To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Pan Przypadek

Bartekkita - 03-02-2015, 21:38

sveno, naklejka edition, z tego co wiem była naklejana na wszystkie wersje Nardi Torino, mój ma taką samą. Co do rudej na kielichach to przyjrzyj się dokładniej pod rurkami klimy wydaje mi się, że jednak tam siedzi co nieco.
John24 - 05-02-2015, 18:25

Zostawic! Zostawic! Bedziesz zadowolony a kalkulator wyrzuc do kosza :wink:
Tomek - 05-02-2015, 19:19

8 stron o aucie na części?

Wyjście jest jedno: zostawić, nie pożałujesz. Wiem, że pisałeś wiele razy, że bordowy zostaje do śmierci, ale ...

WreX - 05-02-2015, 19:22

Tomek napisał/a:
ale ...

... ten jest młodszy? i w lepszym stanie? no i z AT?

Tomek - 05-02-2015, 19:27

WreX napisał/a:
Tomek napisał/a:
ale ...

... ten jest młodszy? i w lepszym stanie? no i z AT?

nie przegadasz

jedyne co w tym aucie jest nie tak, to wersja Elegance (dla konesera modelu to nie przejdzie)

Tomek - 05-02-2015, 19:28

sveno - skrzynie zeswapujesz. automat -> manual pójdzie gładko, w drugą stronę gorzej
polaff - 05-02-2015, 22:47

Tomek napisał/a:
dla konesera modelu to nie przejdzie
może koneserem nie jestem ale mam i uważam że nie jest zła co prawda avance 1999 bardziej mi sie podoba...
no cóż każda sroczka...

McCoy - 05-02-2015, 22:57

Sprzedaj rózową landrynke. Tego ze szwjacarii zrób tanim anglikowym kosztem.I ciesz sie jazdą.
sveno - 06-02-2015, 09:30

WreX napisał/a:
i w lepszym stanie?
od Rekińczyka? Nie. Sedan jest poobijany (zresztą kombi bardziej) ale technicznie nic mu nie dolega. Teraz wyszła pierdółka z termostatem, no i jak napisałem kombi ma lepsze hamulce (co nie znaczy, że w sedanie są złe)
Sedan ma zrobiony rozrząd, a w kombi może podróż do Polski wytrzyma.
Sedana trochę lepiej uzbroiłem, co też podnosi komfort podróżowania.
Kombi ma przynajmniej jedno nadkole do roboty - w sedanie już naprawione.
ostatnia sprawa: kombi zrobiłem jakieś 10-15km więc jeszcze wiele rzeczy może wyjść, narazie ma podejrzenia co do kończącego się łożyska w lewym przednim kole.

Podsumowując: nie. Przypadek nie jest w lepszym stanie niż Rekińczyk.
WreX napisał/a:
no i z AT?
znowu zaczynasz?
McCoy napisał/a:
Tego ze szwjacarii
paradoksalnie: obydwa są ze Szwajcarii.

McCoy napisał/a:
zrób tanim anglikowym kosztem.I ciesz sie jazdą.
Chodzi o to, że tu nie ma innej metody naprawy niż wymiana zderzaka, pasu przedniego, maski i lamp. Drzwi też lepiej wymienić na takie w kolorze niż szpachlować i malować.

Naprawa to jedno i to w sumie pikuś. Koszty rejestracji mogą wywołać dziurę w domowym budżecie.
W przyszłym tygodniu wjazd na warsztat i prostowanko.

WreX - 06-02-2015, 11:12

sveno napisał/a:
znowu zaczynasz?

spokojnie nikt Cie tutaj do niczego nie zmusza pół żartem to pisałem także nie bierz tego tak do siebie ;>

Poza tym my nie widzieliśmy tego auta także też nie traktuj nas tak dosadnie to Ty zdecydujesz my tylko "rzucamy pomysły" i patrzymy z innych stron.

sveno - 06-02-2015, 12:23

WreX, :)
mjsystem - 06-02-2015, 12:43

Sveno, proste. Zrób ankietę, mu zagłosujemy, jak coś nie wypali, miałbyś czegoś żałować - będzie na nas :twisted:
awas - 06-02-2015, 13:55

Twardy orzech do zgryzienia - dobrze wyposażony i kupiony w cywilizowanym kraju ... ale to kombi. Przekładaj co się da do jedynej słusznej wersji nadwozia.
eremita - 06-02-2015, 14:00

awas napisał/a:
ale to kombi. Przekładaj co się da do jedynej słusznej wersji nadwozia.

Nie chciałem tego pisać bo zaraz w temacie kilka stron dojdzie od zwolenników kombiaków :mrgreen:

komarsnk - 06-02-2015, 14:53

eremita napisał/a:
awas napisał/a:
ale to kombi. Przekładaj co się da do jedynej słusznej wersji nadwozia.

Nie chciałem tego pisać bo zaraz w temacie kilka stron dojdzie od zwolenników kombiaków :mrgreen:

Tak będzie lepiej :twisted:
Lubię mojego sedana ale gdzieś głęboko drzemie we mnie romans do przedliftowego kombi F06 :roll: