2016, 15:07
Prawie jakbym widział swojego dwa lata temu Również trzymam kciuki i śledzę temat. Aby tylko na koła stanął, to już potem z górki
mkm - 08-05-2016, 15:42
piorunGSR, przyjedź do Polski daj profesjonaliście ze dwie brytyjskie dniówki i nawet w stodole będziesz miał to lepiej zrobione.
Z daleka to wygląda nieźle, z opisu bomba, ale z bliska lekki dramat.
Zdajesz sobie sprawę, że konserwacja położona na rdzę wybije ją w pół roku? O warunkach już nie wspominam, bo to już totalna partyzantka.
Załamania na pasie trudno było wyciągnąć? Rdzę doszlifować jak "sodowanie" nie dało rady ?
O spawaniu już robertdg, napisał.
PS. Folię też zmasakrowałeś I to w tak prostym miejscu... \Zimno było czy \Ci się nie chciało "bo może tablica przykryje"...
Ja rozumiem, że jest lans jak się "wszystko samemu robi", ale jak się nie umie to lepiej nie zaczynać
piorunGSR - 08-05-2016, 16:19
mkm napisał/a: | piorunGSR,ale jak się nie umie to lepiej nie zaczynać |
brawo ty! chylę czoło hahaha
Podwozie wypiaskowane było, ani grama rdzy nie zostało ale po co czytać wcześniejsze posty
Wgniotka w pasie jest tak wielka że z pod zderzaka będzie wystawać pewnie będzie i ma wielki wpływ na powodzenie projektu.
Folia, no cóż wymieni się albo wywali bo jest taki plan
|
|
|