To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - Bayerische Motoren Werke

sveno - 07-02-2017, 21:51

eee to moje problemy z Fordem to na razie pikuś.
Wytrwałości życzę.

sveno - 07-02-2017, 23:20

Tomek napisał/a:
pewnie chce za nią 35 tys.
nie ma opcji, żeby na ładną, czarną, w sedanie E39, w normalnej cenie nikt nie dzwonił.
ale Hugo napisał:
Hugo napisał/a:
Kumpel ma taką beemkę, też 530d, ale 2003 r.
czyli też e6x
Hugo - 08-02-2017, 07:53

sveno napisał/a:
czyli też e6x
Faktycznie, nie zauważyłem. Tak to jest E6x.
Tomek - 08-02-2017, 09:21

sveno napisał/a:
Tomek napisał/a:
pewnie chce za nią 35 tys.
nie ma opcji, żeby na ładną, czarną, w sedanie E39, w normalnej cenie nikt nie dzwonił.
ale Hugo napisał:
Hugo napisał/a:
Kumpel ma taką beemkę, też 530d, ale 2003 r.
czyli też e6x

tak, dopiero potem wczoraj pokumałem, że E60 szło już w 2003 roku
to by tłumaczyło trochę sprawę, bo E60 urodziwe nie jest*, diesel mu niezbyt pomaga
m-pakiet nieco ratuje sytuację (jeśli jest)

albo chce 45 tys. zł :)

* jak dla mnie, bo niektórzy mówią, że E60 ok, a E61 nie.

Cytat:
eee to moje problemy z Fordem to na razie pikuś.

wszystko w swoim czasie
Ewelina miała 2 fordy (jednego pewnie pamiętasz). Jeździło się obydwoma rewelacyjnie, ale serwisowo nie wspomianm ich jakoś dobrze (a to nowe auta z salonu były 1-3 letnie).

Owczar - 08-02-2017, 10:04

Prawda jest taka, że nie ma aut idealnych. Każde ma swoje bolaczki i wady. Grunt żeby znaleźć takie, które daje przyjemność z jazdy, a bilans zalet i wad mimo wszystko wychodzi na plus.

Szukając mocnego auta krąg możliwości drastycznie się zaweza. Taki 3 litrowy diesel ma osiągi wolnossacej V8, a pali o wiele mniej. A prowadzenie bmw to jak dla mnie wzór. Teraz kiedy wejdzie nowa akcyza, to mimo wszystko taki diesel będzie całkiem ciekawą alternatywą.

Tomek - 08-02-2017, 10:09

Owczar napisał/a:
Szukając mocnego auta krąg możliwości drastycznie się zaweza.

niestety
my nie USA

Owczar napisał/a:
Teraz kiedy wejdzie nowa akcyza

A wchodzi ta akcyza faktycznie, czy nadal to tylko gadanie?

BTW. ja się pytam gdzie jest EU, PE, komisja wenecja i KOD?
Jesteśmy jedenym państwem w UE, które ma wewnętrzne cło zwane akcyzą

Owczar - 08-02-2017, 10:13

Ustawa podpisana i teraz kwestia wejścia w życie, ale nie wiem kiedy to nastąpi. Nie znam tych procesów.

No ciekawe właśnie co na to unia, bo już raz oberwalo się Polsce za różne stawki akcyzy że względu na wiek auta.

Gdyby nie to, że mam teraz inne priorytety to targalbym z Unii jakieś V8.

deejay - 08-02-2017, 10:17

Cytat:
Bartku jesteś pewien że w e6x to już było?

Początek IBS w BMW miało miejsce od modelu E65 , tam tez pojawiły się pierwsze światłowody , wiec E60 też ma IBS .

Tomek - 08-02-2017, 10:28

Dodam tylko, że karuzela kręci się dalej.

- radio - gra
- PDC - działa w 95% przypadków kiedy bym tego chciał, czasem wywali error
- termometr tak jakby znowu wskazywał poprawną temperaturę

Szyba - ostatnie wieści z Nordglass są takie, że szyba EGT ma być dostępna w połowie miesiąca.
Dzisiaj mają mi posprawdzać jeszcze opcje zakupu u konkurencji (czemu tego jeszcze nie zrobili - trudno wytłumaczyć)

Z szybą jest taki problem, że no taka zwykła szyba do E60 to jest dostępna, przecież tych aut jest masa. Cena 500-600 z wymianą.
Tylko, że u mnie ta szyba taka zwykła nie jest. Ma czujnik deczczu, HUD i co ciekawe ... czujnik zaparowania szyby (jeszcze 3 tygodnie temu nie wiedziałem, że takie coś może istnieć, no może poza samochodami klasy premium).

Żeby było śmiesznie, to wczoraj wyciągnąłem ze skrzynki list z "Rudy Consulting".
Chcą, żebym zapłacił im 267 złotych za OC za 2016 rok.
Kupili wyimaginowany dług od Generali.
Ja auto kupiłem w kwietniu i OC było do końca lipca (opłacona rata za pół roku).
Sam fakt, że sprzedali rzekomy dług i wysyłają do mnie listy niepolecone, świadczy, że raczej nie liczą na to, że im coś zapłacę. :badgrin:

radek79 - 08-02-2017, 10:34

nowa akcyza ma niby wejść od marca,sam urząd celny ma też niby być tylko do końca lutego,jego kompetencje ma przejąć urząd skarbowy
Owczar - 08-02-2017, 10:35

Przypilnuj żeby przy wymianie dali nowy żel jeśli szyba z takowym nie przyjdzie. Inaczej czujnik deszczu będzie działał jak chce :)
Hugo - 08-02-2017, 13:25

Tomek napisał/a:

albo chce 45 tys. zł
Koło 30 tyś. chce, nawet niecałe chyba.
RoBSoN_97 - 08-02-2017, 13:44

Tomek napisał/a:
Żeby było śmiesznie, to wczoraj wyciągnąłem ze skrzynki list z "Rudy Consulting".
Chcą, żebym zapłacił im 267 złotych za OC za 2016 rok.
Kupili wyimaginowany dług od Generali.
Ja auto kupiłem w kwietniu i OC było do końca lipca (opłacona rata za pół roku).
Sam fakt, że sprzedali rzekomy dług i wysyłają do mnie listy niepolecone, świadczy, że raczej nie liczą na to, że im coś zapłacę. :badgrin:

Kupiłeś auto z komisu?
Jeżeli tak, to obowiązkiem jest wykupienie OC w dniu zakupu auta, gdyż komis wymawia swoją dealerską/komisową polisę w dniu sprzedaży (nawet jeśli przekazuje papiery od polisy, w których napisane jest, że trwa jeszcze pół roku). W takiej sytuacji wychodzi, że kupujesz auto z nieopłaconym OC. Sprawa jest jeszcze gorsza, bo ubezpieczalnia nie nawiązuje z nowym nabywcą kontaktu tylko wysyła dopiero po miesiącu niepolecone listy z prośbą o opłacenie składki do końca trwania polisy, bądź re kalkulację nowej. i zaczyna się zabawa, bo nie wiem jak w Generali, ale np. w AXA liczy sobie 2,50 zł za każdy dzień od daty zakupy samochodu... mniejszym złem jest zapłacenie tego złodziejskiego ubezpieczenia niż potem płacenie na Ubezpieczeniowy Fundusz Gwarancyjny, bo wystąpią z pismem, że nie posiadało się w tym okresie ciągłości ubezpieczenia OC i za dłużej niż 14 dni jest 4000 zł kary...

A co do stawki, którą chcą od Ciebie by się pokrywało:
od początku kwietnia do końca lipca masz: 120 dni
120 x 2,5 = 300 zł
Każdy chyba wie, że ubezpieczalnie do złodzieje.

Jeżeli jest inne sytuacja, to olej temat i tyle ;)

Tomek - 08-02-2017, 13:51

RoBSoN_97 napisał/a:
Kupiłeś auto z komisu?

nie, kupiłem od osoby prywatnej na umowę

więc dalsza analiza już nie ma zastosowania

Sunderland86 - 08-02-2017, 14:10

Podziwiam cierpliwość do tego auta.

Tomek napisał/a:
BTW. ja się pytam gdzie jest EU, PE, komisja wenecja i KOD?
Jesteśmy jedenym państwem w UE, które ma wewnętrzne cło zwane akcyzą

A po co zajmować się takimi bzdurami, przecież są ważniejsze sprawy jak sieroty, Misiewicz etc. :badgrin: