To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - Initiale Paris

Owczar - 03-03-2016, 00:08

Wymagała obszycia?
deejay - 03-03-2016, 09:55

Owczar napisał/a:
Wymagała obszycia?

Dla mnie tak :wink:

mjsystem - 03-03-2016, 15:16

deejay napisał/a:

Owczar napisał/a:
Wymagała obszycia?

Dla mnie, tak
Perfekcjonista :P
jareckiente - 04-03-2016, 11:01

A jak jest ze spalaniem oleju w tym aucie ?
deejay - 04-03-2016, 19:52

jareckiente napisał/a:
A jak jest ze spalaniem oleju w tym aucie ?

Nie mam z tym problemów . Motory raczej nie należą do tych co lubią konsumować olej .

Dzisiaj akcja koła . Na "miejsce" wpadły 18-tki z nowymi oponkami 225/45R18 , wcześniejsze 235/40R18 były tragiczne i stare , a i zdemontować je z felg trochę mi zajęło :roll:

Teraz sie w miarę prezentuje jak przystało na 18-tki :wink:

.

Owczar - 07-03-2016, 13:46

Felgi bardzo fajnie siadły. Ale co ja widze, chińczyki? :>
docencik87 - 07-03-2016, 20:59

Rozumiem, że to te oponki:??
http://www.oponeo.pl/dane...-w-xl#106009826

Ciekaw jestem skąd taka różnica ocen,
tu: http://www.oponeo.pl/model-opony/minerva-f105
i tu: http://www.oponeo.pl/model-opony/rockstone-f105

Wizualnie to ta sama opona tylko inny producent...

deejay - 07-03-2016, 22:21

docencik87 napisał/a:
Rozumiem, że to te oponki:??
http://www.oponeo.pl/dane...-w-xl#106009826

Tak .

Jak na razie zrobione ok 800 km i powiem szczerze ze jestem mile zaskoczony oponkami . Naczytałem sie trochę i powertowałem sporo opinii w necie o tych oponach i dlatego zaryzykowałem zakupu . Oponki bardzo ciche , dobrze trzymają na mokrym , jazda w łukach z pred. ok 70-80 km/h bez obaw , krótko mówiąc miłe zaskoczenie . Na opony nie chciałem wydawać majątku , bo nie wiąże z tym autem długowieczności .

Hugo - 08-03-2016, 08:14

O matko, 18 calowa opona w cenie kiepskiej 15 :D
Krzyzak - 08-03-2016, 08:16

deejay napisał/a:
Na opony nie chciałem wydawać majątku , bo nie wiąże z tym autem długowieczności .
Bartek - jak mam je za 5 lat kupić, to musisz dbać co najmniej tak jak o Galanta :P
Ciekawe co piszesz o chińczykach, bo jednak ja mam spory uraz po Triangle Talon.
Zrób jeszcze doświadczenie i wjedź (na placu) w sporą kałużę z prędkością >80km/h - tu się uwidacznia różnica między oponą tanią a dobrą. A niski poziom hałasu to raczej kwestia dobrego wyciszenia auta, bo 72dB nie wróżą nic dobrego...
Zresztą - na pewno china goni świat, bo znajomy kupił zimówki Zeetex i również twierdzi, że są świetne.

Owczar - 08-03-2016, 08:46

Tylko obawiam się, że Bartek nie będzie jeździł tym autem 5 lat ;)
mjsystem - 08-03-2016, 09:48

Nie narzekajcie. Mój znajomy wulkanizator stwierdził, że chińskie opony są OK, pod warunkiem, że wiesz jakiego producenta wybrać. Też miałem kiepska minę, słysząc takie informacje, ale coś w tym prawdy widać jest.
Owczar - 08-03-2016, 10:26

Po slabych poczatkach chinskich gum na polskim rynku troche sie zrazilem. Slyszalem straszne opowiesci z pierwszej reki jak niektore chinczyki zachowuja sie na mokrym i jeszcze troche czasu uplynie zanim sie przekonam. Osobiscie wole mniejsze kolo, ale cos konkretniejszego na nim. Ceny opon to nie tylko marka, niestety zrobienie trwalej gumy, ktora zachowa wlasciwosci przez kilkadziesiat km i kilka lat to nie lada wyzwanie. We wszelkiej masci zamiennikach to wlasnie guma jest najslabszym ogniwem. Dlatego watpie, by za te pieniadze dalo sie zrobic cos sensownego - trzeba pamietac ze dochodzi do tego koszt transportu, marze posrednikow, reklama i wiele, wiele innych. Moze kiedys sie przekonam, ale poki co wole sprawdzone rozwiazania ;)

Bartku, musisz mnie przewiezc, moze sie przekonam ;)

radek79 - 08-03-2016, 10:55

ja do swojego auta zakupiłem danlopy przy rozmiarze 245/45/18 koszt 650zł za sztukę,dobry CHinczyk 250zł,ale jak sobię policzę ile wyjdzie naprawa auta przy awaryjnej sytuacji nagłym hamowaniu i zatrzymam się o metr bliżej i uda mi się wyhamować to wydane pieniądze z wrócą się kilkukrotnie
Dario1986 - 08-03-2016, 11:01

to i ja czekam na testy :)

komplet nowych opon w 17 calach to niecałe 750 pln, żeby miały 1,5-2 sezony wytrzymać to i tak rewelacja.
W ex galu miałem Achilles ATR Sport2. po za tym że tylne zjechałem z braku zbieżności to do 30 tkm były bardzo fajne, później każdy ostrzejszy start ze świateł, kończył sie buksowaniem ;/
Zimowe Achillesy tez miałem i w sumie dawały radę, bo zimy było jak na lekarstwo... oba komplety kupione za nieco ponad 1000 pln, a zimowe sprzedałem po jednym sezonie za 650:)

czekam na dalsze opinie bo mam ochotę się skusić na ten wynalazek... ciekawe na ile etykiecie C C można :mrgreen: zaufać..